Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο Σίμος Κεδίκογλου αποκαλύπτει το σχέδιο των επίορκων που θέλουν να εκποιήσουν και τον ΟΠΑΠ.



Την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται ο εκβιασμός της Γερμανίας με τις λίστες των λαδωμένων από την Siemens ώστε οι επίορκοι να παραδώσουν αμαχητί τα φιλέτα, η κυβέρνηση απαξιώνει τον ΟΠΑΠ για να τον εκποιήσει, όπως έγινε με τον ΟΤΕ! Μέσα σε απόλυτη σιωπή!!
Ένας από τους μοχλούς απαξίωσης είναι η ασυδοσία με το ....
διαδικτυακό στοίχημα όπου ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΥΡΑ ΕΥΡΩ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΚΤΙΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ!
Το παιχνίδι όμως είναι ακόμα βαθύτερο: Ένας από τους μεγαλύτερους βαρώνους – νταβατζήδες έχει μπει γερά στο παιχνίδι, όπως και άλλος ένας που πρόσφατα ξαναεπενδύει στα μήντια. Γι’ αυτό και η προκλητική ανοχή. Δείτε την επερώτηση Κεδίκογλου που κινήθηκε άμεσα μετά την αποκάλυψη μας: Εξοργιστικό: Οι λαθρέμποροι του τζόγου εγκαλούν την Ελλάδα για “εχθρική συμπεριφορά” την ώρα που διακινούν πακτωλούς μαύρου χρήματος!
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου
«Η ολιγωρία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε περί αγοράς τυχερών παιχνιδιών αφήνει ελεύθερη τη διακίνηση μαύρου χρήματος στο εξωτερικό, στερώντας από το ελληνικό Δημόσιο σημαντικά έσοδα».
Αυτό αναφέρει ο βουλευτής Εύβοιας, τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού σχετικά με τη μη εφαρμογή του νόμου σε ό, τι αφορά την απαγόρευση διαφήμισης και διεξαγωγής στοιχηματισμού στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι παρά το γεγονός, ότι με βάση τον ψηφισθέντα νόμο απαγορεύεται η δραστηριοποίηση (διαφήμιση και λειτουργία) ξένων εταιρειών στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, μέχρι και την οριστική της ρύθμιση, στο διαδίκτυο συνεχίζουν και δραστηριοποιούνται δεκάδες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα εκφράζουν αντιρρήσεις σε ότι αφορά την πληρωμή των νόμιμων τελών που προβλέπονται από το νόμο, εφόσον αποκτήσουν στο μέλλον άδεια λειτουργίας.
Η κυβέρνηση με την τακτική που ακολουθεί όχι μόνο στερεί από το ελληνικό Δημόσιο σημαντικά έσοδα, αλλά δενυπερασπίζεται τη συμμετοχή του κατά 34% στην ΟΠΑΠ Α.Ε.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:
«Πρόσφατα το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε το νόμο 4002/2011, ο οποίος επιβάλλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην αγορά τυχερών παιχνιδιών. Μέσω της εφαρμογής του έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ η πρόταση του Ελληνικού Δημοσίου για την επέκταση της σύμβασής του με την εταιρεία έως το 2030 και την αδειοδότηση της για εκμετάλλευση 35.000 VLTs.
Ωστόσο παρά το γεγονός ότι με βάση τον ψηφισθέντα νόμο απαγορεύεται η δραστηριοποίηση (διαφήμιση και λειτουργία) ξένων εταιρειών στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, μέχρι και την οριστική της ρύθμιση, στο διαδίκτυο συνεχίζουν και δραστηριοποιούνται δεκάδες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα εκφράζουν αντιρρήσεις σε ότι αφορά την πληρωμή των νόμιμων τελών που προβλέπονται από το νόμο, εφόσον αποκτήσουν στο μέλλον άδεια λειτουργίας.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει επιβάλλει και πιέζει τον Έλληνα φορολογούμενο για την είσπραξη βαριάς φορολογίας, αφήνει ελεύθερη τη διακίνηση μαύρου χρήματος στο εξωτερικό, μη εφαρμόζοντας ένα νόμο που η ίδια ψήφισε. Παράλληλα, με την τακτική, όχι μόνο στερεί από το ελληνικό δημόσιο σημαντικά έσοδα, αλλά δεν υπερασπίζεται την συμμετοχή του κατά 34% στην ΟΠΑΠ ΑΕ.
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου ν4002/2011 σε ό, τι αφορά την απαγόρευση διαφήμισης και διεξαγωγής στοιχηματισμού στο διαδίκτυο;
2. Πως σκοπεύετε να καταπολεμηθεί η απώλεια εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από τη δραστηριοποίηση ξένων εταιρειών στην ελληνική αγορά, χωρίς να έχουν αποκτήσει αντίστοιχη άδεια»;