Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μια ανάσα από την στήριξη και η Κυπρος;


Η Ισπανία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για στήριξη…

Την ίδια ώρα, παρασκηνιακά πιέσεις υπάρχουν και για την Κύπρο.

Στα τέλη του Ιούνη λήγει η προθεσμία που ...
έχει η Λευκωσία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.
Αν δεν υπάρξει λύση, τότε η προσφυγή σε μηχανισμό θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

«Υπάρχει ένα τελευταίο δίχτυ, το δίχτυ του EFSF, και εάν καταστεί αναγκαίο θα χρησιμοποιηθεί» ανέφερε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Σύμφωνα με τον ίδιο ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης να γίνει με χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα ή με δάνειο από άλλη χώρα.

Παράλληλα, ανέφερε, η Λευκωσία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ευρωπαϊκές αρχές για παράταση της προθεσμίας της 30ης Ιουνίου μέχρι τον Αύγουστο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιοσ να μου εξηγήσει πώς με τόσα κοιτασματα ορυκτού πλούτου που έχει ανακαλύψει θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης? Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω....

Ανώνυμος είπε...

θελουν λεει τα υποκαταστηματα τους στην Ελλαδα να τα κανουν bad bank και να τα κανουν θυγατρικες αντι για υποκαταστηματα που ειναι τωρα για να τα ξεφορτωθουν , με τις καταθεσεις που υπαρχουν μεσα ομως ???
να φανταστειτε οτι το βασικοτερο προβλημα τους ειναι οτι το χρεος του κρατους ειναι στο 70% του ΑΕΠ, ενω τα χρεη νοικοκυριων και επιχειρησεων στο 300% του ΑΕΠ της ταξεως των 100 δισ με 40 δις καταθεσεις Κυπριων και αλλα 60 δισ μαυρα, ακομη οι δικοι μας στελνουν εκει καταθεσεις για προστασια καλο εεεε, μονο τον προηγουμενο μηνα πηγαν 800 εκατομμυρια ευρω απο Ελλαδα πολυ γελιο θα πεσει με αυτους , αν παρακαλουθησεις τα καναλια για ολα φταινε τα ομολογα τα ελληνικα , οι ελληνες μεταναστες και αλλα που σου σηκωνεται η τριχα . για τα 60 δισ μαυρα χρηματα απο offshore και καταθεσεις που με αυτα ζουσαν και καταναλωναν ουτε λογος