Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Το παρακράτος, το ΠΑΜΕ και οι στρατηγικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης.


Tι κατάλαβε ο κόσμος χθες;
Ότι αυτοί που αντιδρούν είναι μέλη του ΠΑΜΕ, ότι οι κουκουλοφόροι είναι αντιεξουσιαστές που την έπεσαν σε μέλη του ΠΑΜΕ, ότι ο νεκρός είχε προβλήματα με την καρδιά του και ότι το πολυνομοσχέδιο έπρεπε να ψηφιστεί για να σωθούμε....
.

Χθες γράφτηκε άλλη μια γραμμή στην ταφόπλακα της Ελλάδας.

Με δακρυγόνα και αστυνομικό εξοπλισμό τα παιδάκια του παρακράτους με την ευγενική χορηγία των “συμμάχων” έκαναν την δουλειά τους.

Τι λέει η wikipedia για τo παρακράτος: Το παρακράτος (παρά του κράτους, δίπλα στο κράτος) είναι ένας κρυφός μηχανισμός ανθρώπινης ομάδας που στέκει δίπλα στην πολιτική εξουσία (ή μέρος αυτής) και πράττει ακολουθώντας εντολές της, που συνήθως δεν υπόκεινται στον ηθικό κώδικα των νόμων (και πολλές φορές στους ίδιους τους νόμους), ώστε να χειραγωγείται η πολιτική ζωή ενός τόπου.
Παρακράτος στην Ελλάδα

Τέτοιες ομάδες συνήθως δρουν στην αστυνομία, τον στρατό ή τις μυστικές υπηρεσίες. Μία χαρακτηριστική περίπτωση δράσης παρακράτους στην Ελλάδα ήταν η δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963. Η δολοφονία του Λαμπράκη ήταν το αποκορύφωμα της ισχύος του παρακράτους, που δέσποζε στις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις Παπάγου και Καραμανλή. [1] Κατευθυνόταν εν πολλοίς από τον Αντιστράτηγο Αλέξανδρο Νάτσινα, ιδρυτή και αρχηγό για δέκα χρόνια (1953 - 1963) της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) αλλά και του ΙΔΕΑ, της οργάνωσης που ήλεγχε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν δείτε τους με τον εξοπλισμό τους εν πλήρη δράση.


Με το σφυρί κατά ηλικιωμένου διαδηλωτή
Στο στρατιωτικό εξοπλισμό των προβοκατόρων και πυροσβεστήρες
Με πλήρη εξάρτηση, μάσκα(!!!) και αστυνομικό γκλομπ
Εκτοξεύουν βόμβα
Χωρίς κανέναν ενδοιασμό πυρπολούν ανθρώπους, όπως έκαναν και στη «Μαρφίν»
Τα παλιά χακί σακίδια καπνογόνων των ΜΑΤ (!!!) στα χέρια των προβοκατόρων.
Με μολότοφ επιχειρούν να κάψουν διαδηλωτές

«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου. (…) Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους»
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Απο την άλλη μεριά και ενώ η αβεβαιότητα περισσεύει και τα περιθώρια της κυβέρνησης στενεύουν απελπιστικά, ζήσαμε και μία παραδοξότητα. Το ΚΚΕ να περιφρουρεί ουσιαστικά τον αστικό κοινοβουλευτισμό βάζοντας τα στήθια του (τα μέλη του ) μπροστά στη Βουλή για να την υπερασπισθεί στις επιθέσεις των «παρακρατικών» και των περίεργων «αγανακτισμένων» με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Το είχε ουσιαστικά προαναγγείλει με την απόφασή του να περικυκλώσει την Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο, αλλά και με την Αλέκα Παπαρήγα να τονίζει ότι θα επιτραπεί η είσοδος και η έξοδος στους βουλευτές. 


Το θέμα όμως δεν ήταν να φυλαχτεί η βουλή, γιατί να αναγκαστούν να το κάνουν; Βλέπουν ότι η οργή του κόσμου ολοένα και αυξάνεται. Γιατί να ρισκάρουν να σπιλώσουν τη δημοκρατική τους εικόνα άλλη μια φορά; Τι κατάφεραν;


Μας έβαλαν να φαγωθούμε μεταξύ μας χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. 

Μας έβαλαν τους ''προστάτες μας'' να μας υποδείξουν τα όριά μας (για το καλό μας) με το αντάλλαγμα ότι θα εξασφάλιζαν την ασφάλειά μας. Και ναι, καθίσαμε λίγες ώρες παραπάνω ακούγοντας τα ίδια και τα ίδια σκουριασμένα συνθήματα, και τί έγινε;

Το βράδυ, όταν δεν υπήρχαν οι κάμερες το καθεστώς ''μίλησε'' με τη γλώσσα που πολύ θα επιθυμούσε να μιλήσει απο το μεσημέρι αλλά δεν μπορούσε λόγω του τεράστιου πλήθους και των τηλεοπτικών καμερών.

Έχουν περάσει 2 χρόνια και τα μέτρα της κυβέρνησης γίνονται όλο και πιο σκληρά. Η κατάσταση για αυτούς ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και καλό είναι να καταλάβουμε ότι από εδώ και στο εξής θα βρίσκουν τρόπους για να επιβάλλονται και ταυτόχρονα να εξαπατούν το λαό και την κοινή γνώμη επειδή γνωρίζουν ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο ο λαός θα εξαγριώνεται.

Δεν θα μείνουν στα παλιά κόλπα τα οποία ο ίδιος ο λαός τα έχει πάρει χαμπάρι.

Όσο περνάει ο καιρός και καθώς μπαίνουν τα κομμάτια στη θέση τους εύκολα συμπεραίνει ο καθένας πως όταν παρουσιάζονται διλήμματα όπως συνέβη χθές και τα οποία συμβάλλουν στο καταστροφικό έργο της κυβέρνησης, αναμφίβολα κάτι βρωμάει.

Σε άρθρο του Αμερικάνου γλωσσολόγου Νόαμ Τσόμσκυ που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στο διαδύκτιο, αναφέρετε μία λίστα με τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης, μερικές εξ'αυτών είναι: 

1. Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει  καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. Η μέθοδος  «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του.

4. Ενίσχυση της αυτοενοχής. Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους. Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.


Οι στρατηγικές χειραγώγησης εφαρμόστηκαν και εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία.



1. Απέσπασαν με επιτυχία την προσοχή του κόσμου απο τα πραγματικά προβλήμα, προσφέροντας του έναν στημένο εμφύλιο στο Σύνταγμα με θύμα έναν άτυχο οικογενειάρχη.

2.  Άνοιξε ακόμα ένα παραθυράκι στο να απαιτήσει το σύστημα νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας.

3. Για άλλη μια φορά κατάφεραν με τα χθεσινά γεγονότα να διχάσουν τον κόσμο καθιστώντας το κοινό ανήμπορο να κατανοήσει τις πραγματικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του.

4.  Ποίος Έλληνας που παρακολούθησε η έζησε τα γεγονότα δεν αισθάνθηκε απογοήτευση, οργή, απελπισία να βλέπει έναν εμφύλιο, όταν έχουμε όλοι έναν κοινό εχθρό, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.


Το πραγματικό μας πρόβλημα



Το πραγματικό πρόβλημα για το οποίο διαδήλωσαν όλοι οι Έλληνες αυτες τις μέρες δεν είναι άλλο απο το ότι η πατρίδα μας τελεί ΕΠΙΣΗΜΩΣ υπό κατοχή και το σύστημα αμύνεται με νύχια και με δόντια για να διαφυλάξει αυτή την διατελούμενη επικυριαρχία.

Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε πως οι μεγαλύτεροι κουκουλοφόροι βρίσκονται μέσα στην Βουλή και συνεδριάζουν για να επισημοποιήσουν τα προαποφασισμένα, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία για το αίμα που χύνει ο Ελληνικός λαός εξαιτίας των δοσίλογων αποφάσεών τους.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική κυβέρνηση και θα δοθούν σε ομάδα δράσης υπό τον Horst Reichenbach, μπορεί να σοκάρει, αλλά επί της ουσίας έχει ήδη αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή, υπό την ανοχή της κυβέρνησης!

Στο ΥΕΘΑ για παράδειγμα, όλα τα οικονομικά θέματα και πιθανόν σε λίγο όχι μόνο αυτά τίθενται υπ΄ όψιν στελέχους τεχνοκράτη της τρόϊκας, ιταλικής καταγωγής, το οποίο στέλεχος μάλιστα έχει κάνει σημαντικές παρατηρήσεις για τους προϋπολογισμούς του υπουργείου, τους οποίους είχε παραουσιάσει ο Ε.Βενιζέλος και ακολουθεί ο Π.Μπεγλίτης.

Συνεπώς αυτά που διαρρέουν ευρωπαϊκές πηγές στο Reuters έχουν αρχίσει εν μέρει να εφαρμόζονται.


''Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου. Εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης όπως συνέβη στην Ιρλανδία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως, λείπει στην Ελλάδα. Είναι σαφής η στήριξη για μεγαλύτερη εποπτεία στην Ελλάδα. Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό’’, φέρεται να έχει δηλώσει κορυφαία πηγή στo Reuters!


Πως σχεδιάζεται η κατοχή.



Η πρόταση που έχει ως τώρα προκριθεί, και δημοσιεύεται στο Euro2day, είναι να ενισχυθεί με εκατοντάδες ξενόφερτους τεχνοκράτες η ομάδα δράσης της Κομισιόν που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.

Μεταξύ των σεναρίων είναι και η δημιουργία ενός μόνιμου σώματος που θα εδρεύει στην Αθήνα και θα συνεχίζει τη δουλειά της τρόικας.

Άλλωστε και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού όπου ανακοίνωσε την πρόθεση σχηματισμού μόνιμης κυβέρνησης της τρόικας στην Αθήνα, η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των δημοσιονομικών και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Η κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι μόνη της: Θα μεταφερθεί και μόνιμο τμήμα της Eurogendfor, δήθεν για συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας, πρακτικά για να αποτελεί την δύναμη προστασίας, αφού δεν έχουν εμπιστοσύνη στα εγχώρια σώματα ασφαλείας. Και πληροφορίες από απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνουν ότι όντως, είχε έρθει μία αντιπροσωπεία του, μαζί με την κύρια δύναμη που κατευθύνθηκε στο Κόσοβο!

Επίτροποι με πλήρεις εκτελεστικές αρμοδιότητες θα αναλάβουν τον έλεγχο των υπουργείων.

Αυτά ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας που γίνονται, δυστυχώς, πραγματικότητα. Ή μάλλον θα γίνουν πραγματικότητα, αν εξακολουθήσουμε να επαιτούμε και να λέμε "ναι" σε ό,τι μας ζητάνε.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι περιμένει ότι θα υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο ευρωζώνης για παραπομπή των χωρών που δεν τηρούν τους όρους για χαλιναγώγηση των ελλειμμάτων τους, στο ευρωδικαστήριο.

Για να μην κλάψουμε άλλους νεκρούς, για να μην κλάψουμε για νέες απώλειες που μας ετοιμάζουν, για να μην θρηνήσουμε επιπλέον θύματα των μαριονετών και των άβουλων –αλλά αγαστά συνεργαζόμενων παρά τις εικονικές τους διαφωνίες- πολιτικών γελωτοποιών, πρέπει οι Έλληνες να δυναμώσουν την φωνή τους και να θυμίσουν στην παρέα του Παπανδρέου, στους έρποντες της Bilderberg και στους υπαλλήλους των πολιτών, πως το Σύνταγμα ορίζει την λαϊκή κυριαρχία ως τον ηγέτη της χώρας.

Επιτέλους! Οι Έλληνες μπορούμε να διώξουμε τους ανίκανους και τους επικίνδυνους. Μπορούμε να χαράξουμε μόνοι μας το μέλλον της πατρίδας μας και να επανακτήσουμε την ποδοπατημένη μας υπερηφάνεια. Μένει να τολμήσουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους συνενόχους, τους συμμαθητές και τους περιπατητές που θέλουν να επιβάλουν την συνέχιση της ύπαρξης αυτού του άρρωστου πολιτικού συστήματος.

Δεν είναι δικαίωμά μας, είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε στον σχεδιασμένο αφανισμό μας.


Πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ να περιφρουρεί ουσιαστικά τον αστικό κοινοβουλευτισμό βάζοντας τα στήθια του (τα μέλη του ) μπροστά στη Βουλή για να την υπερασπισθεί στις επιθέσεις των «παρακρατικών» και των περίεργων «αγανακτισμένων» με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

Το είχε ουσιαστικά προαναγγείλει με την απόφασή του να περικυκλώσει την Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο, αλλά και με την Αλέκα Παπαρήγα να τονίζει ότι θα επιτραπεί η είσοδος και η έξοδος στους βουλευτές.

---------------------------------------
apospasma apo to keimeno τα λέι ολα.