Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα αναγνωρίζει ταξιδιωτικά έγγραφα με το όνομα Μακεδονία!


ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΕΑ/ΔΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ...

ΑΕΑ/ΔΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ/1 ΤΜ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤ
Δ/νση: Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4 10177 ΑΘΗΝΑ
Αρμόδιος: ΑΣΤ.Α’ ΠΕΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Τηλέφωνο:
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 71778/ 11/873169
Γ.Φ./Ε.Φ. Θεματολογίου: (4000/1)
ΑΘΗΝΑ , 01/09/2011
Ηλεκτρονική διακίνηση για τους αποδέκτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο POL.
ΠΡΟΣ:
‘ΒΛΕΠΕ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ’
ΘΕΜΑ:
Ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπών όπου αναγράφεται ως τόπος γέννησης των κατόχων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» – « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.»
ΣΧΕΤ: α) Υπ.αριθ.63563/11/829332 από 20-8-2011 αναφορά της Υ.Α Κέρκυρας.
β)  Υπ.αριθ.Α.Π. Φ.39130 από 29-08-2011 έγγραφο του ΥΠΕΞ/Α3 Δ/νση.
Με αφορμή ερώτημα που υπεβλήθη από υφιστάμενη υπηρεσία μας, αναφορικά με το εάν θα πρέπει να χορηγηθεί  « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.» του Π.Δ.106/2007 σε πολίτη Βουλγαρίας ο οποίος κατείχε διαβατήριο Βουλγαρικών αρχών, στο οποίο αναγράφεται ως τόπος γέννησης  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» , σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ανωτέρω (β) σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΞ/Α3 Δ/νση το οποίο σας διαβιβάζουμε, το εν λόγω  διαβατήριο, όπως άλλωστε και τα ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων χωρών, που αναφέρουν ως τόπο γέννησης « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αναγνωρίζονται ως ισχυρά ταξιδιωτικά έγγραφα από την Ελλάδα και επομένως μπορεί να εκδοθεί η αιτηθείσα « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.».
Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι τυχόν αυτοκόλλητες θεωρήσεις ( visa) θα επικολλώνται σε ξεχωριστό φύλλο χάρτου (φύλλο ενιαίου τύπου) σύμφωνα με το άρθρο 2 παραγ.8 του Ε.Κ.810/2009 Κώδικα θεωρήσεων και όχι σε σελίδα του διαβατηρίου, εφόσον το διαβατήριο περιέχει την ως άνω απαράδεκτη για τη χώρα μας αναφορά.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση του προσωπικού των υπηρεσιών σας που ασχολείται με τη διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου, αλλά και με θέματα αλλοδαπών.
O ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ
Πηγη

5 σχόλια:

fnous είπε...

Για τη γλώσσα αποφαίνονται τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα διεθνή ινστιτούτα γλωσσολογίας. Όποιος πιστεύει ότι πραγματικά υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα, δεν ζητά να λυθεί το ζήτημα από πολιτικούς.

Ζητάει την επιστημονική άποψη των ειδικών. Αυτών, οι οποίοι θα κληθούν να υπογράψουν μια επιστημονική γνωμάτευση και ως εκ τούτου θα πάρουν πάνω τους το κόστος που αυτό συνεπάγεται.

Ποιο γλωσσολογικό ινστιτούτο με παγκόσμιο κύρος τολμάει να "φορτωθεί" μια "γνωμάτευση" ότι υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα;

Ποιος διάσημος γλωσσολόγος σ' αυτόν τον Πλανήτη τολμάει ν' "αναγνωρίσει" τη "μακεδονική" γλώσσα ως τέτοια;

Ποιος γλωσσολόγος δεν θα αποφανθεί με τον ελάχιστο ενδοιασμό ότι αυτή η γλώσσα, την οποία κάποιοι ονομάζουν "μακεδονική", δεν είναι παρά η βουλγαρική;

Δεν είναι καν ένας ανεξάρτητος "κλάδος" της σλαβικής γλώσσας, όπως είναι τα σερβικά ή τα ρωσικά.
Είναι ατόφια η βουλγαρική.


Την ονομάζουν λέει "μακεντόνσκι" και άρα μακεδονική. Και τα τρελοκομεία είναι γεμάτα από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι "Ναπολέοντες", αλλά δεν είδαμε τη γαλλική κυβέρνηση να πανικοβάλλεται μπροστά στο ενδεχόμενο ν' αναγκαστεί να τους παραχωρήσει την εξουσία της Γαλλίας.

Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει ποιος ήταν ο Ναπολέων, πού βρίσκεται θαμμένος και πού θα πάει να τον "βρει" σε περίπτωση που τον αναζητήσει.

Ο Ναπολέων ήταν ένας και μοναδικός και όλοι οι υπόλοιποι απλά τρελοί.
Δεν μπαίνεις καν στον κόπο ν' ακούσεις τους ισχυρισμούς τους.

Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τον εαυτό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Και ένας καρκινοπαθής μπορεί να λέει ότι έχει ανεμοβλογιά, αλλά σημασία έχει τι λένε οι γιατροί και όχι ο ίδιος πάνω στον πανικό του.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους Σκοπιανούς. Ονομάζουν τη γλώσσα τους "μακεδονική" και αυτό υποστηρίζουν.
Καλά κάνουν.

Ας την ονομάζουν "μακεδονική" και ας προσφωνούνται μεταξύ τους "Ολύμπιοι Θεοί". Στη διεθνή κοινότητα όμως δεν μπορούν να απαιτούν να τους αναγνωρίζουν οι λαοί ως "θεούς" και τη γλώσσα τους ως μακεδονική.

Στη διεθνή κοινότητα σημασία έχει μόνον ό,τι αναγνωρίζει η επιστήμη και το θέμα της γλώσσας είναι ένα καθαρά επιστημονικό θέμα.

-----------------------------------------

Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;
ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

fnous είπε...

Εφόσον, ως νεοσύστατο κράτος, θέλουν να μπουν στην κοινωνία των εθνών, θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τους κανόνες λειτουργίας αυτής της κοινωνίας.

Τι μας λένε αυτοί οι κανόνες; Ότι για παράδειγμα μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής είναι ισπανόφωνο. Το γεγονός ότι υπάρχει Ισπανία ως κράτος, δεν καθιστά μη ισπανόφωνη την Κολομβία, επειδή κι αυτή επίσης είναι ανεξάρτητο κράτος.

Το γεγονός ότι μια ισπανόφωνη πρώην αποικία μπορεί ακόμα και να μισεί την Ισπανία, δεν την τοποθετεί στο στρατόπεδο των "τρελών" ν' αμφισβητεί την ταυτότητα της γλώσσας της. Η επιστήμη "αποφασίζει" για τη γλώσσα και όχι τα αισθήματα.
Η κάθε γλώσσα έχει την "ταυτότητά" της και αυτή είναι μία και μοναδική.

Μια γλώσσα μπορούν να τη μιλούν υπό καθεστώς "δανεισμού" πολλά έθνη, αλλά αυτό δεν την αλλάζει. "Κολομβιανή" γλώσσα δεν υπάρχει. "Κολομβιανή" γλώσσα είναι η ισπανική γλώσσα, που μιλιέται στην Κολομβία.


Αν ρωτήσεις έναν Κολομβιανό τι γλώσσα μιλάει, θα σου πει "κολομβιανά", αλλά υπό την προϋπόθεση πως θεωρείται δεδομένο ότι είναι ισπανική.

Ο όρος "κολομβιανή" είναι απλά ένας από τους πολλούς γεωγραφικούς προσδιορισμός, τους οποίους μπορεί να πάρει μια γλώσσα, η οποία μιλιέται σε πολλούς χώρους μακριά από τη φυσική της πατρίδα, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον ουσιαστικό προσδιορισμό της γλώσσας, που είναι ένας και μοναδικός.

Τα σημερινά Σκόπια είναι επισήμως σλαβόφωνα. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας σοβαρός άνθρωπος.

Πόσο μάλλον ένας επιστήμονας.

----------------------------------------
Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;
ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

fnous είπε...

Αυτό θ' αποφανθεί ένας γλωσσολόγος, όταν τον ρωτήσεις για τη γλώσσα που μιλούν.

Θα σου πει ότι η γλώσσα τους είναι μια πολύ "ελαφριά" παραλλαγή της βουλγαρικής γλώσσας.

Το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί ονομάζουν τη γλώσσα τους "μακεδονική", αυτό είναι ταυτόχρονα καί σωστό καί λάθος. Σωστό είναι γιατί —όπως και στο παράδειγμα του Κολομβιανού— με αυτόν τον τρόπο δηλώνουν με ακρίβεια ποια "παραλλαγή" της βουλγαρικής γλώσσας είναι.

Είναι η παραλλαγή της βουλγαρικής γλώσσας, που ομιλείται στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και η οποία διαφέρει λίγο από αυτήν που ομιλείται στις παραθαλάσσιες περιοχές της Βουλγαρίας. Όλα αυτά όμως υπό την προϋπόθεση ότι όλες αυτές οι παραλλαγές είναι παραλλαγές της βουλγαρικής γλώσσας.


Ό,τι είναι τα ποντιακά ή τα κρητικά για την ελληνική γλώσσα, είναι τα "μακεντόνσκι" για τη σλαβική. Είναι επιθετικός και όχι ουσιαστικός προσδιορισμός της γλώσσας.

Συνδέεται με τη γεωγραφική θέση αυτών που τη μιλάνε και όχι με τη γλώσσα που μιλάνε. Αντιλαμβανόμαστε ότι, ενώ για κάθε γλώσσα υπάρχει ένας και μοναδικός ουσιαστικός προσδιορισμός, ο οποίος την περιγράφει απόλυτα —και επί της ουσίας της—, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον επιθετικό προσδιορισμό. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ο επιθετικός προσδιορισμός μπορεί να είναι πολλαπλός και όχι μοναδικός. Μπορεί να χαρακτηρίζει μερικώς και επουσιωδώς μια γλώσσα, αλλά όχι επί της ουσίας της.


Στην περίπτωση της βαλκανικής περιοχής, που επισήμως σήμερα ονομάζεται FYROM, μιλούνται με βάση τον ουσιαστικό προσδιορισμό τους τρεις γλώσσες. Η σλαβική, η αλβανική και ελάχιστα η ρουμανική γλώσσα. Κυρίαρχη γλώσσα σ' αυτήν την περιοχή —και επίσημη του κράτους των Σκοπίων— είναι η σλαβική.
Η σλαβική, η οποία είναι μια εκδοχή της βουλγαρικής. Αυτές οι γλώσσες έχουν όλες τους τον τοπικό γεωγραφικό τους προσδιορισμό. Όπως υπάρχουν "μακεδονικά" για τη σλαβική γλώσσα, υπάρχουν και "μακεδονικά" για την αλβανική γλώσσα, όπως υπάρχουν και "μακεδονικά" και για τη ρουμανική γλώσσα. Ακόμα και για τα ελληνικά υπάρχουν τα αντίστοιχ

α "μακεδονικά". Τα "κοζανίτικα" μια μακεδονική παραλλαγή της ελληνικής γλώσσας είναι.

--------------------------------------
Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;
ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

fnous είπε...

Αυτά όλα τα προφανή η Ντόρα δεν τα έκανε. Άρα; Άρα συμμετέχει συνειδητά στο παζάρι μιας "βάπτισης", η οποία, αν ολοκληρωθεί, θα έχει τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνισμό.

Θα μας εξασφαλίσει προβλήματα για τους επόμενους αιώνες. Θα βάλει σε περιπέτειες τόσο εμάς όσο και τον λαό των Σκοπίων, ο οποίος δεν ευθύνεται γι' αυτά τα "παιχνίδια", τα οποία είναι προφανές ότι κάποιοι παίζουν πάνω στην "πλάτη" τους.

Τέλος, μια και μιλάμε για γλώσσα, έχουμε την εξής απορία.

Ο Νίμιτς, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, το θέμα της "μακεδονικής" γλώσσας το συζήτησε εκτός από τη Μπακογιάννη και με τον Παπανδρέου.

Σε ποια γλώσσα συζήτησαν μεταξύ τους για το θέμα;
Στην εβραϊκή;

===========================================



Μπορείτε επίσης να διαβάσετε:

Η θέση του ΕΑΜ Β' στο Μακεδονικό ζήτημα

Βαρδαρία και τέλος!

Μακροσκοπική εξέταση του Μακεδονικού ζητήματος
Αντίοχος και Μακκαβαίοι

Αλ Καπονε είπε...

Εξω οι Ανηκανοι Υπουργοι και Βουλευτες να περαστουν απο ειδηκο δηκαστηριο για τα σφαλματα τους και να κατασχεθουν ολες οι Περιουσιες τους που κανονικα ανηκουν στον Λαο! (Για σου Δωρα!)

Φυλακη να πανε ο καθε ενας στο κελι του ετσι πρεπει ψωμι και ελια και οχι Σαμπανιες και Φιλετακια!!

Τους Περιμενουμε στον Κορυδαλο.. Θα Τους Γα.....με!!