Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Αλβανοί Σκοπίων: «Οι εθνικιστικές πολιτικές έναντι της Ελλάδας αιτία της απομόνωσης της χώρας»



Ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, Ιμέρ Σελμάνι, φιλοξένησε σήμερα,  την αντιπροσωπεία των Αλβανών της αμερικανικής κοινότητας (KSHAI), με επικεφαλής τον πρόεδρος της Τζεβάτ Σερίφι/ Xhevat Sherifi.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο επικεφαλής του αλβανικού πολιτικού φορέα της ‘Νέας Δημοκρατίας»/ ‘Demokracisë së Re’, παρουσίασε στην αντιπροσωπεία της.... διασποράς τη θέση του  κόμματος του, σχετικά με το σχεδιασμό της ενοποίησης του αλβανικού παράγοντα, που προωθείται από την αλβανική κοινότητα της Αμερικής.


Ο Τζεβάτ Σερίφι,  εξέφρασε την απογοήτευσή του από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα αλβανικά πολιτικά ρεύματα των Σκοπίων τα προβλήματα του αλβανικού στοιχείου και τον έκρινε κατώτερο των περιστάσεων. Αναφέρθηκε, επίσης, στην επιδείνωση των διεθνικών σχέσεων και στην παθητική στάση των πολιτικών στην εμπόδιση της ένταξης ,της πΓΔΜ  σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, από τις εθνικιστικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας έναντι της Ελλάδας.

« Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, η KSHAI  προτείνει την ενοποίηση του αλβανικού πολιτικού παράγοντα, τουλάχιστον, σε ορισμένα θέματα, όπως είναι η αλλαγή του Συντάγματος και το καθεστώς που διέπει τους Αλβανούς, την αντιμετώπισή τους ως ισότιμους πολίτες, της αλλαγής του ποσοστού του προϋπολογισμού προς το αλβανικό στοιχείο, την γεωγραφική ομοιομορφία στις ξένες επενδύσεις καθώς και την  πολιτική παρέμβαση  των Αλβανών, στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα», δήλωσε ο Σερίφι.

Ο Ιμέρ Σελμάνι, επικρότησε την πρωτοβουλία της KSHAI   και τόνισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν κάθε πολιτική ώθηση που αποβλέπει στη βελτίωση της κατάστασης των Αλβανών και στην οικονομική και κοινωνική ευημερία των πολιτών στην πΓΔΜ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να φαγωθείται μεταξύ σας, καθίκια και να μας αφήσετε ήσυχους. Κλέφτες της ιστορίας, που από γύφτοι θέλετε να γίνεται άρχοντες. Πάντα γύφτοι θα είστε είτε με την δοξασμένη ιστορία των Ελλήνων, είτε χωρίς αυτήν..

Unknown είπε...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ!!!!!ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ!!!!!ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΤΥΡΟΠΙΤΤΕΣ,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ;

ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε την εικόνα. Τι βλέπετε;; Την λέξη Δημοκρατία φαρδιά πλατιά. Πρίν λίγες μέρες είχε αναρτηθεί κάτι σχετικά με το αστέρι της Βεργίνας που έβαζαν τα ζώα αυτά στα διπλώματα των πανεπιστημίων τους. Είδα το σχετικό βίντεο και χαμογέλασα. Άκουσα τόσες Ελληνικές λέξεις που καταχάρηκα. Λέξεις όπως Δίπλωμα, Σύμβολο, Βεργίνα και πάνω απ'όλα Μακεδονία. Έτσι και τους πάρουμε τις Ελληνικές ξέξεις, όχι μόνο απ'αυτούς αλλά και πολλές άλλες γλώσσες, θα γρυλίζουν και δεν θα μπορούν να συνεννοηθούν!!