Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΝΤ: Απώλειες δισ. στις ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω της κρίσης


Με απώλειες έως 410 δισ. δολάρια είναι αντιμέτωπες οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξαιτίας της κρίσης... ΔΝΤ: Απώλειες δισ. στις ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω της κρίσης χρέους, όπως υποστηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Το ΔΝΤ επισημαίνει, μεταξύ άλλων,...
ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια χρηματοοικονομική σταθερότητα έχουν αυξηθεί για πρώτη φορά από τότε που κατέρρευσε η Lehman Brothers το 2008. Η εκτίμηση για τη διάχυση του πιστωτικού κινδύνου στις τράπεζες δεν μετρά τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, για τον υπολογισμό των οποίων χρειάζεται πλήρης αξιολόγηση των ισολογισμών τους, διευκρινίζει το ΔΝΤ. Εκτιμά πάντως ότι ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζεται επειγόντως να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους, προκειμένου να περιορίσουν τον αντίκτυπο της κρίσης. «Οι πιο αδύναμες τράπεζες θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν», τονίζεται στην έκθεση.
Πηγη 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

410 δις ε? Όσο είναι το υποτιθέμενο χρέος της Ελλάδας (με τους τόκους το "καπέλο" δηλαδή που ζητούν οι τοκογλύφοι). Το χρέος της Ευρωζώνης το φόρτωσαν στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Το χρεος της ελλαδας ειναι μια τριχα απταρχαια τους σε συγκριση με αυτα που κερδιζουν καθε μηνα.

Ανώνυμος είπε...

Α και ολα ειναι φουσκες και ετσι η φουσκα που δημιουργησαν θα σκασει στα μουτρα τους.

Ανώνυμος είπε...

tis apwleies mas tis eipan.as mas poun twra kai ta kerdoi tous..