Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!


Ευτυχώς, η Βουλγαρία απορρίπτει κάθε συζήτηση για την απόδοση του ονόματος “Μακεδονία” έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό στο κράτος των Σκοπίων. Ας το εκμεταλλευθούν για μία φορά οι ελληνόφωνοι αξιωματούχοι...

«Η Βουλγαρία δεν είναι σύμφωνη στην ονομασία της ΠΓΔΜ να συμπεριλαμβάνεται γεωγραφικός προσδιορισμός», δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ σε τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στις επιφυλάξεις της Σόφιας για ενδεχόμενη νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, του τύπου
«Βόρεια Μακεδονία».

“Εναλλακτικές ονομασίες του τύπου «Βόρεια Μακεδονία» είναι «απόλυτα απαράδεκτες για μας» επειδή τα νοτιοδυτικά τμήματα της Βουλγαρίας συμπεριλαμβάνονται σε παρόμοια ονομασία, από γεωγραφική άποψη. Κι αυτό θα μπορούσε να γίνει προϋπόθεση για εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Βουλγαρίας», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ.

“Στο πλαίσιο διαφορετικών διαβουλεύσεων που έχουν γίνει μαζί μας στο παρελθόν, συζητήθηκαν διάφορες εκδοχές. Θα επαναλάβω, ότι μια από τις εκδοχές που τέθηκαν υπόψη μου ήταν η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αν δεν κάνω λάθος. Εγώ είπα, ότι αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε εμείς, επειδή αύριο θα πουν, ότι η πόλη Μπλαγκόεβγραντ (διοικητικό κέντρο της ομώνυμης περιφέρειας στη ΝΔ Βουλγαρία – σ.σ.) είναι «μακεδονική»”, τόνισε ο κ. Μπορίσοφ αναφερόμενος στις επιφυλάξεις της Σόφιας για το θέμα της ονομασίας.
real.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε Βόρρεια Μακεδονία Βόρειος Αλέξανδρος, ούτε τίποτα, δεν πρέπει να δεχτούμε κανένα όνομα!
Δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε το ψευδοκράτος των Σκοπίων ως κράτος, όπως δεν αναγνωρίσαμε το ψευδοκράτος του Ντεκτάς! Αν το κάνουμε, νομιμοποιούμε στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και αντίστοιχη αυριανή επέμβαση σε εμάς για ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ!