Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αλβανία: H Υστερία κατά της απογραφής των Ελλήνων συνεχίζεται…



« Οι Κίνδυνοι,  με την Εθνική Απογραφή των Μειονοτήτων, για την συνύπαρξή τους  στο Αλβανικό Κράτος» είναι το ‘σλόγκαν’ του «παραποιητή» και του «εμπνευστή της διαστρέβλωσης» της απογραφής του αλβανικού πληθυσμού, ο οποίος  τίθεται, ανοικτά, κατά της απογραφής του ελληνικού πληθυσμού της Αλβανίας.

Επί του κειμένου του δημοσιεύματος:

Φίερ. 22.3.2-2011.

Η «Συμμαχία Κόκκινο Μαύρο» εξακολουθεί να ....συγκεντρώνει υπογραφές για  την μη καταγραφή, στην απογραφή του πληθυσμού της Αλβανίας,  των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων.
Μετά την Αυλώνα, το Δυρράχιο, τα Τίρανα, το Ελμπασάν, την Κορυτσά, σήμερα έφθασε η ώρα της πόλης Φίερ, να συνυπογράψουν οι κάτοικοι, για τηναλλαγή του αστικού δικαίου που επιτρέπει στις μειονότητες να εγγράφονται με την εθνικότητα στην οποία ανήκουν.


Στους πολίτες που υπογράφουν αυτήν την δήλωση, οι εκπρόσωποι της «Συμμαχίας Κόκκινο Μαύρο» τόνιζαν ότι με τις υπογραφές τους δίνουν «μια και  έξω» τέλος στην παραποίηση της αλβανικής υπηκοότητας.
Για άλλη μια φορά στην πόλη Φίερ, παρέστη  ο Κρέσνικ Σπαχίου για να ενδυναμώσει την υπόθεση αυτή και ο οποίος δήλωσε δημόσια ότι «η απογραφή ενέχει κινδύνους συνύπαρξης των εθνικών κοινοτήτων στη χώρα».
«Ο αυτοπροσδιορισμός της εθνικότητας και της θρησκείας, δεν μπορεί να διορθώσει τις ληξιαρχικές πράξεις, αλλά θέτει κινδύνους στην συνύπαρξη των μειονοτήτων στο αλβανικό κράτος. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκό δικαστήριο που  θα συναινέσει στην αλλαγή της ιθαγένειάς τους», είπε ο Σπαχίου στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Μέχρι στιγμής το κίνημα αυτό έχει μαζέψει περίπου 50.000 υπογραφές, ζητώντας την αλλαγή του αστικού δικαίου του 2009, το οποίο επιτρέπει την απογραφή των μειονοτήτων σύμφωνα με τις εθνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των.
--



Τίτλος: «Peticioni firmoset në FierSpahiuRegjistrimi etnik rrezikon bashkëjetesën»
Δημοσίευση: Balkan Web, 22 Mars 2011 - 12:35

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πάνε οι εικαστικοί δάσκαλοι να συμπαρασταθούνε. Και οι άλλοι του καφενέ. Όχι μόνο λόγια υπέρ του Καντάφι. Υπέρ των συμπατριωτών μας Β.Ηπειροτών; Περιμένουμε αντίδραση από τους 300; Εγώ ξεκινώ σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΟΥ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.....ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστάνε πάνω από 230 εκ. ευρώ σε τράπεζες!

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/230.html

Οικονομικό κραχ στη Συγγρού

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=59120967

Ανώνυμος είπε...

Οι αλληλέγγυοι που είναι ρε παιδιά;; Εδώ δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα;; Τι γίνετε;; Τα ανθρ.δικαιώματα χρησιμοποιούνται όπως βολεύει; Γιατί κάποιοι δεν πάνε τους Αλβανούς στα δικαστήρια ανθ.δικ; Εμάς, αν τολμούσαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, θα μας είχαν ξεσκίσει!!! Αλλά ξέχασα, εμείς είμαστε υπό κατοχή (όχι λόγω μνημονίου) εδώ και τουλάχιστον 35 χρόνια!!!! Αυτά παθαίνει κανείς όταν αφήνει να τον κυβερνάνε οι εχθροί του!!

Ανώνυμος είπε...

poso vlakes eiste oi ellhnes epitelous pou katheste kai pisteuete oti yparxoun voreioipirotes...toso myalo exete kai tosa xaytete...alvanoi vaptiesmenoi voreioipirotes einai!!!EISTE ZWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ZWAAAAAAAAAAAAA