Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ιερή ανακάλυψη.Παπύρους σε σπηλιά στην Ιορδανία που εικάζεται ότι αποτελούν έγγραφα που αναφέρονται στα τελευταία χρόνια της ζωής του Ιησού Χριστού.


Παπύρους σε σπηλιά στην Ιορδανία που εικάζεται ότι αποτελούν έγγραφα που αναφέρονται στα τελευταία χρόνια της ζωής του Ιησού Χριστού ανακάλυψαν ερευνητές. Καθυστερεί η αποκωδικοποίηση, καθώς είναι γραμμένα σε κώδικα και στα αρχαία εβραϊκά. Μιλούν για τον Μεσσία και την Ανάσταση.
Ιστορικά αντικείμενα που βρέθηκαν σε μια απομονωμένη σπηλιά στην Ιορδανία πιστεύεται ότι ....

αποτελούν πειστήρια από την τελευταία περίοδο της ζωής του Ιησού Χριστού. Ενθουσιασμένοι είναι οι ερευνητές με την ανακάλυψη των περίπου 70 παπύρων πολύ μικρού μεγέθους που εντοπίστηκαν και οι οποίοι περιέχουν κείμενα γραμμένα στα αρχαία εβραϊκά και μιλούν για τον Μεσσία και την Ανάσταση. Τα περισσότερα από τα χειρόγραφα είναι γραμμένα σε κώδικα, όμως οι ερευνητές έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν εικόνες, σύμβολα και μερικές λέξεις από το κείμενο, και πιστεύουν ότι πρόκειται για ηλικίας περίπου 2.000 ετών.
Πολλοί επιστήμονες βλέπουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τα ευρήματα, καθώς κατά το παρελθόν έχουν αναφερθεί πολλές φορές απάτες που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα. Κάποια από τα χειρόγραφα είναι σφραγισμένα, πράγμα που κάνει τους ερευνητές να πιστεύουν πως είναι μυστικά κείμενα που αναφέρονται στο απόκρυφο βιβλίο του Ezra, ένα προσάρτημα σε κάποιες εκδόσεις της Βίβλου. Ο θησαυρός αυτός ανακαλύφθηκε πριν από πέντε χρόνια από έναν ισραηλινό βεδουίνο και γράφτηκε τον 1ο αιώνα κοντά στην εποχή της Σταύρωσης του Χριστού και της Ανάστασης.
Τα χειρόγραφα βρίσκονται σε εργαστήριο στην Αγγλία, όπου εξετάζονται πολύ προσεχτικά από τους αρμόδιους επιστήμονες. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν έχουν δώσει κάποιο σίγουρο αποτέλεσμα.

http://hellasxg.blogspot.com/2011/03/blog-post_6447.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ολος τυχαια λοιπον μιλα για ανασταση! κατ αρχην ο χριστος μιλουσε για πνευματικη ανασταση η οποια ομως απαραιτητη ειναι η τριαδικη φυση (νους σωμα ψυχη) για να επιτευχθει. κ οχι αυτο το συνοθυλευμα που εχει κανει ο ανθρωπος. αυτοαποκαλουνταν υιος του ανθρωπου. στη συνοδο της νικαιας το 355 του κολλησαν κ παρατσουκλι υιος του θεου για ευνοητους λογους. παραξενο μου φαινεται αυτο με την ανασταση. περισσοτερο με παραπεμπει για ενα μεσσια που προετοιμαζουν για να υποδουλωσει τον κοσμο, για την τελικη παγκοσμιοποιηση.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ανώνυμε..1.53 η ημιμάθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια...

Μαθε λοιπον πως το παρατσουκλι δεν του το κόλλησαν το 355 αλλα ο Ιδιος ο Χριστος το παραδέχτηκε μπροστα στο δικαστήριο που του εκαναν.

Ο Χριστος μιλησε για ανασταση νεκρων!
Το ειπε στους μαθητες του. Οτι θα αναστηθει και ο ιδιος αναρωτιεμαι αν εχεις διαβασει την Αγια γραφη πριν αρχισεις να λες τις ******

Αντε ο καθενας με την δικια του θεωρια γινανε ολοι ειδικοι!

Ανώνυμος είπε...

λετε φιλοι μου ο Κυριος μας Ιησους Χριστος να αφησε κενα οσον αφορα τις αποδιξεις της θεανθρωπινης φυσεως του;Πισω απο κατι τετοιες ανακαλυψεις βρισκονται παντα οι σταβρωτες του (αρχιεροις και φαρισεοι)αλλα και οσοι ασπαζονται αυτες τις θεωριες λογαριαζονται και αυτοι σταβρωτες.Αυτο που μας χρειαζεται ειναι σωστη κατηχηση,μετανοια ,εξομολογηση και Θ.κοινωνια.Για κατηχηση ταπεινα συνιστω τις κατηχησεις του Αγιου Κυριλου Ιεροσολυμων απο τον Γεροντα Αθανασιο Μητιλυναιο στο www.arnion.gr

Ανώνυμος είπε...

Οι κοσμοκρατορες αυτου του σκοταδιου ξαναγραφουν την Ιστορια συμφωνα τις βουλές τους αλλά την τελευταια κουβεντα στις υποθεσεις τις Ανθρωποτητας θα την πει ο Πατερας του Ιησου Χριστου - Δημιουργος και Κυριαρχος του συμπαντος του οποιου το Ονομα ειναι ΙΕΧΩΒΑ. Οι εχθροι αυτου του ονοματος περα απο το μίσος και το τριξιμο των δοντιών τους δεν θα εχουν να αντιπαραταξουν τιποτα αλλο οταν ο αρχοντας αυτου του κοσμου-ο Σατανας ο Διαβολος- τους σύρει στον Αρμμαγεδωνα για την τελικη επιθεση εναντιων του αληθινου θεου και του λαού του επι της γης. Προς το παρον ειναι ευνοικός καιρος για σωτηρία αλλά για πολυ λιγο ακομα....