Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκική αρμάδα και το "Πίρι Ρέις" αποπλέουν αύριο για έρευνες!


Mια αρμάδα με πολεμικά σκάφη και το ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις" -και όχι το "Σισμίκ" όπως μόνο το defencenet.gr είχε γράψει- αποπλέει αύριο το ξημέρωμα υπό την στενή επιτήρηση του Πολεμικού Ναυτικού για παράνομες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στη Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή στην Σμύρνη ελλιμενίζονται τέσσερις τουρκικές φρεγάτες και δύο κορβέτες, αλλά είναι....
άγνωστο πόσα από αυτά τα σκάφη θα συνοδεύσουν το "Πίρι Ρέις".Πιθανότατα το σκάφος να καλύψει την περιοχή των ερευνών που έχει ήδη προαναγγείλει η Άγκυρα, δηλαδή και εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Μόλις την Τετάρτη, η Τουρκία προχώρησε σε συμφωνία με το κατοχικό καθεστώς για τον ορισμό της μεταξύ τους υφαλοκρηπίδας και δήλωσε ότι σύντομα θα άρχιζαν έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Από την πλευρά τους, η Ελλάδα και η Κύπρος χαρακτήρισαν «παντελώς παράνομη» την απόφαση της Τουρκίας για τον ορισμό «υφαλοκρηπίδας» με το κατοχικό καθεστώς. Όπως επισημάνθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών «η ενέργεια αυτή της Τουρκίας είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η εν λόγω "συμφωνία" είναι άκυρη και άνευ περιεχομένου».
Όπως φαίνεται στο χάρτη που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το defencenet.gr, η κίτρινη γραμμή περικλείει την περιοχή ερευνών που έχει προσδιορίσει η Άγκυρα και η οποία μπαίνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (αριστερά) και στην κυπριακή ΑΟΖ (δεξιά).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε τα μουνια τι μας κανουν ντε και καλα πολεμο. Τοσο πολυ θελουν το πετρελαιο που δεν ξεμλεκουμε με αυτους ευκολα. Οι Ισραηλιτες τους γαμησαν και τωρα την πεφτουν σε μας . Δεν ξερω αν μπορουμε να καθαρισουμε με αυτους μονοι μας η αν μας σπρωχνουν εκει οι φιλοι μας και συμαχοι για να παραχωρησουμε μερος των δικαιοματων μας. Ελπιζω αυτοι που ειναι υπευθυνοι να ξερουν τι κανουν γιατι διαφορετικα οι ελληνες εχουμε σταυρο να σηκωσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου ,

ο σταυρός θα που ανέφερες είναι αυτός που θα μας σώσει

μακάρι να κάνουν κανένα αστείο...

Ανώνυμος είπε...

Καθίστε να ξημερώσει και να τα δούμε!Μη βιάζεστε!Ακόμα και να τα βγάλουν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα μισά να μείνουν στο δρόμο!Ακόμα και να φτάσουν μέχρι την ημέρα που θα βρουν τρυπάνι να σκάψουν θα περάσει καιρός!Δεν ξέρω εάν στις έρευνες θα αντιδράσουμε Στρατιωτικά, λόγω των Πολιτικών μας και της κατάστασης...Όπως και να τα πράγματα κοντός ψαλμός...

Ανώνυμος είπε...

αιμησ θα περημενουμε κ μετα τα λαιμε

Ανώνυμος είπε...

αρε τα σκουλικια τα δηκαμασ κλοτσεσ που θελουν τα καθηκια πιοσ ξερη τη πουτανια μασ ετημαζουν παλη αλα ο καιροσ γαρ εγγισ κ πουστε να προσεχετε καθηκια η ελλασ ποτε δεν πεθενη ...η σημερηνη μερα ειναι η αυριανη που φοβοσασταν εχθεσ...πλατον

Ανώνυμος είπε...

12.21 φηλλαράκοι σαι τύ γλόσα γράφυς - μωσχαρήσοια;

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 2011 είπε...

Οτι κανι να κανουν ειναι Παρανομο και Ακυρο αλλα δεν μπορουν και να κανουν τωρα πισω διοτι θα ειναι σαν να εχασαν ειδη το παιχνιδη! Για να δουμε τι θα πουν οι Υπουργοι μας θα κλασουνε πατατες οπως παντα η θα πουνε Βηθηστε τους τα πλοια και να τους ρηκσουν ενα καλο μαθημα ως τα βαθη της Τουρκιας οπως μεχρι προχτες ελεγαν!

Αν δεν κανουν τιποτα απο αφτα ετοτε για μενα θελουν να συλιφθουν και στα 5 Μετρα μπαμ και κατου να τελειονομε οπως στην Ρουμανια των Τσαουσεσκο! Τα Καθαρματα πρεπει να φεβγουν εδω δεν εχουν δουλεια!!


Ας ερθουν Θα Τους Γα.....με!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ.
ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΑΣ........

Ανώνυμος είπε...

4:12 ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ.... ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ.....

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον ναι η κατασταση στη χωρα δεν ειναι καλη αλλα σε περιπτωση πολεμου θα υπαρχει συσπειρωση και θα απαντησουμε Ελληνικα σε οσους θελουν να κανουν παιχνιδια στη πλατη μας. Αυτο ισχυει και για τους προδοτες πολιτικους μας αλλα και για γειτονες.

Ανώνυμος είπε...

4.12 παρε φορα και ελα με την οπισθεν!! εξοριζμου το οθωμανικο το εχεται στο dna σας οποτε παρε φορα και ελα με την οπισθεν!!!με αγαπη αιμα και ιδρωτα ο ΕΛΛΗΝΑΣ σας...οση σχεση εχουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ με το διαστημα αλλη τοση εχουν οι μογγολοι(τουρκοι-μεχμετζικ)με την θαλασσα...χααααα καμια...η ..μαλον μια ..βλεπουν τον πατο της....