Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Στάση πληρωμών σε πρεσβείες-προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό!


Ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας σε πρεσβείες και προξενεία σημειώνονται αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται όχι μόνο ΄Ελληνες διπλωματικοί υπάλληλοι αλλά...
ακόμη και εργαζόμενοι στις αρχές εξωτερικού που προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες και βοηθούν στο καθημερινό έργο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας "Νέος Κόσμος", έχει ήδη υπάρξει αναβολή (ή κατ' άλλους αναστολή) της οφειλόμενης περί την 20ή Ιανουαρίου καταβολή της μισθοδοσίας των αρχών εξωτερικού. Αυτό φέρεται να έχει αποφασίσει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών περί της καθυστέρησης σχεδόν έξι εβδομάδων για την αποστολή της μισθοδοσίας. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι χαρακτηρίζουν υπερβολικά μακρύ το χρονικό αυτό διάστημα και δεν διστάζουν μάλιστα να κάνουν ευθεία σύνδεση ανάμεσα στην καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας και στην προσπάθεια να εμφανιστεί χαμηλότερο το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος ενόψει και των εξελίξεων με την τρόικα. Η καθυστέρηση αυτή αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα στην πληρωμή ακόμη και ενοικίων, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει σε αγωγές από τρίτους που εργάζονται σε αρχές εξωτερικού. Ηδη, οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποστεί μειώσεις, ενίοτε και μονομερώς, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να στραφούν και νομικά εναντίον του ελληνικού κράτους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα δεν ειναι περιτρανη αποδειξη της ρεμουλας και της φοβερης κλεψιας που εχει πέσει απο τους κυβερνώντες;
Ομως εσεις που ειστε με γνήσια συνειδηση ραγια, θα ξαναψηφίσετε το μπατσοκ για μια θεσουλα στο κρατικο ερειπιο της πατρίδος.