Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ - ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΟΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ; - ΣΦΑΓΕΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ;



free_dees1Περίεργα και δύσκολα πράγματα αναφέρονται στο νέο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις.
Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση, θα είμαστε  στο εξής όλοι , σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Μόνο όσοι  θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.
Συγκεκριμένα το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η....
αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του .
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί,μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.
Αυτό όμως βάζει σε ενέργεια και τις απαραίτητες διαδικασίες για να εφαρμοστεί, αλλιώς δεν έχει νόημα να ψηφιστεί.
Όλα δηλαδή τα παιδιά κάτω των 18 θα είναι αναγκαστικά δότες οργάνων, αφού δεν μπορούν να αρνηθούν πριν ενηλικιωθούν;
Πρέπει με σαφήνεια να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους ανηλίκους. Ποιός θα μιλάει για αυτούς;
Αυτό θα σήμαινε ότι το κάθε μωρό που γεννιέται θα πρέπει να δίνει δείγμα DNA που θα περιλαμβάνεται στον ιατρικό φάκελο που θα το συνοδεύει μέσω της κάρτας του πολίτη σε όλη του τη ζωή. Έτσι αν σκοτωθεί ή πεθάνει άτομο κάτω των 18, το σώμα του θα πρέπει να παραδίδεται στις "αρμόδιες αρχές", όπου και θα αφαιρούνται τα όργανά του και θα μπαίνουν σε κατάψυξη.
Θα χρησιμοποιούνται όλα τα  όργανα στην Ελλάδα; ή θα κατάσχονται από το ΔΝΤ σαν περιουσία του ελληνικού κράτους;
Αφού όλα τα ανήλικα παιδιά θα θεωρούνται δότες και τα στοιχεία τους αναγκαστικά θα υπάρχουν σε κάποιο αρχείο, ποιός εξασφαλίζει το ότι κάποιοι κύκλοι δεν θα σκοτώνουν, για να πάρουν αυτοδικαίως τα όργανα των ανυπεράσπιστων απέναντι στο νόμο παιδιών; Είναι ανθρώπινο και λογικό να θέλει κάποιος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του με δωρεά οργάνων, το υποχρεωτικό και το χουντικό και το "είσαι εξάρτημα της μηχανής κι ο γιος σου το ανταλλακτικό" όμως είναι κάτι το σιχαμερό.
Ανταλλακτικά λοιπόν όλοι οι Έλληνες;
Στο προσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρές ρυθμίσεις του, προβλέπουν ακόμη και φυλάκιση  δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων.
Επίσης, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά ιδρύματα - νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές.
Συμπέρασμα από τα πρώτα που καταλάβαμε.
Θα δημιουργηθεί μία τεράστια τράπεζα οργάνων και βλαστοκυττάρων που θα θεωρείται περιουσία του δημοσίου.
Σύμφωνα με το μνημόνιο το ΔΝΤ μπορεί να κατάσχει την δημόσια περιουσία, ή η δημόσια περιουσία μπορεί να εκποιηθεί για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος.
Θα μπορούν δηλαδή να πάρουν, νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας, πνευμόνια, καρδιά, επινεφρίδια, όλα δηλαδή τα όργανα, οστά, μυελό των οστών , μάτια, δέρμα κτλ.
ΣΦΑΓΕΊΟΝ Η ΕΛΛΑΣ;
Θέλουμε να δούμε τις αντιδράσεις όλων αυτών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ίδωμεν

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tι ΣΦΑΓΕΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ και μαλακιες ειναι αυτες !!!
Προτιμας για παραδειγμα να το φανε το συκωτι σου τα σκουλικια οταν παιθανεις η να γινει σταχτη (αν επιθυμεις αποτεφρωση) απο το να σωθει καποιος ανθρωπος, ενα νεο παιδι;
Συμφωνω για καποιο ολοκληρωμενο νομικο πλαισιο αλλα δε πρεπει να ειμαστε αρνητικοι σε οτι καινουριο. Εχει καταντησει γελοια αυτη η διαρκης αρνηση σε οτι καινουριο!!! Στο κατω κατω της γραφης αυτος ο νομος ισχυει σε τοσες πρηγμενες χωρες

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε ανωνυμε μαλακα , σκατα εχεις στο κεφαλι σου???

Ανώνυμος είπε...

κι εσυ ανωνυμος εισαι... Εσυ τι νομιζεις οτι εχει το κεφαλι σου; μυαλο;

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνούσα με τον 10¨44 αν ήξερα πως μπορούσα να έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Ποιός μου λέει πως δεν θα με στείλουν πριν την ώρα μου, επειδή κάποιος 'μεγάλος' με πολύ χρήμα χρειάζεται ένα όργανο και είμαι συνβατός δότης;;;; Ούτε και στους γιατρούς έχω εμπιστοσύνη, κάποιοι τα οικονομάνε τρελά!!!! Οι άνθρωποι δυστυχώς για το χρήμα πουλάνε ακόμα και την ψυχή τους, όχι τα όργανα κάποιου;;;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ?

Ανώνυμος είπε...

Μπορειτε να παρετε τ αρχιδια μου και να τα μεταμοσχευσετε στα ματια του υπουργου που εμπνευστηκε αυτο το νομοσχεδιο.

Ανώνυμος είπε...

10:44 Το καινουριο μπορει να ελθει απο νεους ανθρωπους,και οχι απο παλιους βρυκολακες.Αν εχεις
παιδι,εγγονι,ανηψακι,και ειναι κατω απο 18 τοτε σκεψου.Ποιος σου ειπε οτι δεν εχουμε την αναλογη
ευαισθυσια;Eυαισθυσια εισαγομενη δεν την εχει αναγκη η ΕΛΛΑΔΑ πολυ περισοτερο απο σεσημασμενους.

Ανώνυμος είπε...

αυτό το "κολονομοσχεδιο" όπως όλα τον πασόκων είναι καλο για του παρανομους αλήτες αφού το θέλουν έτσι τα πασόκια ας αρχίσουν να γίνουν δότες αυτοί και τα πέντε τους νταλάρα, καστανίδη,πάγκαλος,κλπ καθίκια του κερατα εγώ φίλοι μου εγώ αγωνισθεί παρα πολλά χρονια με δυσκολίες και πεινα για να ζήσω και προτιμώ να γίνω τροφή τον σκουληκιών όπως με προόρισε ο mega θεός και όχι να γίνω ανταλλακτικό για τον κάθε κόλο "σιονοσθ" εβραίο που δεν του φθάνουν τα meli τον ταλαίπωρων παλαιστινιων που έχουν κάνει ανταλλακτικά γάμο τη μάνα σας και το ψόφιο μουνί της που σας πέταγε κόλο πασόκια του κερατα

Ανώνυμος είπε...

αυτό το "κολονομοσχεδιο" όπως όλα τον πασόκων είναι καλο για του παρανομους αλήτες αφού το θέλουν έτσι τα πασόκια ας αρχίσουν να γίνουν δότες αυτοί και τα πeδία τους της νταλάρα,τού καστανίδη,του πάγκαλος,κλπ καθίκια του κερατα εγώ φίλοι μου εγώ αγωνισθεί παρα πολλά χρονια με δυσκολίες και πεινα για να ζήσω και προτιμώ να γίνω τροφή τον σκουληκιών όπως με προόρισε ο mega θεός και όχι να γίνω ανταλλακτικό για τον κάθε κόλο "σιονοσθ" εβραίο που δεν του φθάνουν τα meli τον ταλαίπωρων παλαιστινιων που έχουν κάνει ανταλλακτικά γάμο τη μάνα σας και το ψόφιο μουνί της που σας πέταγε κόλο πασόκια του κερατα

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΑΤΕ
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. Η ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΚΩΜΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ.
ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΗΚΩΤΙ ΠΧ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ. Ή ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΣΕ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΦΡΑ, ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΙΑ, Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΣΥ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ 10:44, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ??? Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ???? ΤΡΑΒΑ ΖΗΣΕ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΜΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΥΣ" ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.
ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ 10:44 ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΝΕΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΦΑΓΕΑ

Ανώνυμος είπε...

12.58 ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΕΓΩ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΩΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

ΤΟ "μετά θάνατον" ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΚΟ, ΑΝ Ω ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΩ ΠΕΣΕΤΕ ΣΕ ΚΩΜΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ "ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ?? ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ:
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/article4232319.ece
"The government is to allow organs to be taken from people before they are officially brain dead in an effort to tackle the shortage of transplant donors"

ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΧΥΔΑΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ GAY ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΩΤΡΥΠΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

paidia min kourazeste irxete to telos takis

Ανώνυμος είπε...

αν πεθανω και δεν πανε τα οργανα μου σε καποιον που τα χρειαζεται θα εχω κανει δυο καλα.1 δεν θα βοηθησω να βγαλουν και αλλα λεφτα τα λαμογια και 2 δεν θα αφησω εναν ανθρωπο να ζησει σε αυτη την κολαση που ονομαζουμε ζωη.αν τα δωσω θα εχω κανει τα αντιθετα.(σε μια χωρα με εμπιστοσυνη στους ηγετες της,σε μια χωρα με οραμα,σε μια χωρα με νομους σεβαστους απο ολους ,σε μια χωρα που η κοινωνια της αναπτυσεται σε μια χωρα που οι τεχνες και ο πολιτισμος εχουν αξια, σε μια χωρα με αξια που αναγνωριζει και εκμεταλευεται τα μυαλα της για το κοινο καλο ,σε μια χωρα που θα ηξερα πως σε μια τραπεζα οργανων θα μπορουσε οποιοσδηποτε χωρις κοστος να μπορει να βρει καποιο οργανο τοτε θα χαιρομουνα με αυτη την ειδηση.)

Ανώνυμος είπε...

Kai stin tileorasi deixnoune tin Tzolia kai mlkies.....bravo to sxedio "koimisi" tou Ellinikou egkefalou paei kala.

Δημήτρης είπε...

10:44 Αναρρωτιέμαι αν είσαι δωρητής οργάνων.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ,ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

Τελικα η Β Λ Α Κ Ε Ι Α ορισμενων ειναι πραγματικα ανικητη. Ευγε.!

fotis είπε...

ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ

maniatissa είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟ.ΣΚΑΤΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ. ΑΥΤΟΚΤΟΝΑΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ - ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΡΕ 10:44 ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΑΠ Ή ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Η ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ; ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟ ΒΟΔΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τα αρχίδια μας είναι πολύτιμα γιατί να τους τα χαρίσουμε;