Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

480 π.Χ. - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΣΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ!


Σχεδόν παράλληλα με την μάχη των Θερμοπυλών, στο Αρτμίσιο, ο Στόλος μας υπο τον Ευρυβιάδη κατανικά τον Περσικό στόλο του Ξέρξη κοντά στο ακρωτήριο Αρτεμίσιο της Ευβοιας... Την ίδια ώρα οι πρόγονοι της Μερκελ (που έχει το θράσσος να λέει τα Σκόπια...
Μακεδονία) βρίσκονται στις σπηλιές τους ή ανεβοκατεβαίνουν σε δέντρα μιμούμενοι τους πιθήκους.

(WIK.) Φθάνοντας στο Αρτεμίσιο στα τέλη του καλοκαιριού, ο περσικός στόλος έχασε 1200 πλοία εξαιτίας μια θύελλας που ξέσπασε στη Μαγνησία. Μετά την άφιξη τους στο Αρτεμίσιο, οι Πέρσες έστειλαν περίπου 200 πλοία γύρω από τις ακτές της Εύβοιας για να παγιδεύσουν τους Έλληνες, αλλά ναυάγησαν λόγω νέας θύελλας. Η κύρια μάχη έγινε μετά από 2 μέρες μικρών συγκρούσεων. Οι 2 πλευρές πολεμούσαν όλη την ημέρα, με περίπου ίσες απώλειες - ωστόσο ο μικρότερος συμμαχικός στόλος δεν μπόρεσε να αντέξει οικονομικά τις απώλειες.


Μετά τη σύγκρουση, οι Σύμμαχοι έμαθαν τα νέα για την ήττα στις Θερμοπύλες. Δεδομένου ότι η στρατηγική τους τούς υποχρέωσε να κρατήσουν τις Θερμοπύλες και το Αρτεμίσιο, και λαμβάνοντας υποψή τις απώλειες τους, οι Σύμμαχοι αποφάσισαν να υποχώρησουν στη Σαλαμίνα. Οι Πέρσες διέσχισαν τη Βοιωτία και κατέλαβαν την άδεια Αθήνα. Ωστόσο, αναζητόντας μια αποφασιστική νίκη κατά του συμμαχικού στόλου, οι Πέρσες αργότερα ηττήθηκαν στη ναυμαχία της Σαλαμίνας στα τέλη του 480 π.Χ. Φοβούμενος να παγιδευτεί στην Ευρώπη, ο Ξέρξης υποχώρησε με τον περισσότερο στρατό του στην Ασία, αφήνοντας τον Μαρδόνιο να ολοκληρώσει τη κατάληψη της Ελλάδας. Τον επόμενο χρόνο, ωστόσο, μετά την αποφασιστική νίκη του συμμαχικού στρατού στη μάχη των Πλαταιών, έληξε η δεύτερη περσική εισβολή.
Πηγη 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ελευθερη Ελλας μπορει να κανει πολλα!

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ. ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Ωπα ρε φιλε ! Πως τα λες !

Οι προγονοι σου ηταν και αυτοι σε σπηλιες μιας και ειστε τουρκοσποροι ολοι σας.

Τωρα τι γινεται. Η Γερμανια ειναι η πιο πλουσια χωρα της Ευρωπης και εσεις χρεωκοπημενοι και αποτυχημενοι !!!

Ανώνυμος είπε...

23 Αυγούστου 2011 11:57 μ.μ.
αν ειναι πλουσια οπως λες γιατι χροστα μαζι με την γαλια το 45% του χρεους της ευροπεις?
οπς δεν σου το ειπαν οι πολιτικοι αυτο ουτε οι οικονομολογοι γιατι αργες για τον απλο λογο δεν τους ροτισες ποτε.
παντος τα νουμερα λενε οτι αρχισε να πτοχενοι και θα φροντισουμε να φτοχινει και αλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΚΩΛΟΜΠΑΣΤΑΡΔΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΩΣ ΑΠ ΤΟΝ ΚΩΛΟ. ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΡΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ !!!!!!!!!!!!!!
ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΑΔΑΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΞΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΔΙΑΔΑΞΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ). ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ. ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ. ΕΝΔΟΞΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ) ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ/Α 11:57 ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΕΤΗΣΙΩΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ Η ΡΟΗ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΝΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΗ ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΒΑΡΔΑ ΜΗ ΤΟΥ ΣΗΚΩΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ ΣΑΣ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:57 ειμαι.

Αντε ξυπνηστε μπας και δουμε καμια ασπρη μερα σε αυτη τη χωρα.

Αλλα σε αυτη τη χωρα οσο ζω κυριαρχουν τραγικα οι απατεωνες, κλεφτες, πονηροι, ρουφιανοι και δε συμμαζευεται Ελληνες και οχι οι καλοι Ελληνες γιατι ειτε δεν υπαρχουν ειτε δεν κανουν εμφανη την παρουσια τους.

Πως ειστε τοσο σιγουροι οτι ειστε καθαροι Ελληνες. Απο εδω περα περασε η σαρα και η μαρα.

Οι μισοι Ελληνες μοιαζουν με τους πακιστανους, αρμενιους, τουρκους και οι αλλοι μισοι με τους αλβανους και βουλγαρους.

Αν υπαρχουν απογονοι των αρχαιων Ελληνων τοτε αυτοι ειναι ελαχιστοι..

Ανώνυμος είπε...

Οι μισοι Ελληνες μοιαζουν με τους πακιστανους, αρμενιους, τουρκους και οι αλλοι μισοι με τους αλβανους και βουλγαρους. ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ????? ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΕΓΩ ΟΣΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΜΦΑΝΗΣΙΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΑΟΥΣ. Αλλα σε αυτη τη χωρα οσο ζω κυριαρχουν τραγικα οι απατεωνες, κλεφτες, πονηροι, ρουφιανοι και δε συμμαζευεται Ελληνες και οχι οι καλοι Ελληνες γιατι ειτε δεν υπαρχουν ειτε δεν κανουν εμφανη την παρουσια τους. ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΕΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ(ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ). ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν η Μέρκελ δεν είναι Γερμανίδα. Κατά δεύτερον η Γερμανία είναι ένα υπόδουλο κράτος και έχει πολύ μεγαλύτερο χρέος από εμάς. Κατά τρίτον κανένας λαός δεν θα φθάσει ποτέ τους Έλληνες. Σε μια σταγόνα της ιστορίας τώρα αν μαζέψει και λεφτουλάκια (δανεικά) ένα κράτος δεν τρέχει κάτι. Το ζήτημα είναι τι προσφέρει στην ανθρωπότητα. Η απάντηση είναι τίποτα. Απλά αναμασούν τους Έλληνες με λάθος τρόπο. Και καλύτερα Έλληνας και φτωχός, παρά οτιδήποτε άλλο και μη Έλληνας.