Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Στήνουν σενάριο εκλογών!



Η χθεσινή έκρηξη στο χρηματιστήριο, μάλλον αποτελεί πρόδρομο εξελίξεων για κάποιας μορφής ρύθμιση του συνολικού μας χρέους. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιόν θα ευνοεί περισσότερο η ρύθμιση: τους πιστωτές μας ή τη χώρα; Ισως μάλιστα αργήσουμε και να το μάθουμε.(Αν πάντως κρίνουμε από την αντίδραση της αγοράς, οι πιστωτές μας δεν έδειξαν να πτοούνται!)
Βέβαια, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση, με αφορμή μια τέτοια συμφωνία, να επιχειρήσει να «κατασκευάσει» ένα επικοινωνιακό σκηνικό, που....
θα της επιτρέψει να θριαμβολογήσει. Εδώ πανηγύριζαν όταν υπέγραψαν το Μνημόνιο!
Ετσι εξηγούνται και ορισμένες πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Ειδικότερα:
  1. Λαθρομετανάστευση. Ο κ. Παπουτσής ανακοίνωσε ότι θα σηκώσει έναν φράχτη 12 χιλιομέτρων στον Εβρο. Ο φράχτης δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά η κυβέρνηση σημείωσε μια επικοινωνιακή επιτυχία, ενώ η Ν.Δ. έψαχνε να βρεί πως θα αντιδράσει.
  1. Εθνικά θέματα. Είναι η «αχίλλειος φτέρνα» του Πρωθυπουργού. Τι έκανε η Κυβέρνηση για να βελτιώσει την εικόνα του; Αίφνης ο κ. Παπανδρέου μεταμορφώνεται σε …«τουρκοφάγο» υψώνοντας φωνή μες στον …γήπεδο του Ερντογάν! (ο οποίος όλως περιέργως δεν έβγαλε άχνα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις χαλούσε τον κόσμο). Οποιος είδε εκείνο το βράδυ δελτίο ειδήσεων στο MEGA, κατάλαβε!
  1. Το «κίνημα των διοδίων»; Η κυβέρνηση, που τόσο καιρό σφύριζε αδιάφορα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει λύση για την μείωση της τιμής των διοδίων με παράλληλη επέκταση της σύμβασης παραχώρησης. Στις πλάτες μας θα το φορτώσουν και πάλι, αλλά η τιμή των διοδίων θα μειωθεί!
  1. Ατιμωρησία πολιτικών. Είχε συμφωνηθεί στην τελευταία σύσκεψη των αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συγκροτηθεί υπερκομματική επιτροπή για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών , η οποία μέχρι τον Ιούνιο του 2011 θα υπέβαλε τις προτάσεις της. Ούτως ή άλλως για να αλλάξει ο σχετικός νόμος απαιτείται διακομματική συμφωνία. Τι έκανε η κυβέρνηση; Επειδή επίκειται η ανακοίνωση του πορίσματος της Siemens, έφερε εσπευσμένως στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου! (προφανώς ο κ. Παπανδρέου αθέτησε την υπόσχεσή του, αλλά μήπως είναι η πρώτη φορά;) Και άλλαξε την ατζέντα ανακτώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αν μάλιστα παραπεμφθούν και μερικοί επιφανείς των κυβερνήσεων Σημίτη, τότε ο κ. Παπανδρέου θα βγαίνει στα παράθυρα κραδαίνοντας τη ρομφαία της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος!
Απορία πρώτη: Είναι δυνατόν στη Ν.Δ. να δίνουν βάση στα λόγια του κ. Παπανδρέου; Επαθαν τόσες φορές και ακόμα να μάθουν;
Απορία δεύτερη: Στη Ν.Δ. έχουν συνειδητοποιήσει ότι απέναντί τους βρίσκεται μια αδίστακτη κυβέρνηση, η οποία δεν υπολογίζει τίποτα! Πολύ δε περισσότερο ευγένειες και αβρότητες! Και τη διάθεση για συνεννόηση την θεωρεί αδυναμία και την εκμεταλλεύεται;
Ολα αυτά δεν είναι τυχαία. Επιχειρούν να στήσουν ένα θετικό σκηνικό για να προσφύγουν σε πρόωρες εκλογές και να τις «κλέψουν» με το ψευτο-επιχείρημα ότι «βελτιώθηκαν τα πράγματα»!
Θα το καταφέρουν;
Υ.Γ. 1 Το αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη: δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποια αιφνίδια ανακοίνωση στο θέμα της ΑΟΖ με την Κύπρο.
Υ.Γ. 2 Επειδή η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, από 1ης Φεβρουαρίου, το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες αυξάνεται κατά 40% και θα φτάσει στο 1.40 ευρώ!
http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_2214.html