Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Θα γίνει κάτι με την λαθρομετανάστευση;


Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Ως που θα πάει αυτή η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες; Μέχρι πότε θα μπαίνουν ανεμπόδιστα στην Ελλάδα; Γιατί η Ελλάδα πρέπει να υφίσταται αυτή την κατάσταση και την οικονομική αιμορραγία και οι «εταίροι» μας να το παίζουν αδιάφοροι;


Επανέρχομαι στο θέμα της λαθρομετανάστευσης με τον κίνδυνο να χαρακτηρισθώ ως ρατσιστής, αλλά το αντιπαρέρχομαι, η λαθρομετανάστευση και η οικονομική κρίση, είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα. Χρόνια τώρα ακούμε πολλά λόγια από υπουργούς διαφόρων κυβερνήσεων, σχετικά με την αντιμετώπιση της. Αλλά επί του πρακτέου τίποτα. Μας λένε ότι θα ληφθούν μέτρα ανακοπής του κύματος των λαθρομεταναστών, αλλά όλα αυτά είναι στο μυαλό τους, δεν έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα.

Κανένας δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς βρίσκονται εδώ, μήπως η απογραφή του 2011 έδειξε κάτι; Θα μάθουμε; Όλες οι πόλεις της Ελλάδας, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα, κυρίως Έβρος, Πάτρα, Ηγουμενίτσα κλπ. Το κέντρο της Αθήνας, είναι βυθισμένο στη θλίψη, ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει, εκατοντάδες λαθρομετανάστες, παντού απλωμένα σεντόνια με λαθραία πράγματα προς πώληση. Οι ωραιότερες και αριστοκρατικότερες συνοικίες της Αθήνας, όπως η πλατεία Βικτωρίας, Αγ. Παντελεήμονας κλπ, βρίσκονται σε εγκατάλειψη και έχουν αφεθεί από την πολιτεία, στις διαθέσεις των λαθρομεταναστών και των υπολοίπων κακοποιών στοιχείων με αποτέλεσμα την αύξηση, της εγκληματικότητας, του λαθρεμπορίου και την δημιουργία γκέτο. Οι λίγοι Έλληνες πολίτες που έχουν απομείνει σ’ αυτές τις περιοχές βρίσκονται υπό πολιορκία.

Τώρα τελευταία, τα πράγματα οδηγούνται από το κακό στο χειρότερο, η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Να θυμηθούμε τα δυο τελευταία επεισόδια (μέρα μεσημέρι) στην οδό Πατησίων, την εκδίωξη μιας διμοιρίας ΜΑΤ, που πήγε να κατασχέσει παράνομα εμπορεύματα από λαθρομετανάστες και τους προστάτες τους, με παλέτες και πέτρες (21-12-11) και την επίθεση από ομάδα 30 ατόμων (που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ) σε μεικτό κλιμάκιο ελέγχου του παραεμπορίου (12-01-12). Τα παραπάνω επεισόδια δείχνουν την εικόνα μιας χώρας τριτοκοσμικής μια πρωτεύουσα που θυμίζει περισσότερο Κάιρο, Αμμάν και Μογκαντίσου, παρά Ευρωπαϊκή πόλη και η Αστυνομία δεν αντιδρά φεύγει, αν ήταν όμως καμιά διαδήλωση εργαζομένων ή συνταξιούχων, θα είχε γίνει το έλα να δεις.

Αλήθεια ο τελευταίος νόμος για την ανώτατη παιδεία, για τον οποίο υπερηφανεύεται η κ. Διαμαντοπούλου ότι ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από τη Βουλή, δεν καταργεί το άσυλο; πως είναι δυνατόν τα Πανεπιστήμια να χρησιμοποιούνται ακόμα ως χώροι δράσης αλητών, κακοποιών στοιχείων και ασύλου για τους λαθρομετανάστες;

Να θυμηθούμε επίσης, την πορεία «αγανακτισμένων» λαθρομεταναστών και λοιπών μεταναστών προς τη Βουλή το 2009, διαμαρτυρόμενοι τάχα για το σκίσιμο του κορανίου από έναν αστυνομικό, προξένησαν δε κατά τη διάρκεια της πορείας φθορές σ’ ότι βρήκαν μπροστά τους, σε αυτοκίνητα και σε καταστήματα, ή την περίφημη κάθοδο 300 λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα (2011) όπου κατέλαβαν Δημόσιο κτίριο (Νομική Σχολή), χωρίς πρόβλημα και χωρίς να εμποδιστούν από κανέναν και ένα κράτος άβουλο, ανίκανο, ανενεργό και φοβισμένο καθόταν και συζήταγε με κάποιον Αμπντούλ. Την ίδια περίοδο που στην Κερατέα, οι κάτοικοι, αγωνιζόμενοι για την μη υποβάθμιση της περιοχής τους, υπέφεραν από την βίαιη καταστολή της Αστυνομίας. Σε ποιο κράτος μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά και να μην συγκινείται κανένας; Είπαμε για να επιβιώσεις στην Ελλάδα πρέπει να είσαι λαθρομετανάστης, κάνεις ότι θέλεις και δεν πληρώνεις και φόρους.

Ο φράκτης στον Έβρο, που σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα έλυνε το πρόβλημα είναι ακόμα υπό μελέτη. Μέχρι να κατασκευασθεί ο φράχτης (αν κατασκευαστεί ποτέ) θα πάρει κανένα μέτρο αυτή η εγκάθετη κυβέρνηση ώστε, να ανακοπεί η είσοδος; Έχει ανατεθεί η προστασία της χώρας, σε συνοριοφύλακες και στελέχη της FRONTEX που δουλειά τους στην ουσία είναι, η καταγραφή των εισερχόμενων.

Ρωτώ για άλλη μια φορά, γιατί δε χρησιμοποιείται ο Στρατός για την φύλαξη των χερσαίων συνόρων και των νησιών και το Πολεμικό Ναυτικό στα θαλάσσια σύνορα; Γιατί ένας τέτοιος αποτρεπτικός μηχανισμός δε χρησιμοποιείται; Αυτό δεν είναι απειλή για την εθνική μας κυριαρχία; Τι μας εμποδίζει προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας όταν όλη η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα; Είναι δουλειά της Αστυνομίας και του Λιμενικού η προστασία των συνόρων; Ποιος είναι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων; Δε μπορεί να υπάρξει συνεργασία των φορέων που μπορούν να βοηθήσουν; Γιατί δεχτήκαμε την κατάργηση των ναρκοπεδίων (περιφραγμένα και προειδοποιητικές πινακίδες); Απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις, τις οποίες δυστυχώς δε μπορεί να πάρει ούτε αυτή η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», η οποία διορίστηκε για να «σώσει» την Ελλάδα από την κρίση.

Κατά τη διάρκεια του 2011 μπήκαν στην Ελλάδα περίπου 128.000 λαθρομετανάστες, (μια πόλη περίπου σαν την Πάτρα). Τον Οκτώβριο μόνο, μπήκαν από τον Έβρο 9.700 λαθρομετανάστες. Αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό, σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειονότητα στη χώρα μας. Που θα πάει αυτό;

Η Τουρκία παίζει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή τη κατάσταση αφού το 90% των λαθρομεταναστών μπαίνει από τα μεταξύ μας χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αλλά παρόλα αυτά δεν την καταγγέλλουμε στους διεθνείς οργανισμούς, Να υπενθυμίσω και την ρήση του Οζάλ (πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας): «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»! Την ξεχασαμε;

Αλλά παρά τα παραπάνω, το μόνο που ξέρουν να κάνουν οι πολιτικοί μας είναι να πηγαίνουν στα σύνορα και να επισκέπτονται τα τούρκικα φυλάκια από αβροφροσύνη και οπωσδήποτε να συνεχίζονται οι ανταλλαγές επισκέψεων πολιτικών και στρατιωτικών, τάχα για την εμπέδωση του κλίματος συνεργασίας και ειρήνης, προσπαθούμε και για την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι κυβερνήσεις τελικά τι κάνουν; Oι εξαγγελίες είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση; Τι πρέπει να γίνει ώστε να αποφασίσουν να πάρουν μέτρα; Δε μπορούν να μπουν κανόνες; Δε θα πρέπει όλα τα κράτη της ΕΕ να βοηθήσουν για τη λύση του προβλήματος; Ένα κράτος μέλος της ΕΕ βρισκόμενο σε τέτοια οικονομική ένδεια, έχει και άλλη οικονομική αιμορραγία για την στέγαση και τη σίτιση των λαθρομεταναστών και οι εταίροι όχι μόνο δε βοηθούν αλλά κατηγορούν την Ελλάδα ότι τους αφήνει να φεύγουν στις δικές τους χώρες και ότι τους κακομεταχειρίζεται.

Γιατί αφήνουμε το πρόβλημα να υπάρχει και το αντιμετωπίζουμε μόνοι μας; Ας στείλουμε μερικές χιλιάδες στην Ευρώπη για να καταλάβουν και αυτοί τι αντιμετωπίζουμε. Η Ελλάδα δέχεται κύματα λαθρομεταναστών από την Τουρκία και η ΕΕ στέλνει στην Ελλάδα την FRONTEX για την καταγραφή τους, ενώ στέλνει στην Τουρκία 440 εκατομμύρια ευρώ, για διαχείριση της μετανάστευσης και καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης!!!!! Υπέροχα.

Και όχι μόνο αυτό αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε τα ήθη και τα έθιμα τους, θρησκεία κλπ, στα πλαίσια της λεγόμενης πολυπολιτισμικότητας. Λέτε να δούμε και την εφαρμογή της σαρίας στο κέντρο της Αθήνας; Αλλά εδώ υπάρχουν και κόμματα που το μόνο που κάνουν είναι επερωτήσεις επειδή αργεί η κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα (τι δουλειά έχει η πολιτεία με την κατασκευή του;) και για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια (επερωτήσεις ακόμα και στην Ευρωβουλή). Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα βλέπετε. Αλλά δεν είδα κανέναν από αυτούς τους «Δημοκράτες» να κάνει επερωτήσεις για την μη αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων παιδεραστών, δολοφόνων, ασχολουμένων με παιδική πορνογραφία κλπ. Το πρόβλημα είναι η θρησκεία και η εθνική συνείδηση αυτά πρέπει να χτυπηθούν.

Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα τους; Θα πρέπει μήπως να δούμε σκηνές χάους στην Αθήνα για να λάβουμε μέτρα; Μπορείτε να σκεφτείτε τι πρόκειται να γίνει αν ξαναβγούν στους δρόμους με πρόσχημα την προσβολή θρησκευτικών τους συμβόλων ή κάτι άλλο; (κάτι θα βρουν). Οι πρόβες έχει γίνει και έχουν καταλάβει ότι το Κράτος τρέχει πάντα πίσω από τα γεγονότα.

Θα προλάβει η κυβέρνηση να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις και τα αναγκαία μέτρα; Τι άλλο πρέπει να πουν οι Έλληνες πολίτες που υποφέρουν, για να ξυπνήσει αυτό το κοιμώμενο και ανίκανο κράτος; Κάτι κόμματα που ήταν κάποτε τάχα υπέρμαχοι αυτών των θεμάτων τώρα τι κάνουν; Τα πράγματα είναι σοβαρά.
Κύριοι κυβερνώντες μην καταδικάζετε την χώρα στην εξαθλίωση, ξυπνήστε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
ΟΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΟΥ ΧΑΜΙΛΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ . ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ. ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ.
Α. ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΑΠΌ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΧΟΛΕΙ ΞΕΝΟΥΣ.
Β. ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΤΛ ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕΛΑΜΨΟΙ ΠΟΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΚΙΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ . ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΟΧΙ ΕΜΑΣ.ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
Γ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Δ. ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ Αγροτικό Ινστιτούτο ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ.
ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ . ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

symfono me afton pou egrapse to arthro, ektos dio i tria simeia.I astynomia, pistevo oti kalos pratei pou den xrisimopoiei via,giati opos kai na to kanoume,enai anthropoi, pou kai skotonontai kai travmatizontai.Nomizo oti kaneis den tha ithele na skotothei kanontas ti douleia tou.Oso gia to korani, einai to iero vivlio ton mousoulmanon kai aftoi, exoun to dikaioma na to diavazoun kai na to pistevoun, opos emeis tin Agia Grafi.To gegonos omos, oti arxisan na ginontai megali meionotita pou synehos afksanei,simainei kindinos.Lysi tha itan an oi arxes tous edinan viza gia na perasoun sti voreia evropi.Oi perissoteroi apo aftous tha efevgan apo tin Ellada.Dinontas tous omos viza, tha entharyne akoma pio pollous lathrometanastes na erthoun stin Ellada pistevontas oti tha tous dothei visa gia tin voreia evropi.I kaliteri lysi kata ti gnomi mou tha itan,an i evropaiki enosi estelne aeroplana stin Ellada,na tous fortosoun kai na tous pane stis xores apo tis opoies irthan,me ekseraisi aftous pou kindynevei i zoi tous an pane piso.