Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο Νόαμ Τσόμσκι για τις εκλογές: Ιστορικής σημασίας το τι θα επιλέξουν οι Έλληνες


"Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι δύσκολες κι οδυνηρές. Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και για ολόκληρο τον κόσμο" τονίζει ο Νόαμ Τσόμσκι στο εξαιρετικής σημασίας μήνυμα που στέλνει μέσω της "Αυγής" ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Στο μήνυμά του ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής ασκεί ...
δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν, οι οποίες "θα υπονομεύσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που κατακτήθηκε ύστερα από πολύχρονους λαϊκούς αγώνες". Επισημαίνει ότι η Ελλάδα υπήρξε "το κύριο θύμα" αυτών των "βάρβαρων προγραμμάτων" και επιπλέον ότι βρίσκεται "στην πρώτη γραμμή των εξελισσόμενων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη". Τέλος, στρέφει το βλέμμα με ενδιαφέρον στην ελληνική εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου, επισημαίνοντας το ιστορικό βάρος της για "ολόκληρο τον κόσμο".

Συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο Νόαμ Τσόμσκι, καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), αναφέρει:
"Από το οικονομικό κραχ του 2008 μέχρι σήμερα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμμένουν στην εφαρμογή πολιτικών λιτότητας, τορπιλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προοπτική να υπάρξει ανάκαμψη και τιμωρώντας τους πληθυσμούς τους. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές θα υπονομεύσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που κατακτήθηκε ύστερα από πολύχρονους λαϊκούς αγώνες. Αυτή η έκβαση άλλωστε -όπως έχουν παραδεχθεί κατά καιρούς κι ανοικτά- μπορεί να αποτελεί και το κυρίαρχο κίνητρο για το όλο εγχείρημα.

Η Ελλάδα υπήρξε το κύριο θύμα αυτών των καταστρεπτικών κι από πολλές απόψεις βάρβαρων προγραμμάτων. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελισσόμενων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, που αμφισβητούν τα συγκεκριμένα προγράμματα κι επιδιώκουν την ανατροπή τους. Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι δύσκολες και οδυνηρές. Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά για το σύνολο της Ευρώπης και για ολόκληρο τον κόσμο".

Νόαμ Τσόμσκι, 5 Ιουνίου 2012

Από avgi

1 σχόλια:

koursaros είπε...

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ....Η....ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..........Ο ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ..........ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΛΩ ΣΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΦΙΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ (ΣΥΡΙΖΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΡΙΞΕ ΚΑΜΜΕΝΟ----ΔΗΜΑΡ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΡΙΞΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ)........ΠΟΛΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.