Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Γκρουέφσκι: "Οι ΄Έλληνες μας...πουλάνε ιστορίες"


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγορεί τη χώρα μας πως δεν βοηθάει για τον συμβιβασμό στην ονομασία γιατί δεν καταλαβαίνουμε πως στη χώρα του ζουν Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική. "Η εντύπωση που σχηματίζω είναι ότι η Ελλάδα δεν αισθάνεται καμία πίεση για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας ή και να αισθάνεται κάποια πίεση αυτή είναι πολύ μικρή, με.... αποτέλεσμα να μην ανησυχεί και να μην έχει κίνητρο να προβεί σε συμβιβασμό", σχολίασε ο κ. Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, "ΜΙΑ".


Όμως το εντυπωσιακότερο σημείο της συνέντευξης του ήταν όταν καταφέρθηκε κατά των ελλήνων πολιτικών με την ατάκα ότι πουλάνε ιστορίες. "Από την άλλη πλευρά, η σημερινή ελληνική ηγεσία, περισσότερο από ένα χρόνο, συνεχώς, και μέχρι κάποιο βαθμό επιτυχώς, πουλάει την ιστορία ότι ενδιαφέρεται για μια γρήγορη λύση, ότι υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις και πρόοδος σε αυτό το θέμα και ότι χρειάζεται ακόμη λίγος χρόνος", ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με τον κ. Γκρούεφσκι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πρόοδος για την ονομασία εξαιτίας των ελληνικών θέσεων.
"Νομίζω ότι η Ελλάδα, για την ώρα τουλάχιστον, δεν είναι έτοιμη να προβεί σε συμβιβασμό όσον αφορά το ουσιαστικό μέρος. Είκοσι χρόνια μετά την ανεξαρτησία μας και ένα χρόνο μετά από συχνές συναντήσεις, οι συνομιλητές μας εξακολουθούν να έχουν σοβαρό πρόβλημα να αποδεχτούν ότι σε αυτή τη χώρα ζουν Μακεδόνες και μιλούν γλώσσα που λέγεται μακεδονική".
http://greeknation.blogspot.com/2011/01/blog-post_6151.html