Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Το χθες και το σήμερα των κουτόφραγκων


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

O Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει, επιτέλους, πως η σημερινή κατάντια του βιοτικού επιπέδου του, οφείλεται αποκλειστικά, στην κακή διαχείριση των κοινών καθ΄ όλη τη διάρκεια των 38 χρόνων της μεταπολίτευσης, από ...
τα δυο κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Ωστόσο, όλοι μας έχουμε τεράστιες ευθύνες για την οικονομική εξαθλίωση του λαού μας και την εκχώρηση της κυριαρχίας μας σε τρίτους. Όλα αυτά τα χρόνια πιστέψαμε και εμπιστευθήκαμε τους διαχρονικούς «μαυρογιαλούρους» που ευνούχισαν τη σκέψη μας, που μας έδωσαν πρόσκαιρες φρούδες ελπίδες και τελικά έκλεψαν τη ζωή μας και σκόρπισαν τα όνειρά μας.

Η Ελλάδα μας στην μακραίωνη Ιστορία της έχει γνωρίσει μεγάλους ήρωες που αφιέρωσαν την περιουσία και την ζωή τους υπέρ αυτής, αλλά ταυτόχρονα και αρκετούς Εφιάλτες που εύκολα την πρόδωσαν για προσωπικά τους οφέλη. Όλα, λοιπόν, τα χρόνια της μεταπολίτευσης, την Ελλάδα μας κυβέρνησαν χαμηλοϋψείς πολιτικοί που εκμεταλλεύτηκαν τον καημό και την θέληση του λαού μας για Δημοκρατία, μετά την επτάχρονη δικτατορία, και την μετέτρεψαν σε μια άκρατη και στυγνή κομματοκρατία. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, σέρβιραν στον λαό μας μια πρόσκαιρη ευχάριστη ζωή, μέσω του πελατειακού κράτους και των στρατιών από χειροκροτητές που δημιούργησαν και κράτησαν για τον εαυτό τους την μεγάλη χλιδάτη ζωή. Δημιούργησαν ένα κράτος, όπου όχι μόνο δεν τηρούνται οι νόμοι και οι θεσμοί αλλά παραβιάζονται κατά το δοκούν με σκοπό να προστατεύονται οι ίδιοι και να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους. Γι΄αυτό ακριβώς, όλα αυτά τα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν λάβει χώρα κατά τη μεταπολίτευση, «σκεπάστηκαν» και ουδέποτε αποδόθηκαν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, αφού «κόρακας – κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Στις ημέρες μας, λοιπόν, αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής σήψης, είναι η κοινωνική, ηθική και πολιτισμική κατάρρευση της χώρας και του Γένους μας. Η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, οδήγησαν, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, την πατρίδα μας στην μέγγενη του επαχθούς μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που εξαθλιώνει το λαό μας και απεμπολεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό ήταν, το τέλειο σχέδιο υφαρπαγής της Ελλάδος και του τεράστιου πλούτου της, από τους αρχικά Ευρωπαίους «συμμάχους» μας και ακολούθως «εταίρους» μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που συνεπικουρείται από τους γυμνοσάλιαγκες εγχώριους πολιτικούς και τώρα βρίσκεται στην τελευταία πράξη του.

Δυστυχώς, με δυο παγκόσμιους πολέμους που προκάλεσαν, αιματηρούς για το ανθρώπινο γένος, το DNA των Γερμανών δεν αλλάζει και ότι δεν κατόρθωσαν τότε να επιτύχουν, δηλαδή την υποταγή όλου του κόσμου στις ορέξεις τους, προσπαθούν να το πετύχουν σήμερα μέσω της οικονομικής τους κυριαρχίας.

Όπως και τότε, όμως, έτσι και σήμερα γνωρίζουν ότι το ανάχωμα των επεκτατικών σχεδίων τους, λέγεται Ελλάδα. Γιατί, αντίθετα με αυτούς, το DNA των Ελλήνων είναι ποτισμένο από το πνεύμα του Αριστοτέλη, του Σόλωνα, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, την γενναιότητα και την φιλοπατρία του Λεωνίδα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Παπαφλέσσα και τόσων άλλων που συνθέτουν την περήφανη Ιστορία αυτού του Έθνους και έχουν μάθει να πολεμούν και να αντιστέκονται.

Όμως, η Ιστορία διδάσκει και είναι χρέος όλων μας να παραδειγματιζόμαστε από αυτή, γιατί λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 29 Μαΐου, θα έπρεπε όλοι οι Έλληνες να θυμούνται και να μνημονεύουν την μεγαλύτερη αποφράδα ημέρα του Ελληνισμού, την Τρίτη 29 Μαΐου 1453, όταν «έπεσε» στα χέρια των αλλόθρησκων, η Βυζαντινογέννητη πόλη των πόλεων, η Κωνσταντινούπολη. Ενώ, όμως, οι γείτονές μας, τιμούν με ξεχωριστό τρόπο και γιορτάζουν με υπέρλαμπρες εκδηλώσεις, κάθε χρόνο, την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, εμείς οι Νεοέλληνες δεν κάνουμε ποτέ τα τελευταία χρόνια καμιά αναφορά στην ημέρα αυτή που χάθηκε για τον Ελληνισμό, η Πόλη που πέρα της Ιστορικότητάς της, κατέχει σπουδαία γεωστρατηγική θέση. Γιαυτό ο Ερντογάν, μέγας οραματιστής πολιτικός για την Τουρκία, που δυστυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχος στην πατρίδα μας, όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», σκέπτεται την ημέρα αυτή να την καθιερώσει ως εθνική εορτή!

Σε μια προσπάθειά μου να συνδέσω το χτες με το σήμερα, που έχουν ακριβώς τις ίδιες ομοιότητες, θα ήθελα να θυμίσω πως η Πόλη δεν αλώθηκε μόνο το 1453. Προϋπήρξε η πρώτη Άλωσή της το 1204 από τους άσπονδους δυτικούς φίλους μας. Αυτό πρέπει όλους να μας προβληματίζει και να μας παραδειγματίζει.

Την εποχή εκείνη, η Κωνσταντινούπολη, είχε συγκεντρώσει όλη την παγκόσμια πνευματική ελίτ. Είχε το Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο από όπου αποφοιτούσαν επιστήμονες όλων των επιστημών του σύγχρονου τότε κόσμου και κατοικείτο από πεφωτισμένους πολίτες που το πνευματικό τους επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Οι γυναίκες του Βυζαντίου φορούσαν τα πιο ακριβά αραχνοΰφαντα ρούχα της εποχής και τα οποία ήταν κεντημένα με χρυσές κλωστές. Αντίθετα, οι δυτικοί «φίλοι μας», Σκανδιναβοί, Φράγκοι, Άγγλοι, Σάξονες, Γερμανοί, Γάλλοι και Ενετοί ακόμη πιθήκιζαν προστατεύοντας τη γύμνια τους με προβιές ζώων και ζούσαν κλέβοντας και σκοτώνοντας. Η πάμπτωχη και άγρια, δύση, λοιπόν, προσπαθούσε να βρει την ευκαιρία να ληστέψει τους αναρίθμητους την εποχή εκείνη θησαυρούς της Πόλεως. Την ευκαιρία την έδωσαν οι ίδιοι οι Βυζαντινοί που μες την ανεμελιά και την ευμάρειά τους παραχώρησαν πολλά δικαιώματα σε ξένους, με αποτέλεσμα να διαρραγεί η συνοχή του κράτους. Έτσι, το 1204, βρήκαν την ευκαιρία και αφού η Πόλη πυρπολήθηκε στην συνέχεια λεηλατήθηκε άγρια. Οι στρατιές αυτών των πιθηκοειδών που αυτοαποκαλούνταν «Σταυροφόροι» καταλήστεψαν τους θησαυρούς της Πόλεως και τους μετέφεραν στις χώρες τους. Πολλά Βυζαντινά Ιερά κειμήλια, κοσμούν σήμερα τα μουσεία των Βρυξελών, του Λονδίνου, της Νυρεμβέργης, των Παρισίων και πολλών άλλων σημερινών Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Ωστόσο, οι βάρβαροι πολλά από αυτά τα Ιερά κειμήλια τα κατέστρεψαν από την αμάθειά τους και την αδυναμία τους να εκτιμήσουν την Ιστορική τους αξία. Έτσι, λιώνοντάς τα δημιούργησαν τόνους χρυσού που στην συνέχεια τους βοήθησε να αναπτυχθούν.

Αυτοί, λοιπόν, οι σημερινοί δυτικοί «φίλοι» μας και κυρίως η Γερμανία, με συμμάχους τους δικούς μας πολιτικούς Εφιάλτες της μεταπολίτευσης, μυρίστηκαν τα πετρέλαια και τον ορυκτό πλούτο που ρέει άφθονα στην Ελληνική Επικράτεια και προσπαθούν να κατασπαράξουν το θήραμά τους. Θα επιτρέψουμε σε αυτό τον εσμό αυλοκολάκων να ξεπουλήσουν χωρίς ίχνος ντροπής την Ελληνική γη των προγόνων μας; Θα επιτρέψουμε να αφαιρέσουν το δικαίωμα από τα παιδιά μας να ζουν αξιοπρεπώς στην πατρίδα των προγόνων τους; Θα προστατέψουμε το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια στη χώρα που γεννηθήκαμε και λατρεύουμε;

Είναι δυνατόν να ψηφήσουμε στις προσεχείς εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012, εκείνους που μας έκαναν ζητιάνους στην ίδια μας τη χώρα και μετανάστες σε άλλες χώρες, για να μπορούν να απολαμβάνουν αυτοί και οι ξένοι τον ήλιο, τη θάλασσα και το κλίμα μας; Είναι δυνατόν να ψηφίσουμε εκείνους που υπέγραψαν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις της εξαθλίωσης και της δουλικότητας; Είναι δυνατόν να μην καταψηφίσουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αντιδρώντας στα τρομοκρατικά τους χτυπήματα που σκοπό έχουν να σπείρουν το φόβο στον λαό μας, προς όφελός τους;

Συνεπώς, στις νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012 ο Ελληνικός λαός πρέπει να αποτελειώσει το έργο που ξεκίνησε στις 6 Μαΐου 2012. Αλλοίμονο, εάν ο λαός μας υποκύψει στα τρομοκρατικά τους διλλήματα, τα οποία αποσκοπούν στο να επανιδρύσουν αυτό το σαθρό κράτος της κομματοκρατίας που οδηγεί σήμερα τον λαό μας στην εξαθλίωση και παραδίδει την πατρίδα μας στους κουτόφραγκους. Συνέλληνες θα το επιτρέψουμε;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος Πλεύρης για Χρυσή Αυγή, Κασιδιάρη και την προσπάθεια περιθωριοποίησης του Ελληνικού Εθνικισμού

http://www.neolaialaos.gr/2012/06/09/news/61885/