Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Αλβανοί και ... Κασιδιάρης ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό - Ενίσχυση Χρυσής Αυγής!


Κατά ένα τρόπο μη εξηγήσιμο από όσους επιμένουν να σκέπτονται με τρόπο "πολιτικά ορθό", αλλά απόλυτα εξηγήσιμο για όσους έχουν αντιληφθεί ότι η καταστροφή του Μνημονίου έχει προκαλέσει συστημική μετάλλαξη στο σώμα των ψηφοφόρων, το χθεσινό επεισόδιο στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 με πρωταγωνιστή τον "θερμόαιμο" υπεύθυνο Τύπου του...
κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη και τις άκρως εριστικές, κυρίες της Αριστεράς Λιάννα Κανέλλη του ΚΚΕ και Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι ενισχύει το εθνικιστικό κόμμα, παρά το αποδυναμώνει!

Αν και ουδέποτε στην πολιτική ζωή του τόπου ένα κόμμα έχει υποστεί τέτοιας έκτασης επίθεση, όπως αυτή που υφίσταται απο τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου μέχρι σήμερα (εν μερει δικαιολογημένες λόγω παλαιότερων πολιτικών θέσεων που ισορροπούσαν μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού), με χαρακτηριστικό το επεισόδια του "Εγέρθητι" και αποκορύφωμα το χθεσινό σκηνικό στον ΑΝΤ1, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, εν τούτοις, όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά και κυρίως το διαδίκτυο, το οποίο είναι ο πιο αντικειμενικός καταγραφέας της διάθεσης της κοινής γνώμης, δείχνουν ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, περισότερο ενισχύεται, παρά αποδυναμώνεται!

Σήμερα επρόκειτο να βγούν οι δημοσκοπήσεις που πρακτικά θα έδειχναν και το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Αλλά από χθες έχει συμβεί το εξής εκπληκτικό όπως ενημέρωσε το defencenet.gr, κορυφαίο στέλεχος εταιρείας δημοσκοπήσεων: "Μερικές ώρες μετά το επεισόδιο οι ερευνητές κατέγραφαν στις συνεντεύξεις τους μια ιδιαίτερα ισχυρή τάση υπερψήφισης της Χρυσής Αυγής, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο. Δεν ρωτούσαμε ειδικά για το επεισόδιο, αλλά το έβλεπες στα ποσοστά ότι το επεισόδιο τους είχε επηρεάσει υπέρ της Χρυσής Αυγής και θεωρώ ότι θα αποτυπωθεί αυτό στις 17 Ιουνίου. Οι απαντήσεις ήταν συντριπτικά περισσότερες από την έρευνα της Τετάρτης υπέρ του εθνικιστικού κόμματος. Βέβαια επηρέασαν και τα συνεχή περιστατικά με τους αλλοδαπούς όπως αυτό στην Παιανία"!

Την ίδια στιγμή χθες το διαδίκτυο, από τα μικρά blogs μέχρι τα μεγάλα sites κατακλυζόταν από μηνύματα συμπαράστασης στον ... Η.Κασιδιάρη, τον οποίο την ίδια στιγμή καταζητούσε η αστυνομία, μετά από εισαγγελική εντολή που προκλήθηκε από επέμβαση του δημοσιογράφου Α.Δελατόλα, όπως η ίδιος ισχυρίζεται λέγοντας ότι τηλεφώνησε αμέσως στην "Ελένη Ραϊκου ζητώντας να συλλάβει τον Κασιδιάρη".

Δεν μιιλάμε για κάποια μηνήματα συμπαράστασης από οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Επτά στα δέκα μηνύματα, επί εκατοντάδων χιλιάδων, κυμαίνονταν μεταξύ της άποψης "Ν'αγιάσει το χέρι του" (!) (μάλιστα έγινε και τέτοια σελίδα στο facebook) μέχρι της επικριτικής διάθεσης κατά των ΜΜΕ για τον τρόπο που παρουσίαζαν το θέμα!

Ανεξήγητο; Ναι, αν επιχειρήσουμε να το ερνημεύσουμε με συμβατικους πολιτικούς όρους. Όχι αν αφουγκραστούμε το κύμα που έδωσε σε Ανεξάρτητους Έλληνες και Λαϊκό Σύνδεσμο το ίδιο ποσοστό που πήρε και η ΝΔ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και την πραγματική απήχηση που έχουν στο εκλογικό σώμα προσωπικότητες όπως οι δύο κυρίες τις Αριστεράς που πρωταγωνίστησαν στο χθεσινό επεισόδιο.

Κατ'αρχήν έχει αλλάξει ο χάρτης της ενημέρωσης δραματικά. Το πρώτο τυχαίο blog έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στους αναγνώστες που το διαβάζουν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των μεγάλων καναλιών που έχουν παίξει το γνωστό ρόλο υπέρ του Μνημονίου. Το διαδίκτυο κυριαρχεί στην ενημέρωση των πολιτών λόγω του μεγάλου όπλου του που λέγεται "διαδραστικότητα" και πολλαπλή επιλογή πηγής ειδήσεων και σχολίων.

Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ απλά απορρίπτονται σχεδόν συλλήβδην από τους πολίτες γιατί όλοι ξέρουν πλέον ότι ελέγχονται από τους εργοδότες οι οποίοι εργοδότες είναι οι Ηρακλειδείς του Μνημονίου. Όποιον επικρίνουν και μάλιστα με τόσο πάθος, αυτόματα τον κάνουν συμπαθή σε μεγάλες μάζες πολιτών.

Οι οποίοι πολίτες-ψηφοφόροι, ειδικά μάλιστα της συντηρητικής πολιτικής κατεύθυνσης και ειδικά οι νέοι, βλέπουν την Χρυσή Αυγή "μόνη εναντίον όλων" να λέει τα απολύτως αυτονότητα σε θέματα όπως η εσωτερική ασφάλεια, η εξωτερική πολιτική, η καταγγελία του Μνημονίου όπου μάλιστα έχει ακριβώς την ίδια θεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να έχει αλλάξει από μόνη της την πολιτική αντζέντα.

"Μην απορήσει κανείς με το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις 17 Ιουνίου αν η τάση αυτή συνεχιστεί. Μια μερίδα πολιτών εκτιμά ιδιαίτερα αυτόν τον πολιτικό ερασιτεχνισμό, πρωτόγονο, θα έλεγα που επιδεικύουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος για κάποιους ψηφοφόρους ακούγεται ως αυθεντικός πολιτικός λόγος. Και οι πολίτες, πάντα γοητεύονταν από τον αυθεντικό πολιτικό λόγο.

Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στο τρόπο σκέψης των ψηφοφόρων και έχουν απελευθερώσει πολιτικές τάσεις που σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητο να υπάρχουν σε τέτοια έκταση. Μην ξεχνάμε ότι στις εκλογές του 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κτυπάει την πρώτη θέση και την ίδια την κυβέρνηση, πήρε 4,5% και η Χρυσή Αυγή το 0,29%" καταλήγει το εν λόγω στέλεχος της εταιρείας δημοσκοπήσεων.

Όσο για το ερώτημα που υποβάλλαμε "Πόσο μπορεί να αλλάξει την συνολική πολιτική αντζέντα το επεισόδιο" η απάντηση ήταν ότι "Πέρα απο την ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής μάλλον θα πιεστούν οι Ανεξάρτητοι που έχουν άμεση "συγκοινωνία" σε επίπεδο ψηφοφόρων μαζί τους και ίσως και η ΝΔ. Σίγουρα δεν ευνοήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ πάντως. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ίσως πληρώσει γενικότερα την αυξανόμενη εγκληματικότητα από τις συμμορίες των Αλβανών"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ψυχολογία του όχλου.

Ο όχλος είναι ακριβώς όπως το μικρό παιδί.
Του δείχνουμε την καραμέλα του αλλά του απαγορεύουμε να την φάει. Όταν έρθει η γιαγιά και πει γιατί δεν δίνεται στο παιδί την καραμέλα ; αυτή γίνεται αγαπητή από το παιδί.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τη Χρυσή Αυγή. Παίρνει θέσεις στα προβλήματα ακριβώς όπως το επιθυμεί ο κόσμος. Τα κανάλια μιλάνε συνέχεια εναντίον της. Στην ουσία γίνετε μάρτυρας στα μάτια του λαού και ακόμη περισσότερο αγαπητή.

Τα κανάλια γνώριζαν πολύ καλά ότι κάποια στιγμή ο Κασσιδιάρης θα έκανε κάτι άτοπο. Τον εξωθήσανε με τα λόγια τους και πέτυχαν το ποθούμενο.

Η μεγάλη ερώτηση είναι.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ;
Μα φυσικά για να αρχίσουν τα έκτροπα, να γίνουν φασαρίες και στο τέλος να επέλθει πολιτιακή ανωμαλία.
Πλέον είναι ξεκάθαρος ο στόχος τους.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.
Και ο καλύτερος τρόπος είναι του διαίρει και βασίλευε.

Θέλω να βγω ψεύτης, αλλά είναι σίγουρο ότι το θέμα Κασσιδιάρης θα έχει πολύ άσχημη κατάληξη.

koursaros είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΑΣΧΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΨΗ, ΔΕΛΑΤΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΗ ΟΠΟΤΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ) ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΠΑΙΔΑ ΤΥΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΣΩΝΟΠΑΙΔΑ ΤΥΠΟΥ ΣΑΜΑΡΑ-ΝΤΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ ΤΟΥΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΙΣΛΑΗΛΙΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ……………….ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ (ΑΟΖ, ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΛΕΦΤΟΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΟΝΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ-ΔΥΝΑΤΟ ΑΦΕΝΤΗ ΣΑΣ.