Σάββατο 2 Απριλίου 2011

AΠΙΣΤΕΥΤΟ!!ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!


ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!

Όλοι είμαστε δότες οργάνων μετά θάνατον!
Εκτός αν έχουμε δηλώσει ρητά εν ζωή το αντίθετο

Τα… χνάρια των Ισπανών σε ό,τι αφορά τη δωρεά οργάνων πρόκειται να .....

ακολουθήσουν λίαν συντόμως και οι Ελληνες. Σύμφωνα με προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις,που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας κ.Ανδρέας Λοβέρδος, όλοι θεωρούνται δότες οργάνων μετά θάνατονεκτός εάν έχουν ρητώς δηλώσει εν ζωή το αντίθετο στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Με την εφαρμογή του λεγόμενου ισπανικού μοντέλου στη δωρεά οργάνων το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί ότι θα εξασφαλιστεί ικανός αριθμός μοσχευμάτων, καθώς η εικόνα σήμερα στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τα πολύτιμα αυτά όργανα είναι δραματική. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν μόλις 6,3 δότες οργάνων ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ για τη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών σε μοσχεύματα θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 25 δότες ανά εκατομμύριο!

«Εικαζόμενη συναίνεση»

Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στο άρθρο 9 παρ. 2 του προσχεδίου νόμου «Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων και άλλες διατάξεις» που κοινοποιήθηκε χθες, «η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Πρόκειται για ‘‘εικαζόμενη συναίνεση’’».

Πρόκειται για
 ρύθμιση που ανατρέπει πλήρως ό,τι ισχύει τον τομέα των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, καθώςσήμερα δωρητές οργάνων θεωρούνται όσοι έχουν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους στον ΕΟΜ.Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής σε ό,τι αφορά τη δωρεά οργάνων είναι πενιχρά: μόλις το 0,9% των Ελλήνων πολιτών έχει δηλωθεί ως δωρητές οργάνων.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο όπου καταχωρούνται 
οι δηλώσεις των πολιτών περί αντίθεσής τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατον. Κάθε ενήλικος πολίτης μπορεί να αποστέλλει στον ΕΟΜ σχετική δήλωση με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

Επιτρεπτή η δωρεά οργάνων εκτός οικογένειας


Επιπλέον, το προσχέδιο δίνει το πράσινο φως για δωρεά οργάνων (π.χ. νεφρό) από ζώντες δότες με κριτήριο, εκτός από τη συγγενική, και τη συναισθηματική σχέση μεταξύ δωρητή και λήπτη. Μάλιστα, νομιμοποιείται η δωρεά οργάνων και μεταξύ των ανθρώπων που συνδέονται με σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Ειδικότερα, στο άρθρο 8, παρ. 1 αναφέρεται ότι «η αφαίρεση οργάνων από ζώντα δότη επιτρέπεται μόνον όταν πρόκειται να γίνει μεταμόσχευση α) στον σύζυγό του, β) σε ασθενή με τον οποίο ο δότης συνδέεται με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, γ) σε συγγενή μέχρι και τον τέταρτο βαθμό εξ αίματος, σε ευθεία ή πλάγια γραμμή, δ) σε συγγενή μέχρι τον δεύτερο βαθμό εξ αγχιστείας, ε) σε πρόσωπο με το οποίο έχει προσωπική σχέση και συνδέεται συναισθηματικά».

Ορίζεται δε ως προϋπόθεση για την αφαίρεση οργάνων απόφαση δικαστηρίου η οποία εκδίδεται κατόπιν ελέγχου όλων των προϋποθέσεων, βιολογικών αλλά και ψυχολογικών του δυνητικού δότη. Αλλες παράμετροι σημαντικές είναι η προσωπική σχέση και ο συναισθηματικός δεσμός του δωρητή με τον υποψήφιο λήπτη, όπως και η ανιδιοτέλεια της προσφοράς.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_3874.html

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν παίρνουν τα όργανα από μας θα πηγαίνουν σε Έλληνες ή σε......;; Όποιος πληρώσει περισσότερα. Προσωπικά δεν θα πάρω!!! Ευχαριστώ. Όχι γιατί δεν θα ήθελα, αλλά γιατί δεν εμπιστεύουμε κανέναν!!!Ούτε γιατρούς οι οποίοι θα οικονομάνε τρελά!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν θα δώσω τα οργανάκια μου, θα το κάνω επειδή το γουστάρω & όχι επειδή θα με υποχρεώνει ο νόμος!!!!!!
Όλα τα προβλήματά μας λύθηκαν, αυτό μας έλειπε.........
Άντε γ....σου Λοβέρδε & το συνάφι σου

HIGHWIND είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΑΝΕΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΟΥ..ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ...

Modestus είπε...

Εγώ διατίθεμαι να δώσω τα @@δια μου στο κράτος μετά θάνατον. Άρα είμαι δωρητής και επειδή μέχρι τότε θα μου τα έχουν κάνει τούμπανο θα είμαι και μέγας δωρητής!

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος μου λέει πως αν υπογράψω αυτή τη δήλωση δε θα χαθεί η θα την καταστρέψουν. Και μετά πρέπει να κυκλοφορώ με ένα χαρτί οτι δεν ειμαι δότης οργάνων σε περίπτωση ατυχήματος? ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Θα μας τρωνε λαχανο στον δρομο και δεν ειναι συνωμοσιολογια.
Με την κάρτα του πολιτη θα ειναι προσιτο σε ολους το ιατρικο μας ιστορικο μαζι με στοιχεια DNA οποτε πολύ εύκολα κάποιος που θα θέλει μόσχευμα θα μπορεί να βρει ποιος δοτης ειναι συμβατος....Μπαινεις στο νοσοκομειο και πας αδιαβαστος...Ιατρικο λαθος θα πουνε.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΔΟΞΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ ΔΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΜΟΥ(ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΤΗΣ) ΣΤΟΝ GEORGE.ΕΙΜΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΜΗΣΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ......
02-04-2011 ΙΛΙΟΝ
VOLCANO

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΕΛΗΨΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ.ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ....
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ(no2)
ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΔΟΞΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ ΔΩΡΙΖΩ ΤΟ ΤΣΙΟΥ-ΤΣΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΑΛΗ(ΤΟ ΜΠΟΥΧΕΣΑ)ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΙΑΣΜΕΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ TWINS,ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ REPO ΤΟ ΒΑΡΒΑΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ...

VOLCANO

Ανώνυμος είπε...

8.06 ΕΓΡΑΨΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Οτι δεν επιτρεπεται σε κατω των 18 χρονων να αρνηθουν το ξερεται;.Αρα οποιος,οποια ειναι κατω απο 18 αυτοματα ειναι δοτης.

Ανώνυμος είπε...

Από συνταγματικότητα πως πάμε;

Ανώνυμος είπε...

"Σούσουρο" μεγάλο γίνεται στην Αθηναική κοινωνία, με Βουλευτή, ό οποίος παίρνει την γυναίκα του απελπισμένα κάθε 5 λεπτά στο τηλέφωνο γιά να την ρωτήσει τι "κάνει".!
Τό δυστύχημα με αυτόν είναι, ότι -- επειδή έχει παθιασθεί να μάθει τι "κάνει" η συζυγός του στόν χώρο εργασίας της --, της τηλεφωνεί παρουσία φίλων του και ανθρώπων που τον επισκέπτονται στο γραφείο του, οι οποίοι ξεροί από τα γέλια και το θέαμα, αναμεταδίδουν το γεγονός...
Το εκπληκτικό είναι ότι, όπως μεταφέρουν, η σύζυγος είναι πάντα "απασχολημένη" και κλείνει το τηλέφωνο στον ερωτοχτυπημένο και υποψιασμένο Βουλευτή, λεγοντάς του:
"Πάρε με σε...5 λεπτά".!
Μα αυτό κάνει και ο φουκαράς ο Βουλευτής και αυτή είναι προφανώς πάντα αποροφημένη στην..."ενασχολησή" της.
Ά, όλα κι όλα.
Πρώτα η... δουλειά...
Η κυρία είναι.. "επαγγελματίας".!
Αυτό προφανώς εκτιμά και ο "άβγαλτος" Βουλευτής, γιά αυτό και την.. "στηρίζει"...
Με τέτοιους Βουλευτές θα πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά;;;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως,θα τους δώσω την μαλαπέρδα μου, για να συνεχίσω να μαρκαλέβω και μετά θάνατον.

Ανώνυμος είπε...

NA PANE NA GAMHTHOUNE TA LAMOGIA POY THELOYN KAI ORGANA TA MOUNOPANA....AI STO DIAOLO OI MAFIOZOI...

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικά παιδιά σας παρακαλούμε. Ελληνικά, σε Έλληνες απευθύνεστε. Μην εκτελείται την Ελληνική γλώσσα, είναι κρίμα. Μην τους κάνουμε την χάρη να εξαφανίσουν το Ελληνικά αλφάβητο!!! Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΣΧΟΙΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΡΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΙΟΛΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΞΥΠΝΑΤΕ!ΕΣΤΕΙΛΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧ.ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ ΠΗΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ.ΜΟΛΙΣ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΟΛΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΕ!ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚ.ΑΚΟΥ ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ.ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ!!ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΚΙΟΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ