Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Διεκόπησαν οι συνομιλίες με την Τρόϊκα – ραγδαίες πλέον οι εξελίξεις


(Ανανεωμένο) Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ο τρίτος γύρος των συνομιλιών της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.

Ως αιτία της αποτυχίας των συνομιλιών αναφέρεται η άρνηση της ελληνικής πλευράς να συμφωνήσει στα νέα μέτρα που ζητούσε η Τροϊκα. Προηγήθηκε τηλεφώνημα του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Τα στελέχη της τρόικας δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται τις ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα και ότι πλέον η απόφαση περνάει σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της ΕΕ.

Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις θα είναι πλέον ραγδαίες, ενώ η μόνη διέξοδος φαίνεται να είναι οι σε εκλογές

Όπως γράφαμε προηγουμένως η Τρόικα ζητούσε πιστή εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων προκειμένου να δώσουν τα 8 δις της 6ης δόσης. Δηλαδή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου και εργασιακή εφεδρεία, περιστολή των κοινωνικών επιδομάτων, αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, μείωση των επικουρικών συντάξεων, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, πλήρες «άνοιγμα» των «κλειστών επαγγελμάτων», κ.λπ.

Έβαζαν επίσης στο τραπέζι το περίστροφο των νέων μέτρων σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν άμεσα οι στόχοι, ειδικά ως προς το έλλειμμα. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, το έλλειμμα εκτιμάται πλέον γύρω στο 8,5% του ΑΕΠ, ή ελαφρώς υψηλότερα (έναντι αρχικού στόχου 7,6% του ΑΕΠ). Αυτόματα, λοιπόν, μπαίνει θέμα πώς θα κλείσει αυτή η τρύπα του 1% και η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα.

Παράλληλα, στο τραπέζι του παζαριού είχε πέσει και μια έκτακτη χρηματοδότηση έως 1 δις στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις.
Πηγη 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΠΤ-ΨΕΜΑ-ΨΕΜΑ-ΨΕΜΑ.Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΖΕΦΡΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ. ΚΑΙ ΤΟ ΄΄ΠΑΙΖΕΙ΄΄ ΜΑΓΚΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΠΤ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ..ΠΑΣΟΚ!!!ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ...ΕΣΕΙΣ ΜΗΝ ''ΜΑΣΑΤΕ''.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ!!!!ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΧΡΗΣΤΕ ΤΖΕΦΡΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Άραγε για ποσο καιρο ακόμη θα προστατεύουν οι μπατσοι τους μηδενιστες και προδότες;;;

Ανώνυμος είπε...

Όσο ζουν.

Ανώνυμος είπε...

...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΟΙ,ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ...

Modestus είπε...

Εγώ ένα ξέρω. Όλοι μα όλοι δεχόμαστε ότι ο Κολοκοτρώνης είναι ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες του '21 σωστά; Για να ζήσει η επανάσταση και να απελευθερωθεί η Ελλάς από τον τουρκικό ζυγό πρώτα κρέμαγε τους προδότες στις πλατείες των χωριών πριν αρχίσει με τους Τούρκους.

Ανώνυμος είπε...

Νέο blog με αρχειοθετημένο Υλικό.
http://tsakistetous.herobo.com

Ταξινομημένα videos με :
Κράξιμο σε πολιτικούς
Κράξιμο σε λοιπούς δοσίλογους
ΧΟΥΝΤΑ - ΜΠΑΤΣΟΚ
ΕΛ.ΑΣ. - ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΚΟΡΥΦΑΙΑ VIDEOS - ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ & ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ
ΔΟΚΙΜΙΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

http://tsakistetous.herobo.com/

Ανώνυμος είπε...

modestus...αδερφε...
ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ!!!
Ε.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Κ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ?ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ?ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΜΕ ΚΡΑΞΟΥΝ Κ ΘΑ ΜΕ ΠΟΥΝ ΜΠΑΤΣΟΣΚΥΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΧΟΥΝΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ Κ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.ΑΣΧΕΤΑ Κ ΕΓΩ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Επι του θεματος... αν οχι σημερα, αν οχι αυριο εντος Σεπτεμβριου κατι "τετοιο" θα συμβει !
Η εκθεση Προυπολογισμου της Βουλης και -κυριως- Ο,ΤΙ ΑΥΤΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ -εκτιμω πως- αποτελει την "αρχη του τελους"...
Θεωρω, επισης οτι, "τα πραγματα κατρακυλανε" ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ... δεν χρειαζεται ΚΑΝ "διαμαρτυριες πλατειας" κλπ. Απλα το "μηλο θα πεσει μονο του και ΣΑΠΙΟ"...
Καλη δυναμη σε ολους

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚ ΤΟΥ .....ΑΣΦΑΛΟΥΣ !!!! ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ , ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΟΡΘΩΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ Ο ΜΠΕΝΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ .......

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο φιλόμπατσο: Σοβαρά? Εαν σου πουν πήγαινε να προκαλέσεις καρκίνο σε εναν σωρό ανθρώπους αλλιώς θα σε απολύσουμε απο την θεσούλα σου θα το κάνεις? Εαν ναι, τράβα γίνε μπάτσος, έχεις ολα τα προσόντα.
Η μόνες διαφορές απο έναν που μπαίνει σπίτι σου, σε πλακώνει στο ξύλο και παίρνει τα λεφτά σου είναι μεγαλύτερη ηλιθιότητα και χαμηλότερες μηνιαίες απολαβές.