Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Το πραγματικό και τελευταίο δίλημμα


Ιδού η μέθοδος της «πειθούς» τους: Ξεκίνησαν με το «μνημόνιο ή χρεοκοπία». Πίσω του κρύβονταν τα μέτρα για μειώσεις μισθών και..
συντάξεων. Τα επέβαλαν. Και μας έφεραν τη... χρεοκοπία. Συνέχισαν με το «μεσοπρόθεσμο ή τανκς». Πίσω του κρύβονταν τα χαράτσια, η φορολεηλασία και η... «δημοκρατία» των δοτών πρωθυπουργών. Ακολούθησε το σίριαλ της «έκτης δόσης» υπό τον... εμπνευσμένο τίτλο: «Ευρώ ή καταστροφή». Ηρθε, τελικά, η έκτη δόση και μαζί της η συγκυβέρνηση της «μαυρίλας», της απόλυτης καταστροφής, της μαζικής δυστυχίας, της πρωτοφανούς φτώχειας. Τώρα, ενόψει της «έβδομης δόσης» μαθαίνουμε ότι τίθεται το ύστατο, το υπέρτατο δίλημμα: «PSI ή θάνατος»! Οπου ως... «ζωή» ορίζεται η κατάργηση έως και του κατώτατου μισθού, η νέα περικοπή των επικουρικών συντάξεων, η δημιουργία μιας κοινωνίας όπου ο λαός θα ψάχνει θέση στα συσσίτια των απόρων (σ.σ.: «γιορτές» κατά την έκφραση Παπαδήμου)... Σε ένα έχουν δίκιο: Οτι, πράγματι, διανύουμε τη φάση, την ύστατη στιγμή, όπου το δίλημμα τίθεται πλέον με τρόπο απόλυτο, οριστικό και υπαρξιακό: «`Η αυτοί ή εμείς»!
 Πηγή
kostasxan

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι εάν δεν κάνουμε κάτι θα πεθάνουμε κι εμείς και τα παιδιά μας ας λογικέφτουμε και ας πράξουμε επιτέλους σαν ενήλικες η ζωές μας είναι στα χέρια μας.