Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην "κάρτα του πολίτη" - Κυριακή 27 Μαρτίου, πεδίον του Άρεως, στις 15:00


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην "κάρτα του πολίτη" - Κυριακή 27 Μαρτίου, πεδίον του Άρεως, στις 15:00 
- Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ, ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Πατήστε επάνω στην εικόνα για να το τυπώσετε και να το μοιράσετε αν θέλετε

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O νευροδιαβιβαστής σεροτονίνη «ίσως επηρεάζει το σεξουαλικό προσανατολισμό»
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η σεροτονίνη, ένας χημικός αγγελιαφόρος του εγκεφάλου που έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη, είναι πιθανό να παίζει ρόλο και στις σεξουαλικές προτιμήσεις, υποστηρίζουν νευροβιολόγοι στην Κίνα: αρσενικά ποντίκια στα οποία είχε μπλοκαριστεί η σύνθεση σεροτονίνης προσπαθούσαν να ζευγαρώσουν αδιακρίτως με αρσενικά και θηλυκά. Παραμένει βέβαια άγνωστο αν το ίδιο θα συνέβαινε και στους ανθρώπους.

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα που αυξάνουν τη συγκέντρωση σεροτονίνης στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες, όπως μειωμένη επιθυμία και καθυστέρηση στον οργασμό. Δεν υπάρχουν όμως στοιχεία που να συνδέουν τη σεροτονίνη με την ομοφυλοφιλία ή την αμφιφυλοφιλία στον άνθρωπο.

Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, δίνει τις πρώτες ενδείξεις για την πιθανή σχέση της σεροτονίνης με τη σεξουαλική προτίμηση και συμπεριφορά.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Γι Ράο του Εθνικού Ινστιτούτου Βιολογικών Επιστημών στο Πεκίνο, δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένα αρσενικά ποντίκια, στα οποία είχε απενεργοποιηθεί το γονίδιο ενός ενζύμου (υδροξυλάση της τρυπτοφάνης 2) που απαιτείται για τη σύνθεση σεροτονίνης.

Τα ποντίκια αυτά έχασαν τη σεξουαλική προτίμησή τους για τα θηλυκά: προσπαθούσαν να ζευγαρώσουν με θηλυκά και αρσενικά ποντίκια χωρίς να κάνουν διακρίσεις.

Όταν όμως οι ερευνητές τους χορήγησαν με ένεση μια ουσία που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλο, τα τροποποιημένα πειραματόζωα εμφάνισαν σαφή προτίμηση στα θηλυκά.

«Τα αποτελέσματα αυτά υποδεικνύουν ότι οι σεροτονεργικοί νευρώνες στον ενήλικο εγκέφαλο ρυθμίζουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις στα θηλαστικά» γράφουν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους.

«Από ό,τι γνωρίζουμε, είναι η πρώτη φορά που ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου καταδεικνύεται ότι έχει σημασία στη σεξουαλικές προτιμήσεις στα θηλαστικά» επισημαίνουν.

Γεγονός πάντως είναι ότι η σεξουαλική συμπεριφορά των ποντικών παρουσιάζει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τον άνθρωπο. Στα τρωκτικά, η σεξουαλική έλξη εξαρτάται περισσότερο από οσφρητικά ερεθίσματα και φερομόνες, ενώ στον άνθρωπο βασίζεται κυρίως σε οπτικά ερεθίσματα.

Οι ερευνητές διαβεβαιώνουν πάντως ότι τα γενετικά τροποποιημένα πειραματόζωα «δεν ήταν γενικά ελαττωματικά στην όσφρηση ή την αντίληψη των φερομονών».

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο ίδιος μηχανισμός ισχύει και στον άνθρωπο.

Σχολιάζοντας την είδηση στο BBC, ο Δρ Κιθ Κέντρικ, καθηγητής Νευροεπιστημών στο Ινστιτούτο Babraham του Κέμπριτζ, εκτίμησε ότι «σε αυτή τη φάση, η δυνητική σχέση ανάμεσα στη σεροτονίνη και τις σεξουαλικές προτιμήσεις στον άνθρωπο πρέπει να θεωρηθεί μάλλον ισχνή».

Ο Δρ Κέντρικ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «πολύ περιορισμένες ενδείξεις» ότι οι εγκέφαλοι των ομοφυλόφιλων ανδρών αντιδρούν διαφορετικά στα αντικαταθλιπτικά της κατηγορίας SSRI (εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης).

Διαβεβαιώνει όμως ότι τα φάρμακα που επιδρούν στα κυκλώματα της σεροτονίνης δεν έχει παρατηρηθεί να επηρεάζουν το σεξουαλικό προσανατολισμό:

«Χρησιμοποιούμε εδώ και καιρό ψυχοδραστικά φάρμακα που είτε αυξάνουν είτε μειώνουν τις λειτουργίες των σεροτονίνης. Αν και έχουν αναφερθεί επιδράσεις στη σεξουαλική διέγερση, την επιθετικότητα και τον παρορμητισμό, δεν έχουν αναφερθεί επιδράσεις στη σεξουαλική προτίμηση ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΑΛΛΟΥ ΡΕ ΚΑΙ ΣΥ ΚΙ Ο ΔΟΛ.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στην Πετρούπολη κάποιοι gay ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ της ΚΟΕ με σοβαρό πρόβλημα σεροτονίνης μου έσκισαν όλες τις αφίσες που κρέμασα εχθές για την συγκέντρωση της Κάρτας του Πολίτη.

Αυτό που με πείραξε είναι ότι φρόντισαν να κολλήσουν άλλες ΔΙΠΛΑ ακριβώς αλλά όχι πάνω απο τα σημεία των τοίχων και των στάσεων των λεωφορείων που είχα κολλήσει εγώ τις αφίσες μας, προφανώς για να δείξουν σε εμάς ότι δεν ήταν θέμα έλλειψης χώρου αφισοκόλλησης, αυτό που τπους έκανε να τιςε σκίσουν, αλλά διαφωνίας με το περιεχόμενο των αφισών μας.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ λίγα τα ψωμιά σας και εσάς και των άλλων Νεοταξιτών.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΣΠΑΘΙ ΣΤΟ ΓΟΝΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ, "και θα ριχτουν απο τους βραχους κατω οσοι τους δικαιους τους καταδικασαν"