Σάββατο 2 Απριλίου 2011

«Δίσκος από πηλό λέει πως ένας αστεροειδής κατέστρεψε τα Σόδομα πριν από 5.000 χρόνια»


H Αγία Γραφή επαληθεύεται και από τα ιστορικά ευρήματα!

  Ένα δισκίο αργίλου που έχει βασανίσει τους επιστήμονες για περισσότερο από έναν αιώνα, έχει χαρακτηριστεί ως η επιβεβαίωση της μαρτυρίας ενός αστεροειδή που κατέστρεψε τις βιβλικές πόλεις Σόδομα και Γόμορρα πριν από 5.000 χρόνια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα σύμβολα της πλάκας αποτελούν λεπτομερή περιγραφή για....
το πώς ένας μεγάλος – 800 μέτρων – αστεροειδής έπληξε την περιοχή, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους και ερημοποίηση σε πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα (386.000 τετραγωνικά μίλια).
  Η επίπτωση, που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 1.000 τόνους έκρηξης TNT, θα δημιουργούσε μια από τις μεγαλύτερες κατολισθήσεις στην ιστορία του κόσμου.


Η ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης περιγράφει πώς ο Θεός κατέστρεψε τους «κακούς αμαρτωλούς» των Σοδόμων με φωτιά και θειάφι, αλλά επέτρεψε στον Λωτ, έναν δίκαιο άνθρωπο της πόλης, να φύγει μακριά με την οικογένειά του.

Η θεωρία είναι το έργο των δύο επιστημόνων πυραύλων – του Alan Bond και του Mark Hempsell – που έχουν περάσει τα τελευταία οκτώ χρόνια συναρμολογώντας το αρχαιολογικό παζλ.
Στο επίκεντρό της είναι ένα δισκίο από πηλό που ονομάζεται επιπεδοσφαίριο, και που ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Victorian Henry Layard στα ερείπια της βιβλιοθήκης των Ανακτόρων στη Νινευή.

Χρησιμοποιώντας υπολογιστές για να αναδημιουργήσουν το νυχτερινό ουρανό χιλιάδες χρόνια πριν, έχουν εντοπίσει την παρατήρηση που περιγράφεται στην πλάκα – ένα αντίγραφο σημειώσεων του νυχτερινού ουρανού, από το 700 π.Χ. από κάποιον, από ότι φαίνεται, Σουμέριο αστρολόγος σε έναν από τους πρώτους γνωστούς πολιτισμούς του κόσμου – λίγο πριν την αυγή της 29ης Ιουνίου στο έτος 3.123 προ Χριστού.
Περίπου τα μισά από τα σύμβολα στην πλάκα έχουν σωθεί και τα μισά από αυτά αναφέρονται στον αστεροειδή. Τα άλλα σύμβολα καταγράφουν τις θέσεις των σύννεφων και τους αστερισμούς. Κατά τα προηγούμενα 150 χρόνια οι επιστήμονες είχαν κάνει πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες να μεταφράσουν την πλάκα.

Ο Mark Hempsell, ένας από τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που έσπασε τον κώδικα της πλάκας είπε ότι είναι ένα θαυμάσιο δείγμα παρατηρήσεων, ένα απολύτως τέλειο επιστημονικό δείγμα.”
Η περιγραφή ταιριάζει με ένα είδος αστεροειδή που είναι γνωστός ως τύπος Ατέν, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο κοντά στη Γη. Η τροχιά του θα τον είχε θέσει σε πορεία σύγκρουσης με την κοιλάδα Ötz.
«Ήρθε σε μια πολύ χαμηλή γωνία – περίπου έξι βαθμούς – και στη συνέχεια κόβονται σε ένα βουνό που ονομάζεται Gaskogel περίπου 11 χιλιόμετρα από Köfels», είπε ο κ. Hempsell.
Ο ίδιος λέει ότι το μέγεθος και η διαδρομή του αστεροειδή σήμανε ότι ήταν πιθανό να έχει συντριβεί στις αυστριακές Άλπεις στο Köfels. Καθώς κινήθηκε κοντά στο έδαφος θα έχει αφήσει κάποιο ίχνος της καταστροφής από τα υπερηχητικά κύματα κλονισμού, και μετά θα χτύπησε στη γη με μια κατακλυσμική σύγκρουση.
Τα συντρίμμια που θα ήταν μέχρι και τα 2/3 του αστεροειδή είχαν εκσφενδονιστεί πίσω κατά μήκος της διαδρομής του και θα είχε δημιουργηθεί μια λάμψη θερμοκρασίας 400 βαθμών Κελσίου, σκοτώνοντας τα πάντα στην πορεία της.
Ο κ. Hempsell είπε ένα άλλο μέρος του δισκίου, το οποίο έχει μήκος 18 εκατοστά και σχήμα, όπως ένα μπολ, περιγράφει ένα λοφίο καπνού γύρω από την αυγή το επόμενο πρωί.
«Θα πρέπει να γνωρίζεις το πλαίσιο για να μπορέσεις να το μεταφράσεις», είπε ο κ. Hempsell, του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.
Οι γεωλόγοι έχουν καταγράψει την κατολίσθηση περίπου 9.000 χρόνια πριν, πολύ νωρίτερα από το αρχείο των Σουμερίων. Ωστόσο, ο κ. Hempsell, ο οποίος έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο για τη θεωρία, πιστεύει ότι μολυσμένα δείγματα από τον αστεροειδή μπορεί να προκάλεσαν σύγχυση στις προηγούμενες προσπάθειες χρονολόγησης.
Οι Ακαδημαϊκοί επίσης γρήγορα διαφώνησαν με τα πορίσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο «Μια Σουμέρια παρατήρηση του γεγονότος της σύγκρουσης στο Köfels της Αυστρίας».
«Όταν χτύπησε τα Köfels δημιούργησε τεράστιες πιέσεις που κονιοποίησαν το βράχο και προκάλεσαν κατολίσθηση. Αλλά επειδή δεν ήταν σταθερός, δεν υπήρχε κρατήρας».
Η έκρηξη θα δημιουργούσε ένα σύννεφο σαν μανιτάρι, ενώ ένα λοφίο καπνού θα ήταν ορατό σε εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Ο John Taylor, ένας συνταξιούχος ειδικός στην αρχαιολογία της Εγγύς Ανατολής στο Βρετανικό Μουσείο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι ήταν σε θέση να προβούν σε τέτοια αστρονομικά στοιχεία, ενώ η γνώση της γλώσσας των Σουμερίων είναι ελλιπής.
«Παραμένω δύσπιστος από αυτά τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.
Ο Δρ Hempsall είπε ότι τουλάχιστον 20 αρχαίοι μύθοι καταγράφουν την ερήμωση του τύπου και με την κλίμακα της σύγκρουσης του αστεροειδή, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης περί της καταστροφής στα Σόδομα και Γόμορρα.
Η βιβλική ιστορία της ερήμωσης αναφέρεται στην Γένεση της Παλαιάς Διαθήκης 19:24-28. “Έπειτα ο Κύριος έριξε στα Σόδομα και Γόμορρα θειάφι και πυρκαγιά από τον ουρανό, και κατέστρεψε αυτές τις πόλεις και όλη την κοιλάδα, και όλους τους κατοίκους των πόλεων…

Διαβάστε περισσότερα: 
http://trikalagr.blogspot.com/2011/03/h-5000.html#ixzz1IE2i5zHz

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα Σόδομα και τα Γόμορα ήταν Ελληνικές πόλεις, άρα αμαρτωλές κατά τον Χριστιανισμό. Όπου υπήρχε πολιτισμός και ελεύθερη σκέψη πάντα κατά τον Χριστιανισμό, υπήρχε αμαρτία. Κάποιοι (μαντέψτε ποιοί;)έβαλαν φωτιά και έκαψαν τις πόλεις αυτές. Γιατί αν σκεφτώ πως το έκανε κάποιος Θεός, θα βρίσω άσχημα και δεν το θέλω!!! Άκου Θεός!!! Τέτοιο Θεό να τον χαίρονται όσοι τον έχουν!!! Ποιός θεός θα σκότωνε μικρά παιδιά και βρέφη;;;; Άϊ σιχτίρ πια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δίκαιος άνθρωπος ο Λώτ;; Ποιός Λώτ ρε παιδιά;; Αυτός που γκάστρωσε τις κόρες του;; Θα μας τρελάνετε;;;

Ανώνυμος είπε...

οργια ακομα πιστευετε στα παραμυθια της βιβλου που την εγραψαν εβραιοι,και προσπαθουν να βυθισουν ολο τον κοσμο στο σκοταδι για να επικρατησουν αυτοι,το λεει και η παροιμια στους τυφλους επικρατει ο μονοφθαλμος,ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αρκούσε κάπου να πιστεύεις.....
αλλιώς ήσουν επικίνδυνος...
είναι πολλά τα χρόνια , γράφτηκαν πολλά άλλα
τα πιστέψαμε άλλα όχι. σήμερα όλα αυτά φαντάζουν παιδικές ιστοριούλες. είναι ανάγκη λοιπόν να πιστέψουμε πάλι κάπου ολοκληρωτικά. να μας δίνει ελπίδα για να ζούμε. πιστεύω ότι κάτι έχουν στο νου τους και θα το δούμε σύντομα. μην ξεχνάμε πως επικράτησε η κάθε θρησκεία όταν αντικαθιστούσε την προηγούμενη.
ξυπνήσαμε αλά όχι όλοι ...........

Ανώνυμος είπε...

έχετε καταντήσει αηδία τελικά. τη θεωρία της σχετικότητας τη γνωρίζετε; ο Λωτ δεν ήταν δίκαιος αλλά ονομάστηκε έτσι γιατί ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι κάτοικοι ήταν ΟΡΓΙΑ μπροστά του. Το γράφει ρητά αυτό η Π.Δ. αλλά αφορμές ζητάτε λασποεργολάβοι. Όταν έφτασαν οι 3 άγγελοι στην πόλη και μπήκαν στο σπίτι του Λωτ τότε οι κάτοικοι όλοι τους φώναζαν να βγουν έξω χτυπώντας τις θύρες και τα παράθυρα για να ερωτοτροπήσουν μαζί τους. Η διαφθορά δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο. Άρα μην παινεύεστε τόσο για τα ζώα εκείνα, γιατί άνθρωποι δεν ήταν, και φυσικά μπροστά τους ο Λωτ ήταν δίκαιος. Αλλά και πάλι είναι σαφές ότι και αυτός δεν είχε την αγιότητα και την πραότητα του Αβραάμ ή του Νώε, αλλά απλά τον γράφει δίκαιο. Και φυσικά ο Θεός λυπήθηκε τα παιδιά τους που θα ακολουθούσαν τον ίδιο δρόμο της ακολασίας και της απώλειας των ψυχών και κατέστρεψε την πόλη. Ο καρκίνος είναι κύτταρο του σώματος αλλά αν δεν τον πολεμήσεις θα καταστρέψει και τα υπόλοιπα. κάτι τέτοιο μπορούμε να αναλογιστούμε στην περίπτωση αυτή. Ποιοί είστε εσείς βρε σκουλήκια της γης που θα κρίνετε το Θεό. εμένα και τους άλλους επισκέπτες μπορείτε αλλά Αυτόν βρε άχρηστοι πως τον βρίζετε; Δεν πιστεύουμε τα παραμύθια της βίβλου. ΕΙΝΑΙ η ιστορία των ανθρώπων γραμμένη εκεί και γράφει τα γεγονότα ΟΠΩΣ είναι, δεν ωριαοποιεί τίποτα. Οι άνθρωποι στην προ Χριστού εποχή ΗΤΑΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, αυτή είναι η ουσία και ο Ιησούς Χριστός με τον ερχομό του αποκατάστησε το γένος των ανθρώπων. Μην πουλάτε άλλο παραμύθι. Γίνεστε αστείοι πια με τα ψέματα που γράφετε

Ανώνυμος είπε...

καλά ο 9:20 είναι μεγάλος προπαγανδιστής...χαχαχα. περιμένουμε να ελπίσουμε λέει σε κάτι νέο. χαχαχα. θέλεις ρε Εβραίε τον Αντίχριστο και ανυπομονείς κιόλας εεε; χαχαχα και το παίζετε και Ελληναράδες!!! Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας κουφιοκεφαλάκηδες Εβραίοι, η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει ΟΡΘΟΔΟΞΗ όσο λυσσασμένα και αν την πολεμάτε. και αυτό γιατί η αγάπη δεν νικιέται, δεν το καταλαβαίνετε; δεν νικιέται το φως από το σκοτάδι και ο ήλιος από τη σελήνη. Δεν μπορείς να ξεριζώσεις την αγάπη του Αρχηγού μας Ιησού Χριστού από τις καρδιές μας γιατί και Αυτός δεν ήρθε μέσα από σύννεφα με λεγεώνες αγγέλων για να μας εξαφανίσει αλλά σαν μαραγκός για να μας διδάξει την ταπείνωση και Τον αγαπήσαμε για αυτό. Δεν μίλησε μέσα από τα παλάτια αλλά συναναστράφηκε με τις πόρνες και τους αμαρτωλούς και Τον αγαπήσαμε και για αυτό. Δεν πέθανε μαχόμενος με το ξίφος στο χέρι αλλά σαν πρόβατο με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο στο Σταυρό και Τον αγαπήσαμε για αυτό. Δεν μας εγκατέλειψε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ από τότε ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ! και τελικά, σε όλους εσάς που εγώ σας θυμώνω Αυτός...σας περιμένει με μια μεγάλη αγκαλιά σαν τον Άσωτο να σας πει πόσο Του λείψατε και ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!

ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

10:43 γυρνα τωρα πλευρο και ξανακοιμησου!!!!! εμεις θελουμε να μεινουμε ξυπνιοι

Ανώνυμος είπε...

10:55 με είδες στον ύπνο σου ... ΞΥΠΝΑ!
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ...ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.......ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

10¨43 έχεις απόλυτο δίκιο. Ο κόσμος έγινε πολύ καλύτερος στην μετά Χριστό εποχή!!! Δεν βλέπεις τι καλά περνάμε;; Άντε μωρέ ξυπνήστε. Αλλά πως να ξυπνήσετε, πρόβατα είστε, εξ ου και το ποίμνιο;;; Άντε στο μαντρί!!! Όσο για την αγάπη την βλέπουμε!! Έχουμε πήξει!! Οι Έλληνες πιστεύουν στη δικαιοσύνη κι όχι στην αγάπη. Η δικαιοσύνη είναι πάνω απ'όλα. Αν έρθει ένας λαθρο και σε βιάσει τι θα πεις;; Καλά έκανε κι εγώ πρέπει να τον αγαπάω;; Εγώ θα του δώσω αυτό που του αξίζει. Δεν γυρίζω το άλλο μάγουλο, είναι ηττοπάθεια!!!

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν θα σας πω κατι αλλα μην τρομάξετε και ξυπνήσετε απότομα..τα σόδομα και τα γομορα ηταν εβραικές πόλεις και όχι ελληνικες και ηταν αμαρτωλοί οι κάτοικοί τους οχι γιατι ήταν διανοούμενοι και υπήρχε ελεύθερη σκέψη..αλλα γιατι πηδιόντουσαν όλοι με όλους και αλλα πολλα και ολα αυτά για την καταστροφή τους και τον λωτ αναφέρονται στην παλαια διαθήκη την οποία πιστέυουν και οι εβραίοι και οι χριστιανοί και ειναι κατα κάποιον τρόπο η ιστορία του ισραήλ οπότε δεν το γραψανε χριστιανοι για να παραπλανήσουν τον κόσμο οπως λέτε..διαβαστε μερικα πράγματα και ας μη γράφει ο καθένας την παπαρια του μόνο και μόνο επηδη ειναι άθεος η δεν ξερω και εγω τι αλλο..

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά γεγονότα μεγαλείου Ελληνορθόδοξου πνεύματος! μπόρεσα να βρω τη μία ιστορία ακριβώς και τις αναφέρω επιγραμματικά 1)όταν οι Γερμανοί που έσφαξαν νομίζω στο Δίστομο πιάστηκαν αιχμάλωτοι, ο παπάς ζήτησε από τους χωρικούς να δώσουνε σε αυτούς τα λιγοστά ψωμιά που υπήρχαν με την αιτιολογία ότι όλοι πεινασμένοι είμαστε αλλά αυτοί είναι και μακριά από την πατρίδα τους!είπες τίποτα;
2) Ήταν καλοκαίρι του 1974. Τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλουν στην Κύπρο. Και σκορπούν το θάνατο. Στη Μόρφου συμβαίνει ένα συνταρακτικό γεγονός. Τούρκοι στρατιώτες συλλαμβάνουν 15 χριστιανούς…
Τους φέρνουν στην αυλή του σπιτιού ενός ελληνοκύπριου δάσκαλου, και τους καταδικάζουν σε θάνατο. Ετοιμάζουν τα όπλα. Και στήνουν τους αιχμαλώτους (άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά) στον τοίχο. Θρήνος, κλαυθμός, οδυρμός. Τραγικές στιγμές για τους μελλοθάνατους. Περιμένουν μέσα σε κλίμα φόβου και αγωνίας τον Τούρκο αξιωματικό να έλθει και να διατάξει «πυρ».
Στρέφουν τότε το νου τους και την καρδιά τους στην ελπίδα των απελπισμένων. Και προσεύχονται όλοι τους θερμά για το τελευταίο τους ταξίδι και ιδιαίτερα ο δάσκαλος, «Θεέ μου, συγχώρησε μας και δέξου μας κοντά σου. Μνήσθητι ημών, Κύριε, εν τη Βασιλεία Σου.»
Ο τούρκος αξιωματικός έρχεται. Κοιτάζει τους στρατιώτες του με τα όπλα, κοιτάζει βλοσυρός και τους μελλοθάνατους. Ρίχνει μια ματιά προς τα πάνω. Μια κληματαριά απλώνεται και σκεπάζει την αυλή. Ζητάει ένα τσαμπί σταφύλι, για να παρατείνει έτσι σκόπιμα την αγωνία των αιχμαλώτων. Παίρνει το τσαμπί. Μα, ενώ ετοιμάζεται να το φάει, ακούγεται δυνατή η φωνή του δασκάλου:
-Μην το φας! Προχτές το ράντισα με φάρμακο. Είναι ισχυρό δηλητήριο! Θα πεθάνεις!

Ο αξιωματικός μένει άναυδος. Και γεμάτος κατάπληξη ρωτάει:
-Καλά, αφού ξέρεις, ότι σε λίγο θα δώσω διαταγή να σας σκοτώσουν, γιατί δεν με άφησες να το φάω και έτσι να με εκδικηθείς;
Του απάντησε ο δάσκαλος, με ειρήνη και γαλήνη:
-Είμαι χριστιανός. Και τώρα που πρόκειται να φύγω από τον κόσμο αυτό, και να παρουσιασθώ ενώπιον του Θεού, δεν θα ήθελα να βαρύνω την ψυχή μου με μια αμαρτία τόσο βαριά.
Ο τούρκος αξιωματικός συγκλονίζεται, για μια ακόμη φορά.
Στρέφεται και λέει στους στρατιώτες του:
-Αν έβρισκα έναν τέτοιο τούρκο, θα έδινα και τη ζωή μου ακόμα! Μαζέψτε τα όπλα και αφήστε τους ελεύθερους όλους!
Εφημερίδα «Ηπειρωτικόν μέλλον»

Πιστεύεις ακόμα ότι είναι παραμύθια που μας πότιζαν άδικα τόσα χρόνια η ορθοδοξία; Συνάντησες ποτέ τέτοια συμπεριφορά από πιστούς σε άλλα δόγματα ή σε άλλες θρησκείες; Δεν σου γεμίζει την ψυχή αυτή η αγάπη; Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτός ήταν ο λόγος που οι πρόγονοί μας την ασπάστηκαν οικειοθελώς; Εγώ δεν ξέρω αν θα μπορούσα να την φτάσω αλλά την λαχταρώ και αγωνίζομαι ως ανάξιος και τιποτένιος...

περαστικά σε όλους μας
και καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

για τον 10:53
απο τον 8:20
φιλε μου και εγω χρηστιανος ειμαι,σε εκλησια βαφτισα τα παιδια μου, αλα εκτος απο την υπερβολη
της αγαπης φροντισα ως ΕΛΛΗΝ :) να βαλω και το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ στη ζωη μου ωστε να απολαμβανω τις χαρες του ΔΙΟΝΗΣΟΥ ισοροπωντας τον με την ΑΘΗΝΑ.
για το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ακομα το παλευω..
εσυ με αγαπας ;; γιατι με χλευαζεις ;;
και δεν ειπα οτι μου αρεσει αυτο που ερχετε αντιθετα με προβληματιζει σοβαρα.........

Ανώνυμος είπε...

η αγάπη είναι μια αρετή με διάκριση. προφανώς εγώ (ο 10:53) δεν είμαι ο σωστός εκφραστής της και θυμώνω, αλλά έχω δει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσω. Επίσης δεν χλευάζω ανθρώπους αλλά ιδέες και απόψεις που παραπλανούν. άρα παρά την δικιά μου ατέλεια, ακόμα και αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα μου. Ο ορθόδοξος ποτέ δεν κατακρίνει πρόσωπα αλλά πράξεις. Έχει διαφορά...

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια έχετε δει την κατάσταση σε εκείνη την περιοχή σήμερα? ΝΕΚΡΟ ΤΟΠΙΟ! δε ξέρω αν ήταν αστεροειδής ή κάτι άλλο όμως η ιστορία της βίβλου δεν είναι παραμύθι. ΕΠίσης δεν είμαστε περήφανοι για την Παλαιά Διαθήκη γιατί ο άνθρωπος ήταν ακόμα πρωτόγονος. Έπρεπε όμως πρώτα να ψηθεί με τους περιοριστικούς νόμους του Μωυσή για να ταπεινωθεί (αφού κανείς δεν μπορούσε να τους εφαρμόσει πλήρως) ώστε να καταλάβουν όλο8ι ότι η συνείδηση είναι ο ισχυρότερος νόμος. Αυτό δίδαξε ο Χριστός. Να μην παραβαίνουμε το άγραφο νόμο που μας έδωσε ο Θεός στην ψυχή μέσω της συνείδησης και είναι σε όλους γνωστός. Ας μην λέμε λοιπόν άλλες κουταμάρες για την Παλιά Διαθήκη η οποία ερμηνεύεται μόνο χριστολογικά.

Ανώνυμος είπε...

Διοτι πας λογος παλευει προς λογον. Προς βιον δε, ποίος παλεύει; Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς.

Ανώνυμος είπε...

"Οι άνθρωποι στην προ Χριστού εποχή ΗΤΑΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, αυτή είναι η ουσία και ο Ιησούς Χριστός με τον ερχομό του αποκατάστησε το γένος των ανθρώπων." αποκατασταση η μαμημενη που μας έκανε...