Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Επένδυση για παραγωγή καθαρής ενέργειας με ψυχρή σύντηξη στην Ξάνθη



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!
Ψυχρή σύντηξη, το όνειρο των φυσικών για δεκαετίες και για πολλούς ένας μύθος. Ενέργεια από σύντηξη πυρήνων χωρίς τον κίνδυνο της ραδιενέργειας των γνωστών μας πυρηνικών αντιδραστήρων της θερμής σύντηξης.
Τις τελευταίες εβδομάδες μια σειρά από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο μιλούν για άφθονη φθηνή ενέργεια από ψυχρή σύντηξη και μάλιστα με ελληνική συμμετοχή. Πρόκειται για μια ....

εφεύρεση επιστημόνων του πανεπιστημίου της Μπολόνια, που παράγει ηλεκτρική και θερμική ενέργεια από τη ψυχρή σύντηξη υδρογόνου και νικελίου.
Μία ελληνική εταιρία, η Defkalion Green Technologies, θα κατασκευάσει συσκευές με την ονομασία Hyperion, βασισμένη στην πατέντα των ιταλών.
Και το καλύτερο. Η επένδυση θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Ξάνθη.
Ας ελπίσουμε η είδηση να μην ανήκει στην κατηγορία: too good to be true (πολύ καλό για να είναι αληθινό).
Από μια μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο παραθέτω ορισμένους συνδέσμους. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να εντοπίσω το θέμα στην εφημερίδα “Ο Κόσμος του Επενδυτή“, από όπου φαίνεται πως αρκετά από τα άλλα δημοσιεύματα αντλούν πληροφορίες.
ΤΟ θέμα κάλυψε και το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Θραξ Αναρμόδιος

4 σχόλια:

Modestus είπε...

Αν επένδυαν λεφτά σε τέτοιου είδους τεχνολογίες αντί να μαλακίζονται με όπλα και άλλες μαλακίες, ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος για όλους μας. Ηλεκτρικό ρεύμα για όλο το κόσμο σχεδόν τζάμπα, μηδέν μόλυνση.

Ανώνυμος είπε...

Τζάμπα ρεύμα;; Ωραίο αστείο. Μετά πως θα εξουσίαζαν τον κόσμο, όταν ο κόσμος δεν τους είχε ανάγκη;; Έπειτα ποιός είπε πως θέλουν έναν κόσμο καλύτερο;;

Ανώνυμος είπε...

φτηνο ρευμα,ε; ας δουμε τις εξελιξεις. για τον τεσλα δεν πηγαν τοσο καλα.

Ανώνυμος είπε...

Μιά χαρά πήγαν για τον Τέσλα, γι'αυτό και το έθαψαν το θέμα!!!