Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβέρνηση: Συναίνεση ή εκλογές τώρα


Δραματικές εξελίξεις αλλά και κρίση στον πολιτικό σκηνικό επιφέρει μοιραία η χθεσινοβραδινή διαφωνία της τρόικας με το υπουργείο Οικονομικών για την κάλυψη του χρέους με την κυβέρνηση να είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο απόρριψης του προϋπολογισμού για το 2012.

Οι διαπραγματεύσεις με τη τρόικα ολοκληρώθηκαν στις 2.00 τα ξημερώματα σήμερα με τους εκπροσώπους της να αποχωρούν δίνοντας διορία δέκα ημερών. Σε δέκα ημέρες η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που καθυστερεί για μήνες: το νέο μισθολόγιο, οι αποκρατικοιήσεις, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε εσπευσμένα ραντεβού από τον Γιώργο Παπανδρέου καθώς ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα από το Παρίσι όπου συμμετείχε στη Διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης.

Ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου για το τελεσίγραφο της τρόικας και θα ζητήσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων συμπεριλαμβάνονται στο Μνημόνιο.

Όμως, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος ξέρουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Από τη πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κανένα λόγο να στηρίξει την κυβέρνηση την ώρα που αποδεικνύεται πως δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το πρόγραμμα που συμφώνησε με τους δανειστές της.

Καλά πληροφορημένες πηγές, προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα επανέλθει στο αίτημα του για συναίνεση από τον Αντώνη Σαμαρά και την ΝΔ με βασικό επιχείρημα την έξοδο της χώρα από την κρίση.

Το «πολιτικό τέχνασμα» του κ. Παπανδρέου είναι πασίδηλο ότι έχει να κάνει με την δικαιολογία για πρόωρες εκλογές. Εν πολλοίς ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συναίνεση από τον κ. Σαμαρά, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι είναι πολύ δύσκολο να λάβει θετική απάντηση. Έτσι επικοινωνιακά θα είναι ευκολότερο για αυτόν να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Ένα δεύτερο σενάριο το οποίο διαρρέεται από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είναι ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.

Τούτο δοθέντων, η ώρα της κάλπης πλησιάζει...
Πηγη 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΞΩ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΠΙΛΛΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΛΑΒΕΙ? ΚΑΝΕΙΣ..... ΑΡΑ? ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ....

Ανώνυμος είπε...

θανατος στους προδοτες του ελληνικου εθνους.

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου για το τελεσίγραφο της τρόικας και θα ζητήσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων συμπεριλαμβάνονται στο Μνημόνιο.

Το πηρε ηδη μεσω τηλεφωνου γιατι ο γαπ παζαρευει τωρα στη γαλλια για το δογμα νερο εναντι πετρελαιου.

Ανώνυμος είπε...

Νέο blog με αρχειοθετημένο Υλικό.
http://tsakistetous.herobo.com

Ταξινομημένα videos με :
Κράξιμο σε πολιτικούς
Κράξιμο σε λοιπούς δοσίλογους
ΧΟΥΝΤΑ - ΜΠΑΤΣΟΚ
ΕΛ.ΑΣ. - ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΚΟΡΥΦΑΙΑ VIDEOS - ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ & ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ
ΔΟΚΙΜΙΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

http://tsakistetous.herobo.com/

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ !!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ !!!
ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΟΑΝΑ - ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΩΝΤΕ...... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΓΓΑΜΗΣΟΥ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ
ΝΟΥΜΕΡΟ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΑΜΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.ΑΜΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕΜΑΛΙΑ