Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τον Καντάφι



Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τον Καντάφι
“Η Ελλάδα ορθά στηρίζει την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας” υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος,  και προσέθεσε ότι η Ελλάδα “οφείλει να δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις και να δηλώνει έμπρακτα τη φιλειρηνική της στάση”.
Η Ελλάδα “δεν ενεργεί μόνο ως συνεπής εταίρος μιας πολιτικοστρατιωτικής συμμαχίας. Ενεργεί ως χώρα, παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, που έχει πλήρη συνείδηση του διαχρονικού ιστορικού της ρόλου στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη και τον κόσμο. Το ρόλο αυτό, οφείλει να τον διεκδικεί συνεχώς” υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.


ΚΚΕ: Θα πληρώσει ακριβά την επέμβαση στη Λιβύη ο ελληνικός λαός
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό προσωπικά αλλά και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζοντας παράλληλα και την αντίθεσή του κόμματός της στην επέμβαση των διεθνών δυνάμεων στη Λιβύη.
Μιλώντας στη Βουλή η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι “ γίνεται πόλεμος σε βάρος ενός λαού, ενώ απέρριψε τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι στην απόφαση του ΟΗΕ δεν γίνεται λόγος για διαμελισμό της Λιβύης: Οι πόλεμοι είτε προσαρτούν είτε κατακερματίζουν ... Τώρα ανακαλύψατε τη δικτατορία του Καντάφι, του δικού σας φίλου;”
Υποστήριξε μάλιστα πως η κυβέρνηση αποφάσισε να μπει στον πόλεμο αυτό “για να συμμετάσχει στη διανομή της πίτας”.
Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, καθώς, όπως ανέφερε, ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ακριβά την επέμβαση αυτή στη Λιβύη.
ΛΑΟΣ: Φαρισαϊσμός της Δύσης
Για φαρισαϊσμό της Δύσης έκανε έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα πολλοί ηγέτες της Ευρώπης είχαν στενά δούναι και λαβείν με το καθεστώς Καντάφι.
“Σήμερα ανακαλύψανε, μετά από 40 χρόνια, ότι ήταν δικτάτορας;”, διερωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας πως “δήθεν κόπτονται για τους αμάχους”.
Κατέθεσε μάλιστα και κάποιες φωτογραφίες αρχηγών της Δύσης αλλά και του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με το συνταγματάρχη Καντάφι.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Παπανδρέου άργησε να ανακαλύψει πόσο δικτάτορας ήταν ο Καντάφι
Κατηγορηματικά αντίθετος στην επέμβαση των διεθνών δυνάμεων στη Λιβύη αλλά και στην εμπλοκή της Ελλάδας, στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι “έχουμε πικρή πείρα από τις δήθεν ανθρωπιστικές επεμβάσεις των προθύμων της Δύσης, σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Αφγανιστάν”.
Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για α λα καρτ ανθρωπιστικό ενδιαφέρον του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση της διεθνούς κοινότητας στο Κυπριακό, αλλά στο Μεσανατολικό.
Επέκρινε επίσης τον Πρωθυπουργό για τη μέχρι πρότινος στάση του έναντι του Λίβυου συνταγματάρχη Καντάφι, επισημαίνοντας “άργησε να ανακαλύψει πόσο δικτάτορας ήταν”.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλοι τους στο κοινοβούλιο είναι γιά κλάμματα. ο χαμαιλεντισμός καλά κρατεί.

Ανώνυμος είπε...

Άχρηστε τεμπελχανά καραμασώνε κοπρίτη,η Γερμανία που δεν συμμετέχει τί είναι; Η επέμβση στα κυριαρχικά δικαιώματα μιας χώρας τώρα λέγεται παράγοντας σταθερότητας,άθλιε προδότη,δεκανίκι του αρχιπροδότη ΓΑΠ.Εσύ εξ'ονόματος τίνος δικαιολογείς τον ΓΑΠ ρε λαμόγιο που τ'άρπαξες χοντρά απ' τα εμβόλια του θανάτου πουστάρα!! Τι έγιναν τα 1,5 εκ.εμβόλια αρπάχτρα μπορείς να μας πείς; Θα βρεθεί και για σένα Εισαγγελέας μη στεναχωριέσαι: Ο ΛΑΟΣ και η θηλεία είναι έτοιμη. Να τον χαίρεσαι κ.Κατασκευαστά σαγμάτων,τον αντιπρόεδρο σου , ο Πάγκαλος έχει δίκιο.Μαζί τα φάγατε κουφάλες.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΤΕΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Τ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητίρια και στην αφεντομουτσουνάρα μου που σας ψήφιζα για χρόνια, πιστεύοντας ότι θα μας απαλάξετε από τους κλεφτες.ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.Ο εισαγγελέας φίλε μου δεν θα χρειαστεί...ο νόμος πρέπει να περάσει στα χέρια μας.Ξεκινάμε με ντομάτες και γιαούρτια, μέχρι να φτάσουμε στις πέτρες.ΟΥΣΤ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ, ΒΡΩΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ena tha sas pw....
analogisteite oti o 'stratos' tous einai oloi oi dhmosioi upalhloi... vreite poioi akoma tous akolouthoun kai exete tous protoys proteinomenous gia kopanima.