Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Νιετ» από Ρώσους για επιπλέον δάνειο του ΔΝΤ στην Ελλάδα


Σύγκρουση στους κόλπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, προέκυψε καθώς πολλές χώρες αποφάσισαν να πατήσουν πόδι σχετικά με την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας με το νέο δάνειο. Η συνεδρίαση που έγινε ώστε να αποφασιστεί η επάνοδος του Π. Τόμσεν στην Αθήνα, ήταν θυελλώδης καθώς οι Ρώσοι αντιδρούν έντονα στη ...
χορήγηση νέων κεφαλαίων στην Ελλάδα. Έχει μεγάλη σημασία, πολιτική κυρίως, το γεγονός ότι στην αντίδραση αυτή πρωτοστατεί η ρωσική πλευρά και ίσως σχετίζεται με τις κακές σχέσεις που δημιουργήθηκαν με τη Μόσχα κατά την περίοδο διακυβέρνησης Παπανδρέου.
Οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον κάνουν λόγο για στήριξη της Ελλάδας από Γερμανία και Γαλλία κατά πρώτο λόγο και από Αμερική, Κίνα και Ιαπωνία κατά δεύτερο.Πέρα από τις διαφωνίες εντός του ΔΝΤ οι αντιπρόσωποι εξουσιοδότησαν τον κ. Τόμσεν να επισκεφτεί την Αθήνα, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και εφόσον στο ενδιάμεσο ολοκληρωθεί το PSI, να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον για να γίνει η ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και επί αυτής της βάσης να αποφασίσει εκ νέου το ΔΝΤ τη σύναψη ή μη μιας νέας δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα.Ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος να μην αρκεί ένα κούρεμα 50% καθώς όλο και περισσότεροι μιλούν για μικρή ανάσα στην Ελλάδα κι ότι το χρέος δε θα είναι βιώσιμο. Το ΔΝΤ διά μέσω της Κ. Λαγκάρντ έχει εκφραστεί θετικά σε ένα κούρεμα ακόμη και 80% ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έθεσε κανένα θέμα για παρεμβάσεις στο μισθολογικό του ιδιωτικού τομέα.
Την Τετάρτη στο ΔΝΤ αποφάσισαν να αυξηθεί κατά 500 εκατ. δολάρια το ταμείο, γεγονός που σημαίνει ότι και οι 24 χώρες θα πρέπει να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη.
antinews

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ
ΡΕ...ΜΕΓΑΛΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ???
ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ ΤΩΝ ΒΡΩΜΕΡΩΝ ΠΟΛΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!!!!!!!!!
ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ Π Α Ν Τ Α ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ......