Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κίνημα Πολιτών «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»


Tο Κίνημα Πολιτών «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» προέκυψε από μία σκέψη απλή μέσα σε μία εποχή κατ’ εξοχήν δύσκολη για όλους.
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, σαν πολίτες, μέσα στη δίνη που βρίσκεται η χώρα μας για να βοηθήσουμε την οικονομία μας, τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, για να σώσουμε τις δουλειές μας.

Αν καθ’ ένας από... μας συνειδητά «σπρώξει» τις καταναλωτικές του ανάγκες σε ελληνικά προϊόντα (διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, τουρισμού) διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερες, ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων.


Μια μικρή αλλαγή νοοτροπίας στις καταναλωτικές μας συνήθειες, όπως να πάψουμε να αναζητούμε τα ξένα προϊόντα, μπορεί να κάνει πολλά. Πέρα από την κυβερνητική πολιτική και τις θέσεις των κομμάτων, εμείς οι πολίτες μπορούμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας κυρίαρχα απέναντι στη μεγάλη απειλή της ανεργίας.

Ας αποτελέσουμε όλοι μαζί αυτό το «Κίνημα», ας συμβάλουμε στην διάδοση του συνθήματός του και ας εμπλουτίσουμε τις ιδέες του με τις σκέψεις και τις απόψεις μας.
Πηγη 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ne re... ke ego kapote den prosexa, tora agorazo ellinika pou sinithos EINAI POLI kalitera apo tis poliethnikes cost effective malakies

ke as kanoun 10 cents parapano

μπουκάλι.... είπε...

συμφωνώ απόλυτα...

ΜΟΝΟ που με νευριάζει αφάνταστα το γεγονός ότι αν πάω στα LIDL θα βρω φτηνότερα Ελληνικά προϊόντα σε σχέση με κάποιο ελληνικό μάρκετ! και δεν είναι λίγα αυτά τα προϊόντα....

κατι πρέπει να γίνει με αυτό !

Ανώνυμος είπε...

και εγώ ρε μάγκες ελληνικά ποιόντα ανέκαθεν , καλύτερη ποιότητα και βοηθάς τον παραγωγό, τον έμπορο τους πάντες και φυσικά τη χώρα σου...μόνο τον καπνό μου τον πέρνω κι ας είναι ξένος ο καρέλιας δεν καπνίζεται

Ανώνυμος είπε...

Προς 5:28 Δυστηχως το χρημα ειναι κυριαρχο,παιρνουν μεγαλες ποσοτητες και οσο πιο πολυ ειναι τοσο μεγαλυτερη η προσφορα εως και 50% φθηνοτερα,καλυτερα λοιπον τα αναγκαια και απο τα μινιμαρκετ οχι απο πολυκαταστηματα για στηριξη στους μικρομεσαιους,αν τους κοψουμε το βηχα και μειωθουν τα κερδη τους πουχουν ειδη μειωθει το λιντλ καρεφουρ με τα κρεατικα αλα εκολι που πασερνουν εχουν πολυ χασουρα,ευτυχως που ψιλολειτουργει και ο εφετ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΥΤΙΑ 11,5% ΣΤΙΣ ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
http://fimotro.blogspot.com/2011/08/115_31.html

Ανώνυμος είπε...

Οχι μόνο αυτά αλλά σηκωνόμαστε από τις καφετέριες και δουλεύουμε χειρωνακτικά ΟΛΟΙ, όπως έκαναν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας. Τέρμα Αλβανοί χτίστες και κηπουροί, Γεωργιανές οικιακές βοηθοί, Βουλγάρες καθαρίστριες, Ασιάτες πωλητές βενζίνης, μελαψοί εργάτες γης... Είναι πια θέμα επιβίωσης.

Ανώνυμος είπε...

Να πάτε εσείς να δουλέψετε. Εγώ θα πιώ καφέ...

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο να ψωνίζουμε Ελληνικά προϊόντα, αλλά να προτιμάμε και επιχειρήσεις που απασχολούν Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Το έχω ξαναπεί εκατό χιλιάδες φορές, το να πουλάμε και να αγοράζουμε Ελληνικά δεν είναι παρά ένας τύπος "διαχείρησης" απλά της κατάστσης, ΔΕΝ αποτελεί λύση...

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ΠΟΥΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ στο εξωτερικό, γιά να ειπάρχει είσόδημα και σε εμάς, αλλά και στο κράτος. Ένα άλλο, είναι η δημιουργία επενδήσεων από το εξωτερικό στην Ελλάδα, και πάλι για τον ίδιο λόγο.

Πού είναι λοιπόν το "κίνημα" "Πουλάμε Ελληνικά (στο εξωτερικό)";;;

Πουθενά, γιατί εμείς θέλουμε τα εύκολα, και όχι τα δύσκολα, έτσι δεν είναι;;;

Καληνύχτα Ελλάδα.

Ο Ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Το μονο προϊον που μπορουμε να πουλησουμε στο εξωτερικο ειναι ο τουρισμος μας. Και αυτος με τα χιλια ζορια.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7:19, αυτή η νοοτροπία θα μας σώσει, μπορούμε να πουλήσουμε φέτα, ελαιόλαδο, και πολλά άλλα, ακόμα και τεχνολογία (απίστευτο αλλά αληθινό), αλλά εμείς ξημερο-βραδιαζόμαστε να περιμένουμε την δουλίτσα που θα βρούμε με τον μισθάκο ή στην καφετέρια συζητώντας τα "σκάνδαλα" του ποδοσφαίρου...

Αίντε ξυπνήστε πιά...ΔΕΝ αντέχω άλλο τις σαχλαμάρες.

Με την καραμέλα του τουρισμού ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Ο Ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Παπαγαλάκια!!!
Ούτε καν η γνώμη σας δεν είναι δική σας, και περιμένετε να πάρετε πίσω την Πατρίδα;;;

Ο Ανώνυμος