Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρόταση για ταινίες απόψε: Wall Street 2. Money Never Sleeps.



Τη ταινία αυτή αξίζει πραγματικά να τη δείτε για συγκεκριμένους λόγους. Ο σκηνοθέτης Oliver Stone αποκαλύπτει (in your face Αμερικανιστί) τον τρόπο που λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ και όχι μόνο.
Υπάρχουν συγκεκριμένες σκηνές στη ταινία που....
υπερτονίζουν την απίστευτη φούσκα του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος γεγονός που μας εξέπληξε σε μία ταινία του Hollywood.
Πέρα από την κλασική πλοκή είναι σημαντικό να εστιάσετε στα μηνύματα της ταινίας σχετικά με το υπερκαταναλωτικό μοντέλο ζωής που έχει επιβάλλει ο δυτικός «πολιτισμός». Η αγόρευση του Michael Douglas στην αίθουσα σχετικά με το πώς λειτουργούν οι τραπεζίτες είναι όλα τα λεφτά!
Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα για τους λόγους που προαναφέραμε.
Δείτε το trailer της ταινίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η πρώτη ταινία είναι πολύ καλή! Βγήκε το 1987, όπου ο Gekko (Douglas) είχε τις αντίθετες απόψεις πέρι απληστίας...αν και στη 2η ταινία έκανε πάλι σχεδόν τα ίδια πράγματα! Είναι καλή ευκαιρία για να μάθει ο κόσμος πως λειτουργεί η σπέκουλα....κερδοσκοπια, μόχλευση κέρδους....

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό ταινιάκι

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΗ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΣΟ ΒΡΟΜΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Π.Χ. ΣΤΟΝ ΤΡΑΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΣΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΑΙ ΣΕ ΥΠΝΟΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.ΔΟΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΠΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΜΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΙΝΟΙ.