Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισαν(!!!) τον νόμο για τα ΑΕΙ


ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισαν(!!!) τον νόμο για τα ΑΕΙΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισαν(!!!) τον νόμο για τα ΑΕΙ

Ψήφισε τελικά το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, η ΝΔ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι Παπανδρέου-Σαμαράς. Την πρωτοβουλία πήρε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχοντας δίπλα του και την αρμόδια υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου.


Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι για να ψηφίσει η ΝΔ το νομοσχέδιο πρέπει να καλυφθούν δύο βασικοί όροι: Πρώτον να καταργηθεί πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο και δεύτερον να εκλέγεται ο πρύτανης από την πανεπιστημιακή κοινότητα μετά από πρόταση του Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε και κατόπιν τούτου η ΝΔ μετέβαλε την στάση της και υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Τις τελευταίες ώρες αντίστοιχη επικοινωνία υπήρξε και μεταξύ Αννας Διαμαντοπούλου και του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, βουλευτή Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Νωρίτερα ενστάσεις για το νομοσχέδιο είχε διατυπώσει και η κυρία Λούκα Κατσέλη. Αναλυτικά, η πρώην υπουργός Απασχόλησης είπε ότι «επιχειρώντας να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα δεν πρέπει να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο… δεν πρέπει να χάσουμε το μέτρο». Η κυρία Κατσέλη επισήμανε ότι το βασικό πεδίο διαφωνιών είναι το οργανωτικό και διοικητικό μοντέλο, το οποίο σε αντίθεση με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου που το χαρακτήρισε τεχνικό θέμα η ίδια το κρίνει ως «βαθύτατα πολιτικό».

ΠΗΓΗ: 

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλός ο νόμος

Ανώνυμος είπε...

Εύγε!!!!

Ιωάννης είπε...

Τρομερά καλός ο νόμος...ΕΥΓΕ....Τώρα τα ΑΕΙ,θα γίνουν υποκαταστήματα πολυεθνικών..Περάστε κόσμε..

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω η λέσχη Bilderberg ενωμένη και δυνατή...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι από αυτούς που βρίζουν και θεωρούν αυτήν την κυβέρνηση την χειρότερη των τελευταίων 180 ετών. Όμως ας μου εξηγήσει κάποιος με επιχειρήματα και όχι με υποθετικές υποθέσεις, τι κακό έχει αυτός ο νόμος!
Γιατί εγώ τον θεωρώ καλό; περιμένω απαντήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Και οι τρεις μαζί στο γκρεμό. Οπως στο μνημονιο ετσι παντου συμπνεουν και δηλητηριάζουν τον τόπο.
Έξω απο την Ελλάδα οι ανθέλληνες!!

Ανώνυμος είπε...

Ο νομος περα του οτι ειναι αντισυνταγματικος και καταργει το δημοσιο και δωρεαν χαρακτηρα της παιδειας, μετατρεπει τα πανεπιστημια σε ανωνυμες εταιρειες. Χωρις τα απαιραιτητα κονδυλια που χρειαζονται για να λειτουργησουν τα πανεπιστημια αε θα κανουν οτι τους ζητησουν οι επιχειρησεις συν το οτι θα υπαρχουν διδακτρα για να τα οικονομανε οι επιχειρηματιες που θα μπουν στο κολπο.
Για την καταργηση του ασυλου δεν αναφερομαι καν, το οτι ειναι μπουρδα ειναι γνωστο...
Δεν νομιζω να εχει κανενας την αυταπατη πως οι παλιομπιλντερμπερακηδες διαλυοντας και ξεπουλωντας τη χωρα ειπαν ας κανουμε και ενα καλο ας κανουμε καλυτερα τα πανεπιστημια να μορφωνεται τουλαχιστον ο κοσμακης αφου δεν θα εχει να φαει μπας και καταλαβει τι γινεται στον κοσμο..

Ανώνυμος είπε...

Ο νόμος αυτός χτυπάει το πανεπιστημιακό κατεστημένο. Αυτό επί της αρχής είναι ένα βήμα προς την θετική κατεύθυνση, άρα καλώς ψηφίστηκε. Για την αντισυνταγματικότητα θα αποφανθεί το ΣτΕ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολυπρόβλημα τα πανεπιστήμια μπάζουν απο παντού σε ένα μόνο είναι πολύ μπροστά ό,τι έχουμε πολλά μαθήματα παίρνεις πολύπλευρη γνώση και όσα μαθήματα κάνουμε στα μεγάλα εξάμηνα στο εξωτερικό τα κάνουν στα μεταπτυχιακά. Άσε που μπαίνουμε με γνώσεις στο πανεπιστήμιο

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ξανά επιμείνω! Όσοι είναι αντίθετοι του νομοσχεδίου, μπορούν να μου απαντήσουν με ποιόν τρόπο θα καταργηθεί η δωρεάν παιδεία, πως θα γίνουν έρμαιο των πολυεθνικών και ότι άλλο κακό; Για το άσυλο δεν το συζητώ, καιρός ήταν να καταργηθεί στην παρούσα του μορφή! Μόνο άσυλο ιδεών δεν ήταν. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις ήταν άσυλο.

Ανώνυμος είπε...

Ποια λέσχη μπίλντερμπεργκ ρε αδέρφια και παραμύθια, παραμάγαζα είχαν γίν ει τα πανεπιστήμιά μας, ρωτάτε και όσους έχουν φάει στη μάπα τη σαπίλα τους.
Να κράζουμε τη νεοταξίτικη σήψη, αλλά μη καταντήσουμε και γραφικοί!
Μια χαρά είναι ο νόμος, επιτέλους και κάτι καλό σε αυτή τη χώρα...

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να γίνουν Πολυεθνικές εταιρίες να εισηχάσουμε όλοι 7 χρόνια τα ίδια ακούω απο αριστερούς .............Αντε γαμηθήτε εσείς και η Αρσιτεράς σας.............. Πολυεθνικές τώρα

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ.ΑΥΡΙΟ-ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΜΑΣΣΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ,ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΟΔΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με την λογική του 6:12. Αν η κυβέρνηση αποφάσιζε μείωση του ΦΠΑ, αύξηση μισθών και συντάξεων μείωση την φορολογίας, θα έπρεπε τα άλλα κόμματα να μην υπογράψουν, έτσι για να μην υπάρχει συμφωνία. ε! να μην τρελαθούμε εδώ πέρα. Ο νόμος είναι σωστότατος και χαλάει μόνο τους βολεμένους του συστήματος. Μπράβο στην ΝΔ και στον ΛΑΟΣ που το ψήφισαν.

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβα ρε παιδια? ολα σας χαλανε δηλαδη? μολις κανανε μια αλλαγη που χρειαζοταν.δεν ειναι δυνατον να μπαινω σε πανεπιστημιο και να βλεπω κοματοσκυλα φοιτητες ας τελειωσει αυτο πια.κι επισης δεν καταλαβα καλα σας χαλασε που τελειωσανε οι αιωνιοι φοιτητες? αν ναι τοτε δεν ειστε ελληνες που αγαπανε την πατριδα τους

Ανώνυμος είπε...

Ο νομος παραδόξως ειναι πολυ καλός για τη πανεπιστημιακή κοινότητα.ΟΧΙ ασυλο ΤΕΡΜΑ η εξουσία των παρατάξεων με δύναμη εκλογής προσωποπαγών θέσεων ΤΕΛΟΣ στη μη αξιολόγηση "καθηγητών" και "αιωνίων"-παραγοντίσκων παρατάξεων και κομματικών ανδρεικελων.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ η μπίζνα για τους μεγάλους θα δουλέψει με κατι παράθυρα στα συγγράμματα και κάτι ψιλοεπιτροπές όπυ βρωμάει ιδιωτική χείρα αλλά το γενικό πλάνο είναι οκ.Άλλωστε οι καρχαρίες θα υπάρχουν το θέμα είναι να σταματήσει η παιδεία άντρο κομμάτων που υπάρχει αυτη τη στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια συγνωμη τωρα αλλα δεν μπορω να πιστεψω αυτα που ακουω.. Δεν εχει να κανει με αριστερους και δεξιους η μηπως ειστε και εσεις της αποψης πως στα εαακ ειναι κατι μαλλιαδες...
Ελπιζω οσα λετε τουλαχιστον να τα λετε απο προσωπικη εμπειρεια.. Ελπιζω να εχετε παει τουλαχιστον σε μια γενικη συνελευση..
Ειναι γνωστο πως το παναεπιστημιο δεν λειτουργει τελεια, ωστοσο τα μπαχαλακια και τα επεισοδια μεσα στο πανεπιστημιο που το διαλυουνε γινονται απο τις ιδιες νεολεες-κομματοσκυλα αυτων που ψηφιζουν αυτο το νομοσχεδιο..
Το ασυλο ποναει πολυ γιαυτο το δυσφημιζουν και το κανουν να φαινεται η αιτια ολων των κακων. Μετα απο τα 20 σου θα πρεπει να εισαι με το συστημα γιατι αν τολμησεις να αντιδρασεις εκει να δεις ξυλο που θα πεφτει μεσα στα πανεπιστημια με τους φιλους μας τα ματ.. Το να σου αφερουν ελευθεριες μονο καλο δεν ειναι..
Οσο γιατι ειναι αντισυνταγματικο υπαρχει "30σέλιδη έκθεσή της επιστημονική επιτροπή της Βουλής που επισημαίνει πως στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται σωρεία αντισυνταγματικών διατάξεων που καταστρατηγούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και αποδομούν το δωρεάν χαρακτήρα των σπουδών"

ΥΓ:Δεν θεωρω σωστη την αποψη ποναει χερι κοβει κεφαλι.

Ανώνυμος είπε...

Η επιτροπή της Βουλής που εισηγείται την αντισυνταγματικότητα από πανεπιστημιακούς αποτελείται. Άρα...

Ανώνυμος είπε...

το ζητημα δεν ειναι εαν η α η η β αποφαση ειναι σωστη.εδω εχουμε να κανουμε με εντεταλμενα οργανα τησ νεασ παγκοσμιασ ταξησ που εχουν σκοπο να καταστρεψουν την πατριδα μασ.η μονη συμφωνια που μπορουμε να κανουμε μαζι τουσ ειναι να πανε στο διαολο.και σ αυτο νομιζω συμφωνουμε ολοι.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!! ΤΥΧΑΙΟ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!!! Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΥΠΟΨΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ;;;

Ανώνυμος είπε...

Η ελληνικη παιδεια στην αρχαια ελλαδα δεν ηταν δωρεαν.....αντε μπαχαλακηδες και ασχετοι που δεν σας αρεσει ο νομος. Η μηπως ειστε απο αυτους που τα καινε???? Τα πανεπιστημια ειναι αριστοκρατουμενα και ανθελληνικα....επιτελους επιτελους επιτελους ευγε γεωργιαδη και ΛΑΟΣ γενικοτερα, Διαμαντοπουλου εισαι μεγαλη καργιολα αλλα μετα απο αυτο σε ευχαριστω αλλα μονο για αυτο.
Κατω η αριστερα στειλτε τους στον τοιχο της Καισαριανης τους ανθελληνες ΚΚΕδες και ΕΑΜιτες τον καρκινο της Ελλαδας. ΜΑκεδονικο θρακικο εμφυλιοι και αλλα πολλα αυτα κανει η αριστερα υποδουλοι της νεας ταξης....
ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΠΟΝΤΟΣ -
ΕΛΛΑΣ ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΗ
ΕΛΛΑΣ - ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΖΕΥΣ

Ανώνυμος είπε...

free your mind

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.