Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Καταρρέει η κυβέρνηση Μόντι – Το παραδέχεται και ο ίδιος!


Ο Mario Monti, απαντώντας στο διογκούμενο μπαράζ επικρίσεων για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει, παραδέχτηκε ότι η τεχνοκρατική κυβέρνησή του «θα μπορούσε να κάνει περισσότερα και καλύτερα», ενώ παράλληλα ξέσπασε εναντίον των πανίσχυρων...
επιχειρηματικών συμφερόντων και των media που έχουν στραφεί εναντίον του.
Με ξεκάθαρα αμυντική στάση, καθώς η Ιταλία βουλιάζει βαθύτερα στην ύφεση και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, ο κ. Monti παραδέχτηκε σε ομιλία του προς τους τραπεζίτες ότι η κυβέρνησή του έχει «χάσει την υποστήριξη» των «αποκαλούμενων μεγάλων δυνάμεων» της χώρας.
Ο κ. Monti υπεδειξε άμεσα τον σύνδεσμο βιομηχάνων Confindustria, που έχει επικρίνει σκληρά τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, καθώς και «μεγάλη εφημερίδα» που οι insiders λένε ότι είναι η Corriere della Sera και η οποία σε πρωτοσέλιδό της μέσα στην εβδομάδα επέκρινε τις πολιτικές Monti και πρόβλεψε ότι θα αποτύχουν.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η αναβαθμιζόμενη παρουσία του κ. Mont στο διεθνές επίπεδο, δεν μπορεί πλέον να καλύψει την απώλεια εμπιστοσύνης που υφίσταται η κυβέρνησή του στο εσωτερικό, όπου πολλοί μη εκλεγμένοι υπουργοί σκέφτονται περισσότερο το πολιτικό τους μέλλον και δεν θέλουν να τα βάλουν με τις «μεγάλες δυνάμεις» και τις ομάδες συμφερόντων που δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις.
Μέσα σε αυτό το “καζάνι που βράζει” και καθώς τα επιτόκια επιστρέφουν σε αφόρητα επίπεδα για το χρέος 1,9 τρισ. ευρώ της Ιταλίας, οι ξένοι επενδυτές παραμένουν απόντες από τις ιταλικές αγορές.
Πηγή: euro2day.gr
olympia.gr