Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η λύση είναι… Ελληνικά


Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η δραστηριότητα των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, δηλαδή των κομμάτων που δεν έχουν συνασπισθεί επισήμως με την τρικομματική κυβέρνηση εργολαβίας της υπογραφής ξεπουλήματος των πάντων στους τοκογλύφους.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει φωτιά και οι δημοσκοπήσεις που άγουν και φέρουν διάφορα πλην του...
μείζονος ενδιαφέροντος, δηλαδή της διάσωσης της χώρας. Όλα και όλοι στον βωμό της συζήτησης. Όμως, μέχρις εκεί… Καλή η κουβέντα, καλύτερη η προπαγανδιστική κουβέντα, κάλλιστη η κουβέντα δίχως νόημα, δίχως προτάσεις… Δηλαδή, η κουβέντα που γίνεται απλά για να γίνεται…

Και μέσα σε αυτό το κλίμα έχουν αρχίσει οι ανεπίσημες προεκλογικές εκστρατείες (ανακοίνωσε κανείς εκλογές και δεν το μάθαμε;), οι οποίες καλύπτουν πλήρως την ανάγκη αποπροσανατολισμού, αλλά κυρίως της δημιουργίας βαλβίδων εκτόνωσης της κοινωνικής πίεσης, στο όνομα της… προσμονής της κάλπης…!

Μαθαίνουμε πως άλλος θα προτείνει πως οι λύσεις βρίσκονται αριστερά, άλλος θα προτείνει πως οι λύσεις βρίσκονται «νοτιο-ατλαντικά», άλλος δεξιά, άλλος κεντρώα… αλλά κανείς δεν θα προτείνει το αυτονόητο! Κανείς δεν θα τολμήσει να βάλει το χέρι πάνω στο μαχαίρι και να υποδείξει πως η μόνη λύση που υπάρχει για την χώρα, είναι να σκεφτόμαστε και να κινούμαστε… Ελληνικά!

Η λύση είναι… Ελληνική και μόνο Ελληνική. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση αποτελεί φτιασιδωμένη την συνέχιση και την κυριαρχία της ήδη υπάρχουσας τραγικής κατάστασης. Όλοι τους συζητούν, όλοι τους λένε… αλλά κανείς δεν μας ενημερώνει για τα όσα συμφωνούνται ή τα όσα υπογράφονται. Αυτό χαρακτηρίζεται από τους υπάρχοντες πολιτικούς ταγούς (οι οποίοι οσονούπω θα μεταμορφωθούν σε… λαγούς) ως εθνική πολιτική! Η απόκρυψη των γεγονότων και η απόκρυψη της αλήθειας συνεχίζονται και σήμερα, αλλά γίνονται στο όνομα της διάσωσης της χώρας. Για εμάς, χωρίς εμάς, αλλά σε κάθε περίπτωση οι συμφωνίες θα είναι πληρωτέες επί τη ανακοινώσει, από… εμάς!

Μήπως ήρθε ο καιρός να τους πούμε πως η λύση είναι Ελληνική και καμία άλλη;
Μήπως ήρθε ο καιρός να τους δείχνουμε την διαφορετική μας άποψη όπου τους βρίσκουμε;
Μήπως ήρθε ο καιρός να αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και αφού δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τα βάλουν αυτοί, μήπως πρέπει –επιτέλους- να κάνουμε εμείς την αρχή;
Μήπως ήρθε ο καιρός να ξεκαθαρίζουμε με δαύτους και να αρχίσουμε να δουλεύουμε για την ανάκαμψη της πατρίδας μας;

Άντε, γιατί πολύ χρόνο χάσαμε με τους… λεγάμενους…

Κωνσταντίνος