Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΑΠΟΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ " ΓΑΛΑΖΙΟΣ" ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΟΣ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
Το νέο ανθελληνικό παραλήρημα της νέας εκπομπής κάνει την πλαστογράφηση της ιστορίας της ελληνικής επανάστασης στο ντοκιμαντέρ 1821 να μοιάζει πταίσμα...
Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ (Το είδαμε στο "Ρεσάλτο" ) Το ΣΚΑΪ και γενικότερα το συγκρότημα Αλαφούζου (Καθημερινή κτλ.) βρίσκεται στην πρωτοπορία των κατοχικών δυνάμεων και των δυνάμεων που υπερασπίζονται το μνημόνιο. Είναι η φωνή του πιο επιθετικού... κομματιού της αστικής τάξης. Κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ προπαγάνδα υπέρ του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των τραπεζών και των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων. Πάντα εναντίον του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης. Κάθε κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται και διαμαρτύρεται στοχοποιείται και κατασυκοφαντείται. Από τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι οι Εβραίοι της εποχής μας και στο τέλος θα μας πουν ότι φταίνε και για την τρύπα του όζοντος μέχρι τους λιμενεργάτες που με δύο μέρες απεργία καταστρέφουν τον τουρισμό, τους ταξιτζήδες και τους φορτηγατζήδες που είναι προνομιούχοι και συντεχνίες. Για όλους έχουν λάσπη τα, σε διατεταγμένη υπηρεσία, παπαγαλάκια του ΣΚΑΪ. Φυσικά όλα τα μεγάλα ΜΜΕ κάνουν λίγο πολύ το ίδιο απλά το συγκρότημα Αλαφούζου δεν κρατά ούτε τα πιο στοιχειώδη προσχήματα. Όλα τα υπόλοιπα κανάλια φιλοξενούν σε κάποιες εκπομπές και κάποιους μετριοπαθείς διαφωνούντες (Μητρόπουλος, Μπέης, Νότης Μαριάς και λοιπές γλάστρες) ή στελέχη του συνασπισμού και του ΚΚΕ. Στο ΣΚΑΪ δεν καλούνται ούτε αυτοί. Μόνο νεοφιλελεύθεροι χαρτογιακάδες και φυσικά το βαρύ πυροβολικό Στέφανος Μάνος και Ανδριανόπουλος σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η μόνη κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση είναι ότι το μνημόνιο δεν εφαρμόζεται δηλαδή πάρτε περισσότερα μέτρα, ξεπουλήστε πιο γρήγορα τη δημόσια περιουσία, απολύστε περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, μειώστε μισθούς κτλ. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος Γιάννη Αλαφούζου και του ιησουϊτισμού που τον διέπει είναι ότι βγαίνει ο ίδιος στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για να κάνει κήρυγμα.

Η μοναδική διαφορετική φωνή που υπήρχε ήταν η εκπομπή ''Ελληνοφρένεια'' που ήταν και η γνωστότερη εκπομπή και με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα.

Παρά τις διαφωνίες
που έχουμε με την συγκεκριμένη εκπομπή όσον αφορά την αισθητική της και κάποια ιδεολογήματα που αναμασούσε αποτελούσε όαση.

Έκανε πραγματική σάτιρα στην εξουσία
και στο σύστημα για αυτό σε εποχές μνημονίου οι μέρες της ήταν μετρημένες. Οι συντελεστές της εκπομπής αρνήθηκαν τις μειώσεις μισθών και τις νέες συλλογικές συμβάσεις και είδαν την πόρτα της εξόδου.

Σε αντικατάσταση της ''Ελληνοφρένειας'' το Αλαφουζέϊκο μας παρουσίασε το νέο δημιούργημα του την υποτίθεται σατιρική εκπομπή ''Το Ίδρυμα''.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι παρότι τους έχουμε ικανούς για όλα κατάφεραν να μας ξαφνιάσουν. Το νέο ανθελληνικό παραλήρημα της νέας εκπομπής κάνει την πλαστογράφηση της ιστορίας της ελληνικής επανάστασης στο ντοκιμαντέρ 1821 να μοιάζει πταίσμα.

Μόνο με την Der Sturmer (εβδομαδιαία ναζιστική εφημερίδα) εμείς μπορούμε να την παρομοιάσουμε.

Εδώ μιλάμε για ωμό και απροκάλυπτο ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων και της ελληνικής κοινωνίας.

Όσοι θεωρούν ότι υπερβάλλουμε τους παραθέσαμε στην αρχή της ανάρτησης το βίντεο που είναι διαφημιστικό σποτάκι της συγκεκριμένης εκπομπής. Οι Έλληνες παρουσιάζονται σαν πίθηκοι και απλά χαρακτηρίζονται ζώα. Αν παρουσιαζόταν έτσι κάποιος άνθρωπος αφρικανικής καταγωγής θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες και απόλυτα δικαιολογημένα και εμείς θα είχαμε ξεσηκωθεί μαζί τους. Τώρα και σε αυτήν την περίπτωση γιατί δεν θίγονται οι ευαισθησίες κάποιων υποτίθεται ευαίσθητων σε θέματα ρατσισμού από τέτοια προσβλητικά βίντεο. Εδώ είναι το άλλο κομμάτι της προπαγάνδας του ΣΚΑΪ και της άρχουσας τάξης. Για να δεχθούν οι Έλληνες τέτοια κατακόρυφη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου και να μετατραπούν σε Ουγκάντα μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει όχι απλά να διαλυθεί η εθνική συνείδηση αλλά οι Έλληνες να ντρέπονται και να αισθάνονται ένοχοι για την καταγωγή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που στην συγκεκριμένη εκπομπή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό μοναδικό τους μέλημα είναι το πως θα παρουσιάσουν τον Έλληνα ως κρετίνο, αμόρφωτο, βάρβαρο, απολίτιστο, τεμπέλη και γενικότερα άχρηστο και το κάνουν τόσο άγαρμπα με όρους συλλογικής ευθύνης και συλλήβδην κατασυκοφάντησης των πάντων που αμέσως σου έρχεται στο μυαλό η ναζιστική προπαγάνδα. Γίνεται συστηματική προσπάθεια από τα ΜΜΕ να οικοδομηθεί ένας νέος αστικός μύθος σύμφωνα με τον οποίο για την οικονομική κρίση δεν ευθύνεται ο καπιταλισμός και οι στρατηγικές επιλογές των αστικών ηγεσιών αλλά οι τεμπέληδες και άχρηστοι Έλληνες. Αυτός ο μύθος κυκλοφορεί και σε διάφορες άλλες παραλλαγές ότι φταίνε μόνο οι 300 της βουλής, οι συντεχνίες, τα κλειστά επαγγέλματα, οι δημόσιοι υπάλληλοι κτλ. Δηλαδή δεν φταίει ο καρκίνος που λέγεται καπιταλισμός και το κεφάλαιο αλλά τα σπυράκια στο πρόσωπο. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει ένα ακόμα κραυγαλέο περιστατικό που αποκαλύπτει τα ξεκάθαρα σχέδια της Νέας Τάξης για διάλυση και τεμαχισμό της Ελλάδας.

Ο γαλάζιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μέσα ένα παραλήρημα εντελώς ακατάληπτου τοπικισμού μάς είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Θράκη έχει περισσότερες προοπτικές αν γίνει ανεξάρτητο κράτος.(ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ) Αυτός σαν άλλος Ψωμιάδης λάνσαρε το ιδεολόγημα του κακού κράτους των Αθηνών που ευθύνεται για όλα τα δεινά. Εδώ πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι πράγματι το ελληνικό κράτος είναι υδροκέφαλο αλλά αυτό είναι το σύμπτωμα ενός τρόπου ανάπτυξης όχι η αιτία. Όσον αφορά τα περί εγκατάλειψης και αποβιομηχάνισης όλη η ελληνική περιφέρεια αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα και στο κάτω κάτω το ''κράτος των Αθηνών'' έχει εγκαταλείψει στο έλεος του θεού το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Σήμερα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από το πιο ορεινό εγκαταλελειμμένο χωριό. Η ουσία εδώ είναι ότι αυτά που λέει ο δήμαρχος δεν έπεσαν από τον ουρανό είναι σχέδια των Γερμανών για χωρισμό της Ελλάδος σε ανεξάρτητες οικονομικές ζώνες που θα φρουρούνται από ιδιωτικούς στρατούς μισθοφόρων και εκεί νόμος θα είναι κυριολεκτικά το δίκιο των πολυεθνικών για αυτό φούντωσαν και τα σενάρια περί ανεξαρτησίας της Κρήτης από διάφορα παπαγαλάκια. Φυσικά στην Θράκη δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο του νέο-Οθωμανισμού και τις ξεκάθαρες βλέψεις της Τουρκίας στην περιοχή. Ο Σαμαράς ακόμα δεν έχει διαγράψει τον γαλάζιο δήμαρχο, διέγραψε μόνο τον Λυμπερόπουλο επειδή έκανε μερικά καραγκιοζλίκια παραπάνω, τόσο μεγάλες πατριωτικές ευαισθησίες έχουν στη Ν.Δ. Από τα παραπάνω περιστατικά προκύπτει για άλλη μια φορά η σημασία που έχουν σήμερα τα εθνικά ζητήματα. Φαίνεται επίσης πόσο ασυμβίβαστα είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην εποχή της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της διεθνοποίησης του κεφαλαίου με την διατήρηση της εθνικής μας υπόστασης. Ζητήματα για τα οποία η αριστερά στο σύνολό της τηρεί σιγή ασυρμάτου για να μην πούμε τίποτα χειρότερο.
Πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re megale dimarxe ... se kathe xwrio kai ena stratopedo gia na zite kai milas gia autonomisi ka\i kourafeksala.... tempelides ginate .... ftiaksate kathe apothiki sas spiti kai trabate enoikia apo tous stratiotikous .... o kathenas leei oti thelei...

Ανώνυμος είπε...

οι τυποι του ιδρυματος ειναι ξεφτιλες. πριν καποιες μερες στην ραδιοφωνικη τους εκπομπη εκαναν "χιουμορ" με τα γεγονοτα στα Ιμια και τα παλικαρια που χαθηκαν εκει.

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια, τον διέγραψε ή οχι η ΝΔ τον δήμαρχο;;;
(όπως διέγραψε τον Λυμπερόπουλο...)