Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ετοιμάζει την πολιτική και οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης


Σχέδιο τεσσάρων σημείων για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης ανακοίνωσε η Κομισιόν, που αποτελεί τον προθάλαμο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα πρέπει να...
υπάρξουν αρχικά, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, έπειτα να έρθει η τραπεζική ένωση, με εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης, ακολούθως η δημοσιονομική ένωση και τέλος το εγχείρημα να ολοκληρωθεί με την πολιτική ένωση.

Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, λοιπόν, και με την οικονομική κρίση να λειτουργεί ως "μοχλός πίεσης", η μόνη διέξοδος φαίνεται πως είναι η -για πολλούς προγραμματισμένη- πολιτική και οικονομική ενοποίησης και διακυβέρνηση της Ευρώπης. Στο ερώτημα εάν αυτή η ενοποιημένη διακυβέρνηση θα κατορθώσει να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα και θα δημιουργήσει μία Ευρώπη των λαών, η απάντηση είναι σαφέστατα αρνητική, αφού και πάλι λείπουν από κέντρα σχεδιασμού και αποφάσεων οι λαοί και μετέχουν -όπως πάντα- οι διορισμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι οποίοι δεν βλέπουν ανθρώπους αλλά αντιμετωπίζουν τους ευρωπαϊκούς λαούς σαν στατιστικούς αριθμούς προς... οικονομική αξιοποίηση.

Η Νέα Τάξη, λοιπόν, χτυπάει και "επισήμως" την πόρτα της Ευρώπης. Και για να γίνει εφικτή η ενοποιημένη πολιτική και οικονομική διακυβέρνηση, απαιτητό είναι να λυγίσουν πρώτα όλοι (σχεδόν) οι ευρωπαϊκοί λαοί, προκειμένου να αποδεχτούν την προσφερόμενη "λύση"...!

Κωνσταντίνος
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43311&Itemid=52