Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

27-08-1922 Μικρασιατική Καταστροφή


«Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη.
Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας
να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…»

Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ’ δημοτικού.
Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια, Αθήνα, εκδ. ΟΕΔΒ, 2006, σελ. 100
Πηγη 

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ιδια ιστορια και σημερα .Τοτε οι ελληνες ηγετες υπακουαν στους ξενους και οταν η ελλαδα μεγαλωσε δεν μπορεσαν να την κρατησουν, γιατι οι δυτικοι δεν ηθελαν να μικρυνουν την Τουρκια και να μεγαλωσουν την Ελλαδα και αφου πηραν τα πετρελαια της Μοσουλης οι Εγγλεζοι, πεταξαν εξω και τους Ελληνες της Ιωνιας που ειχαν το εμποριο στα χερια τους .Και σημερα τους δυτικους υπακουουν οι ηγετες μας και αν τα συμφεροντα των δυτικων ειναι εναντιον μας θα παθουμε τα ιδια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν παραξενεύει κανέναν το γεγονός ότι στο βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα παιδιά σας, η κυρία -που έχει πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, αλλά "ξαφνικά" έγινε ιστορικός- αναφέρεται στον ξεριζωμό 2.000.000 Ελλήνων με δύο γραμμές και με λέξεις τύπου "συνωστισμός"...;
Το κατάπτυστο πατσαβουρόγραμμά της, το επαναφέρει η "Υπουργός μας" στα σχολεία, από του χρόνου!
Κι εσύ, Έλληνα, κάτσε να δεις "Εζέλ" στον ΑΝΤ1...!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να δω "συνωστισμό" προδοτών της Πατρίδας μας στο Γουδή.

Ας μην πέσουμε στη λήθη. Ας στηρίξουμε την ιστορική αλήθεια και ας τη μεταδώσουμε στα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

αργήσατε μια ημέρα!!!!χαχχαχαχαχχαχαχα
Μπράβο ενημέρωση!

Φιλικά πάντα...!

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα σχολια πα΄ντα εκ του ασφαλούς.Κρίμα!!!!!!Το κατάπτυστο βιβλίο επανέρχεται και όλα τα παιδια θα διδάσκονται ιστορικές ανακρίβειες κ μεις ακόμα τα συζητάμε.Είμαστε άξιοι της τύχης μας!!!!!!!ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΡΙΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ,ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ.ΜΕ ΤΥΜΠΑΝΚΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΠΑΘΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΩΝ,ΣΥΣΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΝΤΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΤΑΝΕΣ (κουτσίκου,ρεποϋση,διαμαντοπούλου) ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΡΙΟΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ειναι η ημερα της δημοκρατιας για την τουρκια την γιορταζουν και οι ανθρωποι του πατριαρχειου κατα ομολογια του βαρθολομαιου.ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ

East είπε...

Υπηρχε τροπος να νικησουμε στη Μικρα Ασια; Ναι!

Αλλά πολεμώντας με όπλο τον πολιτισμό και όχι τον εθνοφυλετισμό!

Σαν Ρωμιοί-οικουμενιστές κι όχι σαν κομπλεξικοί “εθνοφυλετιστές”!

Σαν ηγέτες που θέλουν να εξελληνίσουν και όχι σαν κατακτητές που θέλουν να σκοτώσουν/εξοντώσουν/διώξουν/σκλαβώσουν!

Έτσι ώστε οι άλλοι να μας βλέπουν ως απελευθερωτές κι όχι ως κατακτητές.

Μπορούσαμε να κερδίσουμε ολόκληρη την Μ.Ασία και τα Βαλκάνια κτλ, και χωρίς καν πόλεμο:

-Να μην συμμετείχαμε στους Βαλκανικούς πολέμους, ούτε να ξεκινούσαμε την Μικρασιατική εκστρατεία.

-Να λέγαμε ότι είμαστε η συνέχεια του Βυζαντίου(Ρωμανίας) να κάναμε Ρωμαίικο κράτος και να καλούσαμε όποιον Ορθόδοξο Βαλκάνιο θέλει να γίνει Έλληνας, και να τους δίναμε υπηκοότητα και γη(σε διάσπαρτα μέρη) και Ελληνικά ονόματα, φροντίζοντας ώστε να γίνει “ανακάτεμα” του πληθυσμού. Και όποιος από αυτούς ήταν ιδεολόγος να τον προωθούσαμε ψηλά στον κρατικό μηχανισμό. Ομοίως να κάναμε με όποιον Μουσουλμάνο γίνει Ορθόδοξος, και με οποιονδήποτε γίνει Ορθόδοξος και θέλει να γίνει Έλληνας, είτε κατάγεται από την Ρωμιοσύνη είτε όχι.

Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα θα “άλωνε” όλα τα γειτονικά κρατίδια-κατασκευάσματα των μεγάλων δυνάμεων, και με κατάλληλους χειρισμούς η πληθυσμιακή αύξηση και ο εξελληνισμός θα έφερνε και εδαφική αύξηση. Όμως πιθανότατα η εδαφική αύξηση να μην ξεκινούσε στην Μικρά Ασία, αλλά στην Αλβανία τα Σκόπια την Ρουμανία την Μολδαβία την Ουκρανία την Συρία κτλ ακόμα και σε άλλες ηπείρους(λατινική αμερική, αφρική, κτλ).

Δηλαδή μια “Ρωμαίικη” Ελληνική οικουμενική πολιτική.

Ο εθνικισμός ήταν η αιτία που χάσαμε και που συρρικνώθηκε ο Ελληνισμός και από πλανητάρχες γίναμε η Ελλαδίτσα.

Ανώνυμος είπε...

Κακώς το τρολ στις 5.54...

Ανώνυμος είπε...

φίλε 5.54 έτσι έλεγαν και οι φαναριώτες ότι με τον πολιτισμό και το εμπόριο θα τους καταφέρουμε τους τούρκους,αλλά οι τούρκοι απέδειξαν, όπως έκαναν πάντα, ότι με το σπαθί ξέρουν να νικούν.Διαβάστε ιστορία να δείτε τα τουρκικά έγγραφα στρατού πολύ πριν το 22 που αναφέρανε επίσημα για οργανωμένους συστηματικούς βίαιους διωγμούς ελλήνων από τον στρατό,μάλιστα με κάθε μέσο έγραφαν να διωχθούν οι έλληνες,αυτά για όσους αιθεροβάμωνες πιστεύουν ότι φταίει η εκστρατεία στην Μικρά Ασία για την τραγωδία μας.
ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΑΝΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ 22 -ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ επαναλαμβανω-

East είπε...

Εγώ δεν λέω να μην είχαμε ισχυρή άμυνα.

Λοιπόν για να το πω απλά: Ας υποθέσουμε ότι νικούσαμε περισσότερο στους Βαλκανικούς πολέμους, και καταλαμβάναμε την μισή Βουλγαρία. Τι θα τους κάναμε 3εκ Βούλγαρους που θα είχαν βρεθεί διά της βίας στο κράτος μας; Ας υποθέσουμε ότι καταλαμβάναμε την μισή Τουρκία. Τι θα κάναμε 15εκ Μουσουλμάνους;

Δεν ήταν το πρόβλημα μόνο ότι αλλάξαμε ηγεσία και ήρθαν οι εθνικιστές φιλογερμανοί, ενώ από την άλλη στην Τουρκία ήρθε ο φιλοδυτικός Κεμάλ, και άρα χάσαμε την στήριξη των νικητών.

Το παιχνίδι ήταν εξαρχής χαμένο.

East είπε...

Πριν το 1821 είχαμε τα εξής δεδομένα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία:

-Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρεε.

-Σε όλη τα Βαλκάνια το "Χριστιανός" και το "Έλληνας" ήταν ταυτόσιμες έννοιες.

-Οι Χριστιανοί είχαν αυτονομία/αυτοδιοίκηση, ακόμα και στρατιωτικά σώματα!

-Η Μολδοβλαχία(Ρουμανία-Μολδαβία) ήταν ανεξάρτητη, ελεγχόμενη από τους Ρωμιούς, και κέντρο Ελληνισμού.

-Οι Ρωμιοί ελέγχαν τον κρατικό μηχανισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το εμπόριο, και ηγούνταν πολιτιστικά. Το ίδιο συνέβαινε εν μέρη ακόμα και στην Ρωσία!

Οι Μεγάλες Δυνάμεις κατάλαβαν ότι έρχεται η επανασύσταση της Ρωμανίας, και δημιούργησαν εθνικιστικό "Ελληνικό" κράτος, το ψευτορωμαίικο. Αμέσως μετά δημιούργησαν οι ίδιοι και τα άλλα "έθνη" και κράτη στην περιοχή, ώστε να κατοχηρώσουν την διάλυση της Ρωμανίας. Οι εξισλαμισμένοι αρβανιτόφωνοι(=Αλβανοί) και οι βλαχόφωνοι(=Ρουμάνοι-Μολδαβοί) και οι άλλοι έγιναν ξεχωριστά έθνη, ενώ μέχρι πριν ήταν όλοι Ρωμιοί.

Μας βύθισαν στον εθνοφυλετισμό, ώστε ποτέ να μην γίνουμε αυτοκρατορία και παγκόσμια δύναμη.

Ενώ μπορούσαμε να ηγηθούμε παγκοσμίως, εμείς τσακωνόμασταν ποιον προστάτη θα έχουμε, και αλληλοσφαζόμασταν οι Ρωμιοί. Όλα αυτά προς ώφελος των Μεγάλων Δυνάμεων.

Αυτό μέχρι σήμερα συνεχίζεται, και όσο συνεχίζεται, θα είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε αιωνίως σε αναζήτηση προστάτη.

Ανώνυμος είπε...

Την Μικρά Ασία την χάσαμε γιατί δεν την είχαμε ποτέ

Ανώνυμος είπε...

Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ". ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ .1) ΠΟΣΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ?? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.2)ΠΟΣΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΡΜΑ?? ΜΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΟΠΙΣΘΕΝ.ΕΤΣΙ , ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ , ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ, ΣΤΟ ΦΕΥΓΑ, ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΟΑΝΑΤΡΑΦΕΙΣΑ ΡΕΠΟΥΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Η μικρασιατική καταστροφή είναι προϊόν της παγκόσμιας αποκλειστικής πατέντας που έχουν κατοχυρώσει οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων. Να πετυχαίνουμε το ακατόρθωτο και μετά να το γκρεμίζουμε. Γιατί;
Γιατί αν δεν έχουμε την εξουσία στα χέρια μας θα κάνουμε και εγκλήματα για να την πάρουμε, και αν πάλι την έχουμε θα κάνουμε τα ίδια για να την διατηρήσουμε.
Περσικοί πόλεμοι και αμέσως μετά Πελοποννησιακός ( εμφύλιος ).
Μέγας Αλέξανδρος και αμέσως μετά πόλεμοι επιγόνων (εμφύλιος ). Κατάκτηση από τους Ρωμαίους.
Βυζάντιο. Ακμή την περίοδο του Βουλγαροκτόνου και μετά φαγωμάρα και ήττα στο Ματζικέρτ (προδοσία).
Ακμή με τους Κομνηνούς και μετά ο εμφύλιος των Αγγέλων, και κατά συνέπεια η άλωση της πόλης από τους Φράγκους.
Παλαιολόγοι και Κατακουζηνοί τρώγονταν όταν οι τούρκοι κατακτούσαν τα βαλκάνια και στο τέλος την πόλη.
Επανάσταση του 21 και εμφύλιος το 22.
Έπος βαλκανικών πολέμων και μικρασιατική καταστροφή.
Έπος του σαράντα και μετά εμφύλιος.
Δικτατορία και Κυπριακό.
Το συμπέρασμα; Όσο υπάρχουν άνθρωποι που μισούν τους άλλους για τις Ιδέες τους, για τα πιστεύω τους για τις αρχές τους και το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα εξαφανίσουν τους άλλους οριστικά από τον χάρτη, πάντα θα μας περιμένουν δεινά και στο μέλλον. Άσε που το μάθανε το κόλπο και οι εξουσιαστές και βρίσκουν τρόπους να μας διαιρούν και αυτοί να βασιλεύουν. Και τα ζώα τρέχουν από πίσω τους.
Αν δεν είσαι πολιτικά αντίθετος, θα είσαι στην κοινωνία, στον αθλητισμό, στην πίστη και όπου μπορείς να φανταστείς.

East είπε...

"Κατάκτηση από τους Ρωμαίους"

Η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη, όπως και όλη η περιοχή, τα λατινικά είναι διάλεκτος της Αρχαίας Ελληνικής, το λατινικό αλφάβητο είναι Ελληνικό, και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι.