Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιασαν συνδικαλιστή για μίζα και... παραμένει πρόεδρος ΑΚΟΜΑ!


Ξέρετε πως μας αρέσει να σκάβουμε και να βρίσκουμε σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος ή χρηματισμού δ.υ. και να τα προβάλουμε. Έτσι ψάχνοντας παλαιές αναρτήσεις του Έθνους σχετικά με σκάνδαλα σε δημόσιους οργανισμούς πέσαμε πάνω στην εξής είδηση. Την είδηση την ψάξαμε και ακόμα ο εν λόγο κύριος είναι πρόεδρος..

Ποιός είναι ο κύριος;
Ποιός στηρίζει τον εν λόγω κύριο και είναι πρόεδρος ακόμα;
Τι συμφέροντα εξυπηρετεί και ποιος τον εξυπηρετεί;


Αποκαλύψεις σύντομα...

Ακολουθεί η είδηση:

Μετά τις καταγγελίες περί χρηματισμού για την....
ενοικίαση εντευκτηρίου η κομματική του ιδιότητα ανεστάλη μέχρι να αποφαν θεί η Δικαιοσύνη, ωστόσο εξακολουθεί να ηγείται των συναδέλφων του

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ φτάνει η καταγγελία ότι πρόεδρος μεγάλου σωματείου της χώρας, μέλος του κόμματος, ζητάει μίζα από υποψήφιο ενοικιαστή της... καφετέριας στην ένωση εργαζομένων όπου προΐσταται.
Ο γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, M. Καρχιμάκης, στέλνει την υπόθεση στην Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης, όπου οι υπεύθυνοι ζητούν αδιάσειστα στοιχεία χρηματισμού. Οταν τα λαμβάνουν, καλούν τον πρόεδρο των εργαζομένων σε απολογία. Ομως το υπόμνημα που καταθέτει, δεν δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις στις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, ο υπόλογος διαγράφεται από τα μητρώα του ΠΑΣΟΚ, πριν καν το γεγονός δει το φως της δημοσιότητας. Η υπόθεση παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.
Πρόκειται για τον Ν.Κ., πρόεδρο σωματείου εργαζομένων σε φορέα του ΟΑΣΑ, που μάλιστα διατελεί μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταφορών Ελλάδος, ο οποίος παρά τις καταγγελίες και τη διαγραφή του από το κόμμα στο οποίο μέχρι πρότινος ήταν στέλεχος, παραμένει πρόεδρος των εργαζομένων οδηγών. Αν και παλιό μέλος, το ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να αναστείλει την κομματική του ιδιότητα, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Στην περίπτωση που αθωωθεί, αν και τα στοιχεία που έχει το κόμμα χαρακτηρίζονται ως αδιάψευστα, οι υπεύθυνοι δεν αποκλείουν την επανεγγραφή στα μητρώα του...

Το ιστορικό
Σύμφωνα και με τις εντολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, όσα μέλη του κυβερνώντος κόμματος αποδεδειγμένα καταγγέλλονται για χρηματισμό, μίζες και άλλα συναφή, διαγράφονται χωρίς καμία επιείκεια και ανοχή. Σε αυτήν την περίπτωση εμπίπτει και η συγκεκριμένη υπόθεση. «Αν έχει ζητήσει μίζα για εντευκτήριο, τι άλλο μπορεί να έχει κάνει χωρίς να έχει αποδειχθεί;», είναι το ερώτημα που διατρέχει τις αποφάσεις του γραμματέα του κόμματος.
Η συγκεκριμένη καταγγελία έφτασε στο ΠΑΣΟΚ τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου του 2011. Ηταν τότε που το εντευκτήριο του σωματείου του ΟΑΣΑ, το οποίο χειρίζεται η διοίκηση της Ενωσης Εργαζομένων, χρειαζόταν κάποιους να το αναλάβουν, ενοικιάζοντας ουσιαστικά τον χώρο. Τότε, ο πρόεδρος Ν.Κ. ζήτησε χρήματα από τον υποψήφιο ενοικιαστή που εξέταζε τον χώρο. Η πληροφορία έφτασε και σε άλλους εργαζομένους του σωματείου. Φοβούμενοι τις συνέπειες και μη ξέροντας τι άλλο να κάνουν ή πώς να αντιδράσουν, προσέτρεξαν στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν μέλος ο Ν.Κ. και κατέθεσαν επώνυμη καταγγελία εις βάρος του. Αρχές Φεβρουαρίου ο φάκελος έφτασε στον γραμματέα του κόμματος.
Ο Μ. Καρχιμάκης παρέπεμψε άμεσα στην Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) την υπόθεση, ώστε να μη μένουν τυχόν «σκιές» σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων, θέση πολύ σοβαρή για στέλεχος του Κινήματος.
Οι έρευνες
Η ΕΚΑΠ, με πρόεδρο τον Γ. Ανωμερίτη, έχει ως κύριο στόχο την προσπάθεια διεύρυνσης της συμμετοχικής δημοκρατίας και τη δημιουργία ενός ανοιχτού κόμματος, καθώς και τη διασύνδεση του Κινήματος με τον λαό. Μόλις λαμβάνει τον φάκελο, αρχίζει τις έρευνες. Χωρίς να υποκαθιστά τη δικαστική εξουσία, ζητάει αποδείξεις για την τέλεση ή όχι της αντικαταστατικής πράξης που καταγγέλθηκε.
Πολύ σύντομα, στον πρόεδρο Γ. Ανωμερίτη φτάνουν στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων φέρεται να μετράει τα χρήματα της «μίζας» που ζήτησε... Υστερα από αυτό, η ΕΚΑΠ ζητάει από τον Ν.Κ. να δικαιολογήσει τα όσα κατατέθηκαν ως αποδείξεις. Ο ίδιος καταθέτει υπόμνημα, αλλά δεν καταφέρνει να πείσει τα μέλη της Επιτροπής.
Ακολουθώντας την κομματική γραμμή
Τέθηκε εκτός χωρίς καθυστερήσεις
Μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΑΠ Νο 110, εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση, με ημερομηνία 30/3/2011, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΕΚΑΠ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Γιώργου Ανωμερίτη και παρόντων των μελών της, Λιλίκας Βασιλάκου, Μαρίας Κυριακοπούλου και Κώστα Τριαντάφυλλου συζήτησε και αποφάσισε: Μετά την κλήση σε απολογία και το υπόμνημα το οποίο κατετέθη και μέχρι την τυχόν δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής του, σύμφωνα και με τη δική του πρόθεση, αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του μέλους Ν.Κ.».
«Το σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο γραμματέας δεν περίμενε η υπόθεση να φτάσει στη δημοσιότητα, σε βάρος του κόμματος, των στελεχών του και της αξιοπιστίας του. Αντιθέτως, μόλις το αντιλήφθηκε, ανέλαβε πρωτοβουλία και μερίμνησε ώστε να τεθεί εκτός κόμματος το επίορκο μέλος. Και έτσι θα κινείται στο εξής το κόμμα», λένε οι άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις προθέσεις του Κινήματος. Το πώς και το γιατί ο Ν.Κ., παρά τις καταγγελίες και τη διαγραφή, εξακολουθεί να είναι πρόεδρος εργαζόμενων μένει να απαντηθεί. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της σωματειακής ιστοσελίδας που αφού αναπαράγει την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Απορίες: Κλήση σε απολογία; Δικαστική διερεύνηση; Δική του πρόθεση; Πρόεδρε Εργαζομένων ελπίζουμε να βγάλεις μια ανακοίνωση που να μας εξηγείς περί τίνος πρόκειται», σημειώνουν.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
mapsara@pegasus.gr


Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες αποκαλύψεις σύντομα......


ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/blog-post_5349.html

4 σχόλια:

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ είπε...

Χαίρεται,
σε έχω προσθέσει στα φιλικά ιστολόγιά μου.Αν θέλεις πρόσθεσέ με και εσύ.
www.antipliroforisi.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ....ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ??

Ανώνυμος είπε...

Πέρσι εκλασε φέτος μυρισε … λαγωνικα μου εσείς …

Ανώνυμος είπε...

να το βιντεο και το ηχητικο της ντροπης http://videobam.com/TbVam