Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η Ισλανδία απεμπλέκεται από το ΔΝΤ λόγω... ιδεολογικών διαφορών


anti-ntp: Διαβάστε το...
Εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για τα προτεινόμενα μέτρα «εξυγίανσης» του ΔΝΤ σε Λατινική Αμερική και Άπω Ανατολή, η πολιτική ηγεσία της Ισλανδίας ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΔΝΤ από τη χώρα.

Τρία χρόνια μετά την εμπλοκή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού στα οικονομικά δρώμενα της χώρας, η πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Johanna Siguroardottir, ανακοίνωσε τη διακοπή της «συνεργασίας» και την αποχώρηση του αρμόδιου κλιμακίου από τη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Arni Pall Arnason, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση απεμπλοκής του ΔΝΤ από την οικονομική πολιτική της Ισλανδίας, σημείωσε ότι θεωρεί αμφισβητούμενα τα προτεινόμενα μέτρα (walfare state) που εφαρμόζει το Ταμείο στη Λατινική Αμερική και την Άπω Ανατολή.

«Κανένα σωσίβιο από BCE, FMI ή Παγκόσμια Τράπεζα, καμία έκπτωση στην εθνική κυριαρχία απέναντι σε ξένες χώρες. Μια πορεία με τη συμμετοχή των πολιτών, χωρίς περικοπές δικαιωμάτων και με τη λαϊκή συμμετοχή», ήταν τα λόγια της Ισλανδής πρωθυπουργού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

9 σχόλια:

ΜΙΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ είπε...

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΙΣΛΑΝΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΤΕ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ , ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ???
ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ROTHCHILD ΕΙΝΑΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Κατλαβαινετε τι παλουκωμα θελει ο θιασος του ΓΑΠ. Ισως τελικα χρησιμευσει σε κατι ο ισλαμικος συρφετος που ειναι στη χωρα....Θα τους το κανουνε σε ενδειξη...αγαπης.

ΑΖ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ 12,54 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ.

KERATIOTHS είπε...

Εχουν πολλα κιλα α.....α οι ισλανδοι αδερφια.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την τόσο σπουδαία ανακοίνωση και τα κότσια που χρειάστηκε για να την πάρουν. Μπράβο τους που τουλάχιστον κάνουν καά τη δουλειά τους: υπηρετούν το συμφέρον της χώρας τους!

Ανώνυμος είπε...

exei arxoidia eno o gap moynaki..poytanas paidia.

Ανώνυμος είπε...

Την τελευταια φορα που πηγε αντιπροσωπια του ΔΝΤ στην Ισλανδια, δεν τους αφησαν να βγουν απο το αεροδρομιο.Πηραν την επομενη πτηση επιστροφης.