Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το δόγμα του σοκ (video)


Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ... Η ανάλυση του καπιταλισμού της...
καταστροφής επιχειρείται από την Καναδή συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εξιστόρηση των πεπραγμένων της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των «ελεύθερων αγορών» του Αμερικανού οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική. Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους. Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό ντοκιμαντέρ που αξίζει της προσοχής μας. Δείχνει ξεκάθαρα τις επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης ψευδαίσθησης περι "ευημερίας των αγορών" και ξεβρακώνει τις ιδέες του νομπελίστα(είναι δυνατόν!!!)οικονομολόγου Milton Friedman(εβραϊκής καταγωγής βεβαίως-βεβαίως). Απο το πραξικόπημα της Χιλής, εώς τον πόλεμο του Ιράκ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό και διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ όπως είπε και ο από πάνω. Δείτε το, αξίζει.

Ένας Έλληνας είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
Αυτό το video δείχνει με ακρίβεια αυτά που έχουν σκοπό να προκαλέσουν στην Ελλάδα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι νεοταξίτες σατανιστές.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!, γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις τους:
"ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ"!!!!!!!!!!!.
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΟΛΩΝ ΩΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΟΣΟ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ .
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗ ΣΠΕΙΡΟΥΝ, ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.!.
Αδέλφια , αν συνεχίσουν να πηγαίνουν όπως πάνε μέχρι στιγμής τα πράγματα στη χώρα μας ,τότε φοβάμαι πως κατρακυλάμε σε αυτό που ονειρεύονται και σχεδίαζαν χρόνια οι παμπόνηροι δόλιοι και υποκριτές εχθροί μας με το κωδικό όνομα:.
ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ.
,ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΈΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ,
ΛΗΣΤΕΙΕΣ , ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ,
ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ, ΒΙΑΣΜΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ,
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ,
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,
ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ,
ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ,
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ,
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ,
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ,

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ,
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ,
ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΓΚΕΤΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ,
ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ …………………..
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΘΕΤΕ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΝΙΑΣΤΕ
ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗ ΣΠΕΙΡΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΤΗ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.!.
Ενημερώστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ όλους όσους μπορείτε ο καθένας για όλα αυτά.
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.