Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Αρχίζουν τα όργανα και στην Αλγερία; Οι αρχές καλούν το λαό να μην διαδηλώσει αύριο


http://www.slap.gr/wp-content/uploads/algeria-150x150.jpgΟι αλγερινές αρχές ζήτησαν από το λαό να μην ανταποκριθεί στην έκκληση της αντιπολίτευσης να συμμετάσχει σε διαδήλωση αύριο Σάββατο στο κέντρο του Αλγερίου.

"Ζητούμε από τους πολίτες να επιδείξουν σύνεση και να επαγρυπνούν και να μην απαντήσουν σε ενδεχόμενες προκλήσεις που θα μπορούσαν να πλήξουν την ηρεμία τους", τονίζεται σε ανακοίνωση της νομαρχίας του Αλγερίου, που μεταδόθηκε χθες το.... βράδυ από το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Αλγέρι και ότι "κάθε συγκέντρωση σε δημόσιο δρόμο θεωρείται απειλή για τη δημόσια τάξη".

Βάσει της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Αλγερία από το 1992, οι διαδηλώσεις απαγορεύονται στη χώρα αυτή.

Την έκκληση για διδήλωση απηύθυνε το κόμμα "Συναγερμός για τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία", της αντιπολίτευσης, το οποίο έχει 15 βουλευτές στην 385μελή Βουλή.

Παρά την απαγόρευση, ο ηγέτης του κόμματος αυτού Σαΐντ Σάντι, είναι αποφασισμένος να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, κύριο αίτημα της οποίας είναι η απελευθέρωση διαδηλωτών που συνελήφθησαν αυτόν τον μήνα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι προέβησαν σε 1.100 συλλήψεις και τόνισαν ότι μόνον οι ενήλικες θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στη διάρκεια των πενθήμερων ταραχών στις αρχές του μήνα στην Αλγερία, σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, πάνω από 800 τραυματίστηκαν, σχεδόν όλοι αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές.
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/01/blog-post_4941.html