Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Eλεγκτές της ΕΘΕΛ..


Στις(21/03/2011).
Ήμουν επιβάτης στη λεωφοριακή γραμμή 852 που συνδέει το Αιγάλεω με την Νεάπολη της Νίκαιας. ...Στο ύψος του γενικού κρατικού μπήκε στο λεωφορείο ελεγκτής της εθέλ. Του έδειξα το μηνιαίο εισιτήριο που κατείχα και συνέχισε τον έλεγχο.
Στις πίσω θέσεις του λεωφορείου καθότανε μια παρέα παιδιών, μαθητών λυκείου υποθέτω, οι οποίοι δεν είχαν ακυρώσει εισιτήριο. Η συνέχεια γνωστή: απειλές και λεκτικοί προπηλακισμοί από το ''όργανο'' και τα παιδιά να παρακαλούν να μην....

κοπεί το πρόστιμο. Σε μια στιγμή απείλησε ότι θα τους πάει στο αστυνομικό τμήμα... Ως εκεί καλά... εγώ ωστόσο περίμενα να πει την μαγική πρόταση: ''οδηγέ, κλείσε τις πόρτες''. Και φυσικά την είπε. Και τότε μίλησα: '' σας ενημερώνω ότι μόλις πράξατε το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης. Το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα και όχι μετά από μήνυση. Στο αστυνομικό τμήμα θα έρθω και εγώ μαζί με τα παιδιά για να ζητήσω την ποινική σας δίωξη από τις αρμόδιες αρχές.'' Μου απάντησε: '' δεν είπα να κλείσει τις πόρτες, είπα να κατέβουν οι παραβάτες στην επόμενη στάση και να ειδοποιηθεί η αστυνομία''. Εγώ συνέχισα: '' θα διαπράξετε και το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, αφού οι επιβάτες θα δηλώσουν απερίφραστα ότι τους εγκλωβίσατε στο λεωφορείο. Προσωπικά θα σας καταθέσω μήνυση για το αδίκημα αυτό και χαλάλι το κατοστάρικο του παραβόλου''.
Για να μην πολυλογώ, τα παιδιά κατέβηκαν από το λεωφορείο και πήγαν στην ευχή του Θεού, χωρίς πρόστιμο. Ο ελεγκτής ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει, αφού αν έκοβε 7 κλήσεις, προς 80 πάνω-κάτω ευρώ η καθεμία, σύνολο 560 ευρώ, βάσει κανονισμού θα καρπωνόταν το 50% του ποσού, ήτοι 280 ευρώ. Έτσι άλλωστε εξηγείται και η μανία του να βεβαιώσει τα πρόστιμα σώνει και καλά.
Είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό και παίρνω 1100 ευρω το μήνα... Είναι ελεγκτής, απόφοιτος δημοτικού που μπήκε με κομματικό βύσμα και παίρνει 2,5 με 3 χιλιάρικα.... Και πήγε να βγάλει λεφτά από τους μαθητές..... Συμμαζευτείτε ''κύριοι''. Θα έρθει η ώρα που θα σας πετάνε από τα λεωφορεία εν κινήσει και καλά θα σας κάνουν. Το κείμενο αυτό το αφιερώνω στον ακατανόμαστο χοντρό ελεγκτή (με φάτσα νταβατζή) που ''συχνάζει'' στις γραμμές 3, 13 και 10 του τρόλλευ στην κηφισίας, ο οποίος εδώ και κάτι μήνες μου έκοψε πρόστιμο επειδή το εβδομαδιαίο εισιτήριο που κατείχα, είχε λήξει 10 λεπτά πριν τον έλεγχο. Τότε δεν ήξερα τη νομοθεσία και τα περί 
παράνομης κατακράτησης. Τώρα όμως ξέρω. Και τώρα ξέρετε και εσείς φίλοι αναγνώστες.
Αναγνώστης

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραιος!!!

Ανώνυμος είπε...

Οικονομικό κραχ στη Συγγρού

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=59120967

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστάνε πάνω από 230 εκ. ευρώ σε τράπεζες!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=70451&catid=9&la=1

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε παίχτη!!!
Δεν θα το ξανακάνει ο πούστης!!!
Απάνω τους ρε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

i malakia soy den exei orio..se ena mono amaxastio tin perasmeni evdomada eixe 110 vlaves..logo perikopon den iparxoyn antalaktika. se ligo kairo poy tha perimenis 1 ora na erthi to leoforeio giati den iparxoyn leoforeia na epandrothoyn oi grammes na se do ti tha kaneis esi kai oi ipoloipoi malakes san kai esena.. afoy to mono esodo einai to eisitirio...poy nomizeis oti kaneis antistasi alla se kamia poreia den sikonese na pas na fonaxis mages tou koloy....

Ανώνυμος είπε...

μαλακας εισαι εσυ που τους υπερασπιζεσε τοσα που εχουμε δωσει τα προηγουμενα χρονια για τους διαφορους οργανισμους θα επρεπε να μας πηγαινουν με λμουζινες!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, τότε πλήρωσε και διόδια για να έχουμε τους δρόμους που τους έχουν χιλιοπληρώσει οι γονείς μας και οι παππούδες επειδή τα φάγανε κι αυτά...
Στόχος τους είναι να μας κάνουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε κάτι! Φτάνει πια η προπαγάνδα των ΜΜΕ! Ενωθείτε όσο είναι καιρός!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή σου έκοψε πρόστιμο έκανες τον ΄΄παλληκαρά΄΄ και όχι επειδή έχεις χίλια δίκια να παραπονείσαι για τη μισθολογική αδικία που γίνεται σε βάρος σου ή τη μούρη Πάγκαλου που είχε ο ελεγκτής. Η συμπεριφορά σου αυτή, επειδή είσαι και εκπαιδευτικός, λέγεται υστεροβουλία, ή αλλιώς κακόβουλη εκδίκηση, ή αλλιώς πήρες πίσω το αίμα σου (νομίζεις). Δεν είχες ευγε΄νή κίνητρα. Τζάμπα μάγκας είσαι. ΄Ενας εκπαιδευτικός σαν και σένα όμως, τι γράμματα να μάθει το παιδί μου; Μάλλον να ΄΄καθαρίζει΄΄ πισώπλατα και να κρατάει ΄΄μανιάτικο΄΄ θα το μάθεις. Δυστυχώς πολλά σου δίνει το ΄΄κράτος΄΄ του Πάγκαλου και της Διαμαντοπούλου Μπίλντερμπεργκ. Τα οποία στερούμαστε οι υπόλοιποι.

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ. ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως αν ήμουν Τούρκος, θα το σκεφτόμουν να κάνω κόλπα, αφού υπάρχουν τέτοια παλικάρια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αυτός κάνει για γαμπρός. Πήρε το μέρος των μαθητών επειδή του είχε κόψει πρόστιμο ο ελεγκτής. Δηλαδή αν δεν του είχε κόψει πρόστιμο θα έκανε την πάπια. Πα-Πα-Πα-Πα. Ωραίος είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΑΘΛΙΟΙ,ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ???
να ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΓΙΟΛΙΑ....
ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΟΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

πλακωσε ο πάγκαλοσ

Ανώνυμος είπε...

ακομα και υστεροβουλα να το εκανε ακομα και αν τα κινητρα του ειναι ποταπα μπραβο του καλα εκανε γιατι εχουμε γεμισει με ανθρωποειδη που φερονται δικτατορικα και το παιζουν μικροι πρωθυπουργοι εχει γεμισει ο τοπος απο τετοιους και στον ιδιωτικο και στον δημοσιο τομεα
ποντιος

Ανώνυμος είπε...

παιδιά μήν μαλώνετε,όλοι τον παίρνουμε

Καλόπιστος είπε...

Κύριοι του blog,κάνετε πολύ καλή δουλειά διότι έχετε προσελκύσει πολλούς προβοκάτορες της κυβέρνησης,οι οποίοι σχολιάζουν κιόλας μη μένοντας απλά στην παρακολούθηση,υπογράφοντας και ως ανώνυμοι.Όλοι όσοι εναντιώθηκαν στο άρθρο του εκπαιδευτικού,είμαι πεπεισμένος ότι είναι ένα πρόσωπο που προσπαθεί να προβοκάρει αυθόρμητες αντιδράσεις.
Πληροφορώ προβοκάτορες και άσχετους,πως οι ΔΕΚΟ είναι ελλειμματικές σκοπίμως,από υπερχρεώσεις τιμολογίων προς τρίτους,από ρουσφετολογικές προσλήψεις και από τα golden boys.
Σάλτα και γαμηθείτε ρε κομματόσκυλα,σιωνιστές της πούτσας και ανθέλληνες...

Ανώνυμος είπε...

ένα μεγάλο μπράβο στον 10:14

Ανώνυμος είπε...

παιδια ξερετε τι ωραια ατμοσφαιρα που ειμαστε; φανταζουμε σα τα σκυλια που αλληλοτρωγονται για ενα κοκκαλο σε ενα καραβι που ειναι λιγο πριν βουλιαξει ολοκληρωτικα. σιγουρα και οι μεν και οι δε εχουμε τα δικια μας για την αγανακτηση που εχουμε μεσα μας. ας τη κρατησουμε για εκει που πρεπει, για τους ελεινους που [και με τη δικη μας ακουσια ή εκουσια] συγκαταβαση μας εφτασαν εδω περα και αντι να τους κρεμασουμε στο Συνταγμα, τους αφηνουμε ακομα να μας κανουν νουθεσιες στα τηλεοπτικα χουντικα ΜΜΕ, με αναφορες σε ηθικολογιες και καταστροφολογιες λες και γεννηθηκαμε εχθες...

Ανώνυμος είπε...

καλα εκανε ο εκπαιδευτικός, αμα θελατε να σωσετε τις συγκοινωνιες δεν θα δινατε το 50% του προστιμου στον ελεγκτη!! Δωστε στον καθε αγραμματο εξουσια και αστον να το παιζει νταβατζης.. ολα τα αλλα ειναι υποκρισιες..και ναι φιλε 8:04 σαν κρατος καταντησαμε οι εκπαιδευτικοι παιρνουν λιγοτερα απο τους σκουπιδιαρηδες...και εχουμε και μερικους σαν και σενα που εποφθαλμιουν και απο πανω..οταν ομως θα μενει αστοιχειωτο εσυ κατσε να βριζεις το "συστημα"..

Ανώνυμος είπε...

καλα εκανε και γω το ιδιο θα εκανα. ρε σεις εδω το ΤΕΒΕ που ηταν κερδοφορο το υποχρεωσανε να καταθεσειτα λεφτα στισ τραπεζεσ με 5% και να δανειστει για τις υποχρεωσεις του με 10%! βλεπετε πως τα τσεπωνουν με το γαντι; χωρια που σε υποχρεωνουν να ασφαλιστεις! που ειναι ρε γαμωτο αυτο το πωσ το λενε.....το συνταγμα ναι μωρε!!! που λεει οτι οι ελληνες ειναι ελευθεροι πολιτες να ψηφιζουν, να συναθροιζονται,μπλαμπλαμπλα....