Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Λεηλάτησαν τον I.N. του Αγιού Γεωργίου στη Λιβύη


Τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην παλιά πόλη της Τρίπολης της Λιβύης λεηλάτησαν οι εξεγερμένοι τις τελευταίες ημέρες. Η εκκλησία χρονολογείται από το 1647 και είναι η παλιότερη ορθόδοξη εκκλησία στη Βόρεια Αφρική.
Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως δήλωσε...
ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του είπε πως «δεν άφησαν τίποτα όρθιο». «Έκλεψαν τη λειψανοθήκη του προστάτη Αγίου μας, που είχα φέρει από το Άγιο Όρος, παλιά ευαγγέλια, δισκοπότηρα, εξαπτέρυγα, θυμιατά, ένα από τα οποία μας είχε χαρίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος.
Αυτοί που τα έκλεψαν επικοινώνησαν με τον πρόεδρο της κοινότητας και του ζήτησαν χρήματα, για να μας τα επιστρέψουν. Έχει καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία, αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση, ποιος θα ασχοληθεί μαζί μας», διερωτήθηκε.
Πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ότι και να πείς είναι λίγο !!!
η κατάρα θα πέσει επί των κεφαλών των δήθεν εξεγερμένων και των αφεντικών τους. Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Η τιμωρία τέτοιων πράξεων είναι θάνατος και μόνο θάνατος και τέτοια τύχη θα έχουν όλοι αυτοί οι αλητήριοι !

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλα εκαναν

Ανώνυμος είπε...

αν ειναι αληθεια (γιατι διατηρω επιφυλαξεις για συγκεκριμενα ατομα) ευχομαι ο αιγιωργης να το πληρωσει σε αυτους και τις οικογενειες τους. αλλα απο οσο γνωριζω ο προεδροσ και ο μητροπολιτης με τα αρουρια δεν υποστηριζαν?