Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Οι ειδήσεις στα… Αρχαία Ελληνικά!



“Ο Γαδδάφι ησυχάζει προσποιείται…”
Ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ο ελληνιστής καθηγητής Joan Coderch-i-Sancho.
Σκοπός του είναι να διαδώσει την αρχαιοελληνική, η οποία είναι η μητέρα των γλωσσών και η χρήση της περιλαμβάνει πλήθος νοημάτων αλλά και αποτελεί μοναδική νοητική άσκηση…  
Δείτε την ιστοσελίδα του 
http://www.akwn.net

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα γι'αυτό δεν διδάσκονται τα παιδιά μας τα Αρχαία Ελληνικά στα Ελληνικά σχολεία, ενώ στην Αγγλία και αλλού τα παιδιά διδάσκονται Αρ.Ελλ. από την 1η δημοτικού, αντιθέτως στην Ελλάδα διδάσκονται την Αγγλική από την 1η δημ. Ετοιμάζουν τα παιδιά μας για την αλλαγή της γλώσσας. Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων τι κάνουν;; Οι γονείς γιατί αδιαφορούν για τα παιδιά τους;; Γιατί δεν απαιτούν Ελληνική Παιδεία;; Γιατί τα δικά μας παιδιά πρέπει να είναι τα χαζά της Ευρώπης;; Τα Αρ. Ελλ. είναι η γλώσσα που κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους (εξ-ύπνου-- εκτός ύπνου δλδ. Η Ελληνική γλώσσα είναι σοφή!!!) Οι ΝεοΈλληνες νομίζουν πως το μόνο τους καθήκον είναι να ταϊζουν τα παιδιά τους με σκουπίδια και να τα ντύνουν με σινιέ ρουχαλάκια!! Ας φροντίσουν και για την πνευματική τους τροφή!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προαναφερθέντα ανώνυμο. Είμαι τρίτης λυκείου μαθητής και μόλις τώρα άρχισα να καταλαβαίνω τι μεγαλείο κρύβει η αρχαιοελληνική σε αντίθεση με την αγγλική που τη θεωρώ εντελώς ηλίθια μπροστά στην πρώτη. Πραγματικά με στεναχωρεί και με θυμώνει που υποβαθμίζεται ένα τόσο σπουδαίο πράγμα...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο αγάπη μου, εσείς οι νέοι δείξτε τους τι σημαίνει Έλληνας, εμείς δυστυχώς σας προδώσαμε!! Χίλια συγνώμη!!

Ανώνυμος είπε...

60% από τα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και πολλές άλλες γλώσσες είναι Ελληνικά. Αν αφαιρέσουν τις Ελληνικές λέξεις από τις γλώσσες τους, δεν θα μπορούν να επικοινωνίσουν μεταξύ τους, θα γρυλίζουν σαν τα ζώα!!!

Unknown είπε...

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤ'ΑΛΛΟ!!!!

ΑΠΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤ'ΑΛΛΟ!!!!

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!!!!
Και αναμεσα σε πολλους αλλος,βλεπε...Διαμαντοπουλου,Χριστοφιλοπουλου,Δραγωνα Βερεμης,Τατσοπουλος,Ρεπουση,.....

Ανώνυμος είπε...

Ἡ Ἑλληνικὴ γλῶσσα εἶναι δῶρο Θεοῦ κυριολεκτικά,καὶ αυτός ὁ λόγος τοῦ μίσους πρὸς αὐτήν. Ἡ μόνη ἐφικτὴ λύσις εἶναι ἡ ἐπανελλήνισις σὲ προσωπικὸ ἐπίπεδο. Μὴ περιμένετε ἀπὸ τοὺς δῆθεν ταγούς μας κάτι καλό.