Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η Μπακογιάννη, στο πλευρό της Άννας, ονειρεύεται ΑΕΙ «συνδεδεμένα με την αγορά»


Με δελτίο Τύπου της η Δημοκρατική Συμμαχία, δηλαδή η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά το ΛΑ.Ο.Σ., δείχνει να συμφωνεί με τις «μεταρρυθμίσεις» της Άννας Διαμαντοπούλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σιγά και μην διαφωνούσε. Δεν είναι απλώς γνωστή η φιλία μεταξύ των δύο γυναικών, γνωστές είναι και οι κοινές «φιλελεύθερες» ιδέες που μοιράζονται. Αχ αυτή η οριζόντια διασύνδεση που ταλανίζει τον τόπο… Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι ο κομματισμός, η γραφειοκρατία, οι συντεχνιακές λογικές των οργανωμένων μειοψηφιών αποτελούν τις βασικές αιτίες κακοδαιμονίας και παρακμής των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Αυτές τις πληγές πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με το νέο νόμο-πλαίσιο, με συναίνεση και αποφασιστικότητα.

Η αντιμετώπιση του κομματισμού, η απεμπλοκή των φοιτητών από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, η κατάργηση του Ασύλου, το άνοιγμα στην κοινωνία, η σύνδεση με την αγορά και η ορθολογική κατανομή των Ιδρυμάτων στην επικράτεια, είναι οι βασικοί άξονες των αλλαγών που στηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία και για τις οποίες καλούμε την κυβέρνηση να μην ακολουθήσει μεσοβέζικες λύσεις και ιδιοτελείς συμβιβασμούς».

Αυτή η φράση, «η σύνδεση με την αγορά», είναι όλη η «ταμπακιέρα». Τα πανεπιστήμια δεν έχουν αποστολή να «παράγουν» γιάπηδες, αλλά σκεπτόμενους ανθρώπους. Στα πανεπιστήμια δεν πάμε για να βρούμε δουλειά -όπως δυστυχώς έχει «επικρατήσει» από την πολλή νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα- αλλά για να ανοίξουμε τα μυαλά μας και να γίνουμε ελεύθεροι, λογικοί και δημοκρατικοί άνθρωποι. Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που τα νεοφιλελεύθερα ούφο, τα ίδια που καταστρέφουν καθημερινά τις ζωές μας, συνεχίζουν να διαχέουν τη διανοητική τους σύφιλη ξεδιάντροπα και να κηρύττουν θρασύτατα πανεπιστήμια «συνδεδεμένα με την αγορά».
Πηγη

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μακαρι να πεθανοθν και οι 2 τους

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο σχολείο της λέσχης Μπίλντεμπεργκ φοίτησαν και συνεχίζουνε μεταπτυχιακά,για το καλό των Ελληνοπαίδων θα ενδιαφέρονταν?

Ανώνυμος είπε...

Ο λολεκ και ο μπολεκ σε θηλυκια εκδοση.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και τι έπρεπε να ονειρεύονται;
ΑΕΙ συνδεδεμένα με την ανεργία;;;
Πάιδες, πάρτε το αλλιώς, δεν πολεμάται η νέα τάξη πραγμάτων με δογματική εμμονή, αφού είστε ωραίοι και έχετε περιεχόμενο, μη τρώτε ανούσια κολλήματα ρε αδέρφια!
Ας κράξουμε εκεί που πρέπει τις τύπισσες (πχ Ντόρα κατεξοχήν εκφράστρθια του νεποτισμού), αννούλα εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση, το δημογραφικό πρόβλημα, καταργεί σχολικές μονάδες στην περιφέρεια κοκ...
Εκεί ΝΑΙ, μαζί σας με χίλια!
Αλλά όχι να τρώμε κολλήματα σε όλα αδιακρίτως...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΚΥΤΑΖΕΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ...ΕΙΔΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝΑΓΓΑΛΙΑΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΟΜΟΥΝΙ