Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Άκου, κύριε Βενιζέλε . . .



Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Πριν ενάμιση χρόνο μας είπαν: «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Επέβαλαν το μνημόνιο και έφεραν τη χρεοκοπία του λαού.

Πριν λίγους μήνες μας είπαν: «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς»! Ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο βγάζοντας στους δρόμους τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, καίγοντας την Αθήνα.

Τώρα μας λένε: «Χαράτσια και νέα ....μέτρα ή καταποντισμός». Τούτος δε ο τελευταίος εκβιασμός σερβίρεται με τον κ. Βενιζέλο επί σκηνής να παραδίδει μαθήματα «συναίσθησης» και «ιστορικής ευθύνης» στον...
αναίσθητο και ανεύθυνο ελληνικό λαό.

Άκου, λοιπόν, κύριε Βενιζέλε:

Εκείνοι που κυβερνούν ετούτη δω τη χώρα - από συστάσεώς της και αδιαλείπτως - είναι εκείνοι που διαλύσανε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δεν υπάρχει δημαγωγία, δεν υπάρχει ψέμα που να μην το έχουν πει. Δεν υπάρχει πολιτική απάτη που να μην την έχουν διαπράξει.

Υποκρίνονται, ασχημονούν και ψεύδονται με την ίδια ευκολία, με την ίδια περιοδικότητα, που αναπνέουν.

Δεν υπάρχει «Μεγάλη Ιδέα» τους που να μη μετατράπηκε σε κολαστήριο για το λαό: Από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον «παράδεισο» της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ευρώ.

Άκου, κύριε Βενιζέλε:

Αυτοί που κυβέρνησαν, που διαχειρίστηκαν τα κοινά για λογαριασμό βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, εργολάβων, «νταβατζήδων», τοκογλύφων και κερδοσκόπων, όλων αυτών, δηλαδή, που γίνονται πλουσιότεροι ενώ ο λαός γίνεται όλο και φτωχότερος,
αυτοί που αντί να απολογούνται για τα «κατορθώματά τους» μιλούν για «κοπρίτες»,
αυτοί που εν μέσω «Ζήμενς» κατηγορούν το λαό ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»,
αυτοί που πήγαν το ΦΠΑ 23% και επιβάλλουν το ένα φοροχαράτσι μετά το άλλο, αλλά την ίδια ώρα μείωσαν κατά πέντε ολόκληρες μονάδες το φορολογικό συντελεστή των βιομηχάνων,
αυτοί που χρεοκόπησαν τον κόσμο της δουλειάς, αυτοί που ξεφτίλισαν λέξεις και έννοιες και κατάντησαν την Ελλάδα εδώ που την κατάντησαν,

αν είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια, αν διέθεταν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, αν γνώριζαν τι σημαίνει τσίπα και φιλότιμο,

ακόμα κι αν δεν έβαζαν μια πέτρα στο λαιμό τους - όπως περιγράφουν το συναίσθημα της ντροπής οι άνθρωποι του λαού - ακόμα κι αν δεν εκλιπαρούσαν γονατιστοί να ανοίξει η γη και να τους καταπιεί,

θα εμφανίζονταν μπροστά στον άνεργο, στον απολυμένο, στον κατεστραμμένο επαγγελματία, θα προσέρχονταν ενώπιον των εκατομμυρίων μισθοσυντήρητων, χαμηλοσυνταξιούχων, πτωχευμένων, θα εκφωνούσαν το ύστατο διάγγελμά τους, λέγοντας ένα και μόνο πράγμα:

«Ελληνίδες και Ελληνες, ζητάμε συγνώμη. Ομως, το ξέρουμε ότι με το κακό που έχουμε προκαλέσει είναι αδύνατο να μας συγχωρήσετε. Γι' αυτό το λόγο, ως ελάχιστη ένδειξη ντροπής, ως στοιχειώδη απόδειξη ανάληψης των ασύγγνωστων ευθυνών μας, σας δηλώνουμε ένα: Οτι εξαφανιζόμαστε από προσώπου Γης και το μόνο πια που σας ζητάμε είναι, αν μπορείτε, να μας ξεχάσετε».

Φυσικά, δεν έχουμε αυταπάτες.

Η πολιτική είναι έκφραση συμφερόντων. Ταξικών συμφερόντων.

Είναι «πόλεμος», κατά τη ρήση του κ. Παπανδρέου. Και αυτός ο πόλεμος, όπως κάθε ταξικός πόλεμος, ποτέ από τη μεριά των δημίων του λαού δεν διεξήχθη ούτε με όρους τσίπας, ούτε με όρους φιλότιμου, ούτε με όρους αξιοπρέπειας.

Στον πραγματικό κόσμο, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, της τρόικας, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., της ΕΕ, του ΔΝΤ, στον κόσμο του ΣΕΒ, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών,

αντί της ντροπής θριαμβεύει η πολιτική ξεδιαντροπιά, σε τέτοιο σημείο που

όλοι αυτοί - που μπροστά τους οι Ηρόστρατοι, οι Γουλιμήδες και οι Εφιάλτες μοιάζουν καλοκάγαθοι πρόσκοποι - έχουν κι από πάνω το απερίγραπτο θράσος να ποζάρουν σαν «σωτήρες», σαν «σοφοί», σαν «Μεσσίες»!

Είναι απίθανο!

Αυτοί που δεν άφησαν τίποτα όρθιο, είναι οι ίδιοι που τώρα μας λένε ότι «θα μας σώσουν» με την προϋπόθεση ότι θα τους επιτρέψουμε να... μας πεθάνουν!
Αυτοί που κλέβουν τη σύνταξη του γέροντα και απειλούν να κόψουν το ρεύμα στον άνεργο αν δεν τους πληρώσει το νέο χαράτσι, είναι οι ίδιοι που μιλούν για «πατριωτισμό»!
Αυτοί που έβαλαν την Ελλάδα στην «εντατική» για να περάσουν το λαό της από τον Προκρούστη, αυτοί που μιλούσαν για «Τιτανικό» στοιβάζοντας εκατομμύρια εργαζόμενους σε εργασιακές σχέσεις «γαλέρας», αυτοί που μετέτρεψαν τον ελληνικό λαό σε πειραματόζωο,
είναι οι «σωτήρες» μας!

Ναι! (ακούστε το κι εσείς, κύριε Βενιζέλε):

Το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας έχει το θράσος να θέτει τον ελληνικό λαό «ενώπιον των ιστορικών του ευθυνών», όπου ως ιστορική ευθύνη του λαού αναγορεύεται το «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω», όπου ως υποχρέωση του λαού εννοείται να αποδεχτεί ο λαός τον αποδεκατισμό του!

Ακούστε, λοιπόν, κύριε Βενιζέλε, κύριε Παπανδρέου, κύριε Λοβέρδε:

Ο ελληνικός λαός έχει, πράγματι, επίγνωση και συναίσθηση των ιστορικών του ευθυνών.

Το έδειξε αρκετές φορές στο διάβα των αιώνων.

Θα το αποδείξει και πάλι. Και αλίμονο στους ανιστόρητους.

«Αυτή την κυβέρνηση την χαίρομαι»!

(Γ.Παπανδρέου, δήλωση στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ)...

πηγή

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ!!!!

Modestus είπε...

Δεν μου λες ρε Μυκονιάτο ή όποιος άλλος διαχειρίζεται το blog είστε μαλάκες ή το κάνετε επίτηδες; Αυτό το παπάρι τον Μπογιόπουλο γιατί κάθε λίγο και λιγάκι τον τρώμε στην μάπα; Βαρεθηκαμε να διαβάζουμε και να ακούμε τους αριστερούς με δεξιά τσέπη και τους νοσταλγούς της σταλινικής εποχής. Να τον πληροφορήσω ότι ο Στάλιν πέθανε πριν 60 χρόνια και πιθανώς δηλητηριασμένος από τους ίδιους του τους συντρόφους αφού είχε καθαρίσει 3 εκατομμύρια συμπατριώτες του στα γκούλαγκ. Και εσύ αρχίδι Μπογιόπουλε να μην πιάνεις στο στόμα σου τον ελληνικό λαό όπως και τα συντρόφια σου σας έχουμε χεσμένους και εσάς και τα λοιπά κόμματα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ. ΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εγκληματίες,οδοστρωτήρες του ελληνικού λαού.Όλα αυτά που διέπραξαν οδηγούν το λαό στη καταστροφή,και τη χώρα στη πλήρη ταπείνωση και πολύ φοβάμαι στον ακρωτηριασμό ελληνικού εδάφους.Μας λήστεψαν και μας ταπείνωσαν,τώρα μας εξευτελίζουν και κανένας τους δε παραιτείται!

Ανώνυμος είπε...

άντε στη βουλή και εσύ με καμμιά φρατζόλα κοκκινε φασίστα μπογιόπουλε.σας έχουμε δώσει αξία εδώ στην Ελλάδα.στο εξωτερικό ακούνε κομμουνιστικό κόμμα και γελάνε.όλος ο κόσμος γελάει με μας

Ανώνυμος είπε...

Γνωστός ΜΑΛΑΚΑΣ ο Modestus.
Επίσης τον 12:07 τον έχει χτυπήσει η μαλακία κατακούτελα.

ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΖΩΑ που θα πιάσετε στο στόμα σας τον ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

πες τα ρε 12:19 ευκολα ψηφοφορος του πασοκ ο 12:07

fnous fnous είπε...

"Ξεγελάστηκαν" αυτοί, οι οποίοι γνώριζαν την ελληνική οικονομία καλύτερα από τον πιο ειδικό Έλληνα.

300 εκατομμύρια ευρώ Ελλήνων πολιτών έδωσε ο Σημίτης στην Goldman Sachs, για να "κρύψει" δήθεν ένα χρέος ενός δισεκατομμυρίου.

100 δις δραχμές "έφαγαν" οι απατεώνες από τον ελληνικό λαό, για να κάνουν μια λογιστική απάτη και παρ' όλο που αυτή έγινε γνωστή, κανένας από αυτούς δεν ανησυχεί μήπως βρεθεί κομμάτια σε κάποιον σκουπιδοτενεκέ.

Εκεί φτάσαμε.

Με αυτά τα χρήματα αγόραζε τον τίτλο "καταλληλότερος" Πρωθυπουργός το "ερπετό" της Αναγνωστοπούλου.

Η άμορφη βιομάζα, με την οποία κάποτε οι αρχαίοι Έλληνες "μπάζωναν" Καιάδες.

-------------------------------------

Η Megaλη παράσταση του τρόμου
http://www.ydrohoos.gr
http://www.eamb.gr
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com
Η Γερμανία χρεώνεται τον ιμπεριαλισμό και το μίσος των Ευρωπαίων

fnous fnous είπε...

Η Γερμανία χρεώνεται τον ιμπεριαλισμό και το μίσος των Ευρωπαίων, αλλά στην πραγματικότητα η Γερμανία λειτουργεί για λογαριασμό τρίτων.

Λειτουργεί για λογαριασμό των "αφεντικών" της Μέρκελ.

Αναζητώντας αυτά τα "αφεντικά", εύκολα περνάμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Εκεί όπου βρίσκεται η FED του Εβραίου Μπενράνκε ή η Goldman Sachs του Εβραίου Μπλάκφεϊν.


Αυτοί οι Εβραίοι είναι οι εμπνευστές του ιμπεριαλισμού της Νέας Τάξης και απλά οι κυβερνήσεις των χωρών είναι οι "υπάλληλοι", που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς τους.

Υπάρχει μια εβραϊκή παγκόσμια "υπερκυβέρνηση" και δωσίλογοι λακέδες της, οι οποίοι παριστάνουν τους ηγέτες των χωρών που παίζουν στην "παράσταση".

Κάποιος πρέπει να παραστήσει τον ιμπεριαλιστή και αυτόν τον ρόλο για την Ευρώπη τον έχουν δώσει στη Γερμανία.

Η Γερμανία των χαφιέδων της κυβέρνησης Μέρκελ.

Αυτή η Γερμανία ασκεί τον εσωτερικό ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό υποτίθεται μαζί με τη Γαλλία. Ποια Γαλλία όμως είναι αυτή, που αποτελεί το ένα σκέλος του περίφημου Γαλλογερμανικού άξονα;

Η Γαλλία με το καθεστώς Σαρκοζί;

Η Γαλλία με πρόεδρο τον Εβραίο Σαρκοζί;

Η Γαλλία με Υπουργό Εξωτερικών τον Εβραίο Κουσνέρ;

-------------------------------------------
Η Megaλη παράσταση του τρόμου
http://www.ydrohoos.gr
http://www.eamb.gr
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα ψηφίζουν τους νόμους "ασπίδας" τους και μετά διαπράττουν το έγκλημα και άντε να τους πιάσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΕΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ 300 , ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;;;;;;;;;;
ΑΥΤΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΦΩΝΕΣ, ΜΟΥΤΖΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ! ΚΑΝΕΙΣ !!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΠΕΣΟΥΝΕ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...

Ανώνυμος είπε...

12:19 & 1:02 πρεπει να ειστε μεγαλες προβατινες που βγαζετε αμεσως πορισματα χωρις να ξερετε.ΟΥΣΤ....

Ανώνυμος είπε...

ειναι πανεξυπνοι κανουν αυτου που πρεπει να κανουν γιατι εχουν πληρωθει αδρα για να το κανουν, στοχος τους η εξαφανιση της μεσεας ταξης ολοι τους μηδενος εξαιρουμενου και οι 300 μαζι με τους αυλικους τους.Ειμαστε οι περισσοτεροι ενας ΕΛΛΗΝΑΣ γνησιος και καθαρος και περνουν ολα τον δρομο τους με αυτον αρχηγο.Ακουω οτι να φυγουν με ελικοπτερο η οτι αλλο ακουγετε για να μας αφησουν ησυχους ΟΧΙ να μην φυγουν να συλληφθουν και να δικαστουν ολοι τους για οποια αδικηματα εχει κανει ο καθενας τους γιατι αυτοι λεγανε και λενε για καθαρση, αλλα αυτοι εχουν μαθει να μιλανε με αντιθετες λεξεις καθαρση-κουκουλωμα, φοροδιαφυγη απο οικονομημενους-φοροεισπραξη απο μεσαια ταξη.3.46 ζητας ιδεες εχουμε και υπαρχουν ελληνες γνησιοι που ενδιαφερονται γιαυτον τον τοπο ας βγουνε μπροστα και ας ζητησουν την στηριξη του κοσμου και πιστευω πως θα τους ακολουθησουν γιατι με οχλο και μπουγιο δεν θα βγη τιποτε

Ανώνυμος είπε...

6.03 κανουν πραξη το διαιρε και βασιλευε μας ωθουν σε εμφιλιο γιατι αυτο τους βολευει ΠΡΟΣΕΞΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Η χρηματοπιστωτική Αριστερά μίλησε τώρα!!Για πες μας Μπογιόπουλε τους χρηματοδότες του κόμματός σου!!Οι ίδιοι σας χρηματοδοτούν όλους σας!!Πλησιάζει ο καιρός που θα φύγετε όλοι οι υπάλληλοι του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου!!Παράγινε το κακό!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ.ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ