Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τα Μυστικά Όπλα των Δελφών




Από τον χρυσούν αιώνα του Περικλέους, μέχρι τους Ρωμαίους, τους Γότθους, τους Σταυροφόρους, τους Οθωμανούς και τον Χίτλερ, επεκτατικοί πόλεμοι και τυραννικά καθεστώτα προκάλεσαν βάναυσες γενοκτονίες και ανεπανόρθωτες πολιτιστικές καταστροφές.

Ο αφανισμός και η αρπαγή των αρχαιοελληνικών συγγραμμάτων, η ισοπέδωση των μνημείων και των ιερών, η καταστροφή ανεπανάληπτων έργων τέχνης και.... η πυρπόληση όλων σχεδόν των βιβλιοθηκών, αποτέλεσαν την μεγαλύτερη πολιτισμική τραγωδία της ανθρώπινης ιστορίας.

Η ελληνική διάνοια προσέφερε στην ανθρωπότητα τα μέγιστα, τις επιστήμες, τις τέχνες, την ποίηση, την ελευθερία της έκφρασης και την διαύγεια του πνεύματος, όλα προσανατολισμένα προς τον Δημιουργό θεό των πάντων, την Τριαδική υπόσταση του οποίου μόνον οι Έλληνες μπορούσαν να συλλάβουν πριν την Έλευση Του στην γη.

Τα επιτεύγματα του πνεύματος του κορυφαίου πολιτισμού που άνθισε στους αιώνες, λεηλατήθηκαν, κλάπηκαν και ποδοπατήθηκαν αναρίθμητες φορές μέσα στην μακραίωνη ιστορική διαδρομή του.

Οι λεηλασίες και οι βαρβαρότητες, ξεκίνησαν με την κατακτητική εκστρατεία των Περσών. Ο Ξέρξης κατά την εισβολή του στην Ελλάδα, κατέστρεψε όσα ιερά συνάντησε στο πέρασμα του. ενώ το 480 π.Χ., κατευθύνθηκε προς το μαντείο των Δελφών, με σκοπό να το συλήσει.

Οι κάτοικοι των Δελφών, βλέποντας τους Πέρσες να πλησιάζουν, ρώτησαν στο μαντείο του Απόλλωνος, αν θα έπρεπε να κρύψουν ή να μεταφέρουν τα ιερά αντικείμενα του ναού.
Ο θεός δεν άφησε να τα μετακινήσουν τους είπε ότι ήταν ικανός να προστατεύσει ότι του ανήκει.... Όταν οι βάρβαροι έφθασαν κοντά, βλέποντας από την θέση τους το ιερό, ο προφήτης που λεγόταν Ακήρατος βλέπει να μετακινούνται έμπροσθεν τον ναού όπλα ιερά που εξήλθαν από το άδυτον αυτά δεν επιτρεπόταν να τα αγγίζει κανείς.

Τρέχει να αναφέρει το σημείον εις τους κατοίκους που είχαν μείνει. Και οι βάρβαροι όμως, όταν έφθασαν τρέχοντας εις το ιερόν της Αθηνάς Προνοίας, είδαν σημεία μεγαλύτερα από το πρώτο.
Βέβαια είναι μεγάλο θαύμα να φανερωθούν από μόνα τους αυτόματα πολεμικά όπλα, έμπροσθεν τον ναού. Τα δεύτερα όμως (σημεία) που ακολούθησαν, αξίζει να τα θαυμάσεις περισσότερο απ' όλα τα φαινόμενα.

Όταν οι βάρβαροι έφθασαν βιαστικοί εις τον ναόν της Αθηνάς Προνοίας, πέφτουν επάνω τους κεραυνοί από τον ουρανό, δυο κορυφές από τον Παρνασσό κόβονται και κατρακυλούν επάνω τους με πολύ πάταγο και καταπλακώνουν πολλούς απ' αυτούς.... Όσοι εσώθησαν κατευθύνθησαν εις την Βοιωτίαν.

Αυτοί οι βάρβαροι που επέστρεψαν, όπως μου είπαν, εκτός απ' αυτά είδαν και άλλα θεία σημεία.

Δυο οπλίτες με ανάστημα μεγαλύτερο από άνθρωπο τους ακολουθούσαν σκοτώνοντας και διώκοντας τους. Οι κάτοικοι λένε ότι αυτοί οι δυο είναι οι ντόπιοι ήρωες Φύλακος και Αυτόνοος.
(Ηρόδοτος, Ιστορίαι, 8,36)

Ανάλογη τύχη με τους Πέρσες είχαν και οι Γαλάτες οι οποίοι επίσης προσπάθησαν να συλήσουν το μαντείο των Δελφών, το 279 π.Χ.

Μόλις λοιπόν συνεπλάκησαν, αμέσως κεραυνοί κατευθύνονταν εναντίων των Γαλατών και πέτρες που αποκόπηκαν από τον Παρνασσό, και άνδρες οπλισμένοι πρόξενοι, τρόμου ορθώθηκαν εναντίον των βαρβάρων.

Απ' αυτούς λέγεται ότι άλλοι μεν ήλθαν από τους Υπερβόρειους. Ο Υπέροχος και ο Αμάδοκος και τρίτος, ο Πυρρός του Αχιλλέως.
(Παυσανίας, Αττικά, 4,4)

Μετά τις επιδρομές των Περσών και των Γαλατών, ακολουθούν τέσσερις αιώνες άγριας λεηλασίας, από τους Ρωμαίους. Ο λαός της κατασφάχτηκε και όσα έργα τέχνης διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στην Ρώμη.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μα όλοι λεηλάτησαν τον Ελληνισμό, μηδέ εξαιρουμένων και της επίσημης εκκλησίας. Ο χριστιανισμός σήμανε τη δύση κάθε τι ευγενικού και ανθρώπινου, φέρνοντας στην επιφάνεια δογματικές και στείρες αντιλήψεις.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΕΒΡΑΙΩΣΙΟΝΙΣΤΕΣ!
τΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΕΡΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΑΥΤΟ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

μεγας θεοδωσιος ΕΣΦΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΠΟΔΡΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 10000-14000 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΠΑΣΤΙΚΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΡΩΜΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ. Μ.ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΤΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΥΣΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Σ ΥΝΕΝΕΝΟΧΟΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΒΛΕΠΕ ΚΥΡΙΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΥΠΑΤΙΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΣΑΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΟΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΤΟΥ. ΒΛΕΠΕ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΣΚΥΘΟΠΟΛΕΩΣ ΕΚΕΙ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΟ 1904-1922ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΧΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΑΣΠΑΣΤΙΚΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 300ΜΧ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΑΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ανθελληνικο αντιχριστιανικο παραληρημα απο τους 12θειστες δλδ απο τους οπαδους αλλης μια αιρεσης της νεας εποχης.......

οσο για το μπλογκ πιστευω οτι εχουμε καταλαβει οτι εχουμε μιξη αληθειας και ψευδους

και μια ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ.........
γιατι παλια δεν ηταν ετσι....

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΛΥΣΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΣΑΣ,ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. ΜΑΛΑΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΙΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΙΟΥΔΑΙΟΧΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ Ε Λ Λ Η Ν Ο Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ι Σ Μ Ο ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΡΟΦΕΣ ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΝ ΠΟΛΛΑ . ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τα ακούσαμε ρε μασωνάκια, δήθεν ελληνάκια...αλλά δεν θα σας περάσει. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι μάνα αγίων και λεβέντων ηρώων. Ανθρώπων που είναι ψηλά στα ουράνια. Δυστυχώς όμως έχει γεννήσει και τιποτένιους που σέρνονται πίσω από προϊστορικά γεγονότα και αψηφούν τα τελευταία 2000 χρόνια, νομίζοντας ότι θα κοροϊδέψουν το κόσμο...μπράβο σας για το κουράγιο που έχετε, μακάρι να είχαμε και εμείς το κουράγιο σας στη μελέτη του Θείου Λόγου!

Ανώνυμος είπε...

τωρα ειναι το θεμα που εχουμε φταει.λαος απολιτιστος.πολιτισμος χωρις λαο και μια χωρα που γινεται ολο και μικροτερη.και το μονο που μας νοιαζει ειναι τι ζευγαρια θα χορεψουν την κυριακη στην τηλεοραση.καταγομαστε απο την ανωτερεη φυλη που κατοικησε τον πλανητη και μονο το ονομα μας εμεινε.

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανισμός, πατρώα "θρησκεία" είναι η ιστορία μας σύγχρονη και παλιά. Δεν κόβουμε καμία ρίζα του δέντρου, γιατί το δέντρο θα πέσει. Συταματήστε να φαγώνεστε και κοιτάξτε πως θα μονιάσουμε. Τόσα χρόνια φαγονόμασταν με τα ρημάδια τα κόμματα, και κοιτάξτε που φθάσαμε, τώρα αρχίσατε τις θρησκείες;; Δεν έχουν τέλος οι έριδες ανάμεσά μας. Ούτε εμείς είμαστε μασώνοι ούτε οι Χριστιανοί είναι ανθέλληνες επειδή δεν πιστεύουν στην πατρώα "θρησκεία" (η λέξη εντός ισαγωγικών γιατί οι πρόγονοί μας δεν είχαν θρησκεία με την σημερινή έννοια. Δεν υπήρχε δόγμα, ιερά κείμενα ή εξ αποκαλύψεως αλήθειες. Έρευνα, επιστήμη, φιλοσοφία και προσέγγισει του Θείου ήταν όλα ένα) Εξ άλλου το λέω και το ξαναλέω και βάλτε το στο ξεροκέφαλό σας. Η πίστη του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση!! Άϊ σιχτίρ πια βαρέθηκα να σας "ακούω". Όποιος σπέρνει την διχόνια ανάμεσά μας είναι εχθρός!!! Ξυπνήστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου ,συμφωνω μαζι σου οτι η θρησκεια του καθενος ειναι καθαρα προσωπικη του υποθεση. Αλλα αυτο σημαινει οτι οι ιουδαιοχριστιανοι θα παψουν να συμπεριφερονται σαν κατακτητες μισαλλοδοξοι,απεναντι στους Ελληνοθρησκους,καποια στιγμη πρεπει επιτελους να σταματησουν οι διωγμοι κατα των Ελληνων ,οσο χτυπανε, βριζουν ,συκοφαντουν τοσο αποδυναμωνουν τον ηδη αποδυναμωμενο ιουδαιοχριστιανισμο τους.Ο βασιλιας τους ειναι γυμνος και ο γιγαντας τους εχει γυαλινα ποδια.Το αλλο για το τι ειναι θρησκεια , μαλλον θα επρεπε να το ψαξεις λιγο ακομα.Σιγουρα στην αρχαια Ελλαδα δεν υπηρχαν Μεσιες, ουτε εξ αποκαλυψεως αληθειες και αυτο ακριβως ειναι το μεγαλειο της αρχαιας Ελλαδας ,διοτι ο ανθρωπος ειναι ο πρωταγωνιστης.Μιλας για ομονοια ,συμφωνοι,αλλα οι Ελληνες δεν θα δεχτουμε αλλο καπελωμα απο τους μαυροντυμενους οπαδους του εβραιου "μεσσια",φτανει πια.ΟΧΙ αλλες προβοκατσιες στη ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. Και το θεμα δεν ειναι μονο η αναβιωση της αρχαιας θρησκειας ,αλλα και του αρχαιου πνευματος ,που ο ιουδαιοχριστιανισμος φροντισε να εξαφανιση.
ΥΠΑΤΙΑ

ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΡΧΗ. είπε...

ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Κάνε λίγη υπομονή φίλε 12¨02. Σιγά-σιγά θα αφυπνιστούν κι αυτοί. Ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο,ίσως πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο με την Αρχαία Ελλάδα, και να μελετήσουν (όχι διαβάσουν) την Παλιά Διαθήκη ειδικά αυτήν. Θα ξυπνήσουν, εξ άλλου περίμενε ο Ελληνισμός βαθιά κρυμμένος μέσα μας σχεδόν 2000 χρόνια, και βλέπουμε οτι βγήκε πάλι στο φως. Ο Ελληνισμός πάντα κερδίζει γιατί μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε τίποτα καλύτερο και τελειότερο. Όσο για αυτά που δίδαξε ο Χριστός,,, (αν υπήρξε) μα δεν είπε τίποτα καινούργιο, τίποτα περισσότερο από αυτά που είπαν οι προπάτορές μας. Όχι βέβαια ο Αβραάμ, Ιακώβ, Ισαάκ, αλλά ο Αριστοτέλης, Σωκράτης, Πλάτων, Πυθαγόρας και τόσοι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια πιστεύω ότι είναι στην μέση. Αποδέχομαι τον Ιησού Χριστό ως Θεό μου, ωστόσο από την άλλην αναγνωρίζω την γενοκτονία των Ελλήνων με το πρόσχημα του Χριστιανισμού. Ο Χριστός όμως δεν φταίει γι αυτό. Ο Χριστός κήρυξε ότι όποιος θέλει Τον ακολουθεί. Επίσης σεβομαι απεριόριστα όλους τους αρχαίους φιλόσοφους ως Ελληνίδα, και φυσικά πιστεύω ότι ο συνδυασμός Χριστού και Ελληνισμού είναι ότι καλύτερο. Ο Χριστός δεν ήταν Εβραίος αλλά δεν είχε γένος. Το Γένος το προσδίδει ο άντρας. Και ο Χριστός ήταν Υιός του Θεου και γεννήθηκε στην Παναγία μας χωρίς σύλληψη. Η καταγωγή του Χριστού ως Εβραίο νομίζω ότι είναι παραμύθια των Εβραίων. Ο Χριστός ήλθε για όλο τον κόσμο. Μην ξεχνατε όμως ότι και οι Αρχαίοι Ελληνες σφάζαν άλλους λαούς και κυρίως σφάζονταν μεταξύ τους τα κρατίδια της Ελλάδας. Επομένως αρνητικά σημεία υπάρχουν και στις δύο πλευρές όπως και πολλά θετικά. Το θέμα για εμενα είναι να συνδυάσεις τα θετικά των δύο πλευρών.Τότε θα μεγαλουργήσεις

Ανώνυμος είπε...

τριά πουλάκια κάθονταν πάνω στον αχυρώνα.....
Αντε με τις υγείες σας, τώρα καταλαβαίνω γιατί ο ΓΑΠ κυβερνάει τη Χώρα.Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά με αναγκάζετε. Όταν θα μετανιώσετε για τις ηλιθιότητες που βγαίνουν απ'τα σκοτισμένα μυαλά σας,θα είναι πολύ αργά.Δυό χιλιάδες χρόνια τώρα οι Έλληνες ήταν εντλώς ηλίθιοι.Κάθονταν και τους έσφαζαν Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ,Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ.Αλήθεια γιατί κρυβόταν 2000 χρόνια ο Φοβερός και τρομερός Ελληνισμός και έμεινε με σταυρωμένα χέρια ο φοβητσιάρης ενώ τον έσφαζαν;
Μάλλον περίμενε πότε θα βγάλει το μπέϊμπυλίνο της η ΥΠΑΤΙΑ να τον Ξυπνήσει.Ανάθεμα και αν γνωρίζετε τι έλεγαν όλοι αυτοί οι Φιλόσοφοι πρόγονοί μας που αναφέρετε. Πηγαίνετε να πάρετε κανένα χρισμό απ'το χρηματιστήριο του απόλωνα πώς θα διώξετε τον ΓΑΠ,τώρα. Ο Κεραυνοφόςρος Δίας αλήθει τι σκατά έκανε και δεν προστάτευε τους Έλληνες τόσα χρόνια;Μάλλον θα ήταν απασχολημένος με γκόμενες και καλά αυτός,ο Άρης αδερφή ήτανε; ΑΝΤΕ ΑΠΟ 'ΚΕΙ ΖΩΝΤΌΒΟΛΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΕΟΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ζαχαρίας Κεφ. Θ' εδάφεια 13 και 14
Και εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαία μαχητού κλπ.
Κατά Λουκά Κεφ ΙΘ' εδάφεια 25 26 27
λέγω γαρ υμίν ότι παντί τω έχοντι δοθήσεται από δε του μη έχοντος και ό έχει αρθήσεται απ'αυτούς πλήν τους εχθρούς μου εκείνους τους μη θελησαντάς με βασιλεύσαι επ'αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου.
Τι μας λέει ρε παιδιά;; Ότι θα ξεσηκώσει τα τέκνα της Σιών εναντίον των τέκνων των Ελλήνων;; Γιατί;;;
Κια οτι όποιος δεν τον δεχτεί για βασιλιά να τον σφάξουν μπροστά του;; Γιατί;