Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Λίβανος: Παύση των συνομιλιών με Κατάρ και Τουρκία



Ο πρωθυπουργός του Κατάρ και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέστειλαν προσωρινά τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για την εξομάλυνση της πολιτικής κρίσης που έχει προκληθεί στον Λίβανο καθώς οι προτάσεις τους αντιμετωπίστηκαν με επιφυλάξεις.
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου
Σύμφωνα με το ειδεισεογραφικό πρακορείο του Λιβάνου, οι .....δύο άνδρες αποχώρησαν προκειμένου να διαβουλευτούν με τις κυβερνήσεις τους αναφέρει σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε κατά την αναχώρησή τους.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σείχης Χαμάντ Μπιν Τζασίμ αλ Τανί και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, συνομιλούσαν επί δύο μέρες ξεχωριστά με τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις στο Λίβανο ενώ οι προτάσεις που έκαναν βασίστηκαν στην πρώτερη Σαουδο-Συριακή πρωτοβουλίας. 
Όπως αναφέρει η λιβανική εφημερίδα Αλ Ακμπάρ, ο Α. Νταβούτογλου σχολίασε ότι η κατάσταση στη χώρα τώρα είναι πιο θετική απ' ότι στην αρχή της εβδομάδας και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν σημάδια πιο μεγάλης ευελιξίας. 
Η στάση αυτή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του σαουδάραβα υπουργού Εξωτερικών Σαούντ αλ - Φάισαλ, ο οποίος χαρακτηρίζει "επικίνδυνη" την κατάσταση και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διαίρεσης του Λιβάνου. 


http://greeknation.blogspot.com/2011/01/blog-post_7350.html