Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η αστυνομία ετοιμάζει να τσακίσει στο ξύλο του πολίτες!



Η ΕΛ.ΑΣ. ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ «ΤΣΑΚΙΣΕΙ»


Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε την οριστική απόφαση να μεταγγίσει στην Ελλάδα,μεθόδους αντιμετώπισης των διαδηλωτών,που προσομοιάζουν με εκείνες απολυταρχικών καθεστώτων όπως της Συρίας,της Υεμένης και των χωρών της Βόρειας Αφρικής.
Η απίστευτη βία που ασκούν σε βάρος διαμαρτυρομένων πολιτών τα ΜΑΤ και η ΥΜΕΤ,οι κρανιοφόροι με τα χακί και τα μπλέ...
αντιστοίχως,δεν είναι απλά αποτέλεσμα ούτε απόφασης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.Α.Σ. (η οποία βεβαιότατα δεν απαλλάσεται των τεράστιων ευθυνών της) ,ούτε προσωπική απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας (πολύ ειρωνικό ακούγεται) του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή ( ο οποίος επίσης χρεώνεται με το μέρισμα της ευθύνης που του ανήκει και εξ οφίτσιο).
Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μου αναφέρουν ότι η πρωτοφανής και κατ’εξακολούθηση βίαιη αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων στις διαδηλώσεις,είναι προϊόν ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ,στην οποία συναίνεσαν και ο Γιώργος Παπανδρέου και κορυφαίοι Υπουργοί,όταν τους τέθηκαν τα ερωτήματα: «Πώς θα τσακίσουμε τη διάθεση των όποιων αγανακτισμένων θέλουν να ξαναβγούν στο Σύνταγμα όπως τον περασμένο Μάϊο και Ιούνιο;Πώς θα φοβήσουμε τον κόσμο;Πώς θα τον αποθαρρύνουμε;Πώς θα τον κρατήσουμε στα σπίτια του;».
Από κει και πέρα,ως πολιτική απόφαση,το «μη τους αφήσετε κι αν χρειαστεί τσακίστε τους», πέρασε στην Ελληνική Αστυνομία για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την εφαρμογή του.
Σε επίπεδο ΕΛ.ΑΣ. η επιτελική ευθύνη πέρασε στα χέρια του Α’ Υπαρχηγού Γιάννη Ραχωβίτσα,αξιωματικού με πλούσια επιχειρησιακή δράση στο Σώμα (αποκορύφωμα τα Ζωνιανά),έχοντας φυσικά την πλήρη στήριξη του Αρχηγού Λευτέρη Οικονόμου.
Όπως με διαβεβαιώνει στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας,οι συγκεκριμένες οδηγίες οι οποίες έχουν μοιραστεί (όχι,φυσικά, γραπτά) σε όλους τους εμπλεκόμενους αξιωματικούς,υπαξιωματικούς και άνδρες στην καταστολή των διαδηλώσεων,είναι οι εξής:
1.Δεν αγγίζονται οι επίσημες διαδηλώσεις των Συνδικαλιστικών φορέων.Αλλά όταν λήξουν,δεν επιτρέπονται να συνεχίζουν όσοι συγκροτούν ομάδες και δεν διαλύονται.
2.Δεν επιτρέπεται συνάθροιση του κόσμου μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και πόσο μάλλον δεν επιτρέπεται να κλείνουν οι διαδηλωτές την Λεωφόρο Αμαλίας.Η Λεωφόρο Αμαλίας θα μένει πάση θυσία ανοικτή και ο κόσμος θα περιορίζεται στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος.
3.Επεκτείνεται η δράση των ΜΑΤ ή των ΥΜΕΤ ακόμα και μέσα στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος,προκειμένου «να σπάσει ο τσαμπουκάς των διαδηλωτών που καταφεύγουν εκεί».Ακριβώς έτσι διατυπώθηκε την περασμένη εβδομάδα,πριν την διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ,η φράση σε εντολές που δόθηκαν στους χακί και τους μπλέ κρανιοφόρους και ασπιδοφόρους.
4.Εφαρμόζεται τακτική «αντιμετώπισης του εχθρού με στρατιωτικό σχεδιασμό».(Απλά να υπενθυμίσω ότι η ίδια τακτική εφαρμόστηκε στα αιματηρά γεγονότα του περασμένου Ιουνίου,στα οποία συμετείχαν και οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ.).Κατόπιν τούτου,κανείς κυβερνητικός αξιωματούχος δεν μπορεί πλέον να μας πείσει ότι οι ασκήσεις αντιμετώπισης εξεγερμένου πλήθους,που πραγματοποιούνται κατα καιρούς σε στρατιωτική βάση του Κιλκίς,είναι άσχετες με τις εφαρμογές στην Αθήνα.
Εδώ,επίσης,πρέπει να υπογραμμίσω ότι είναι σιωπηρά συμφωνημένο να μην ασκούνται πειθαρχικές διώξεις σε αστυνομικούς των ΜΑΤ ή των ΥΜΕΤ που θα...παρεκτραπούν χτυπωντας πολίτες με τα γκλομπ στο κεφάλι (ο κώδικας της ΕΛ.ΑΣ. λέει μόνο για μπράτσα και μηρούς!!!) ή πετώντας τους...μάρμαρα και πέτρες!Απόδειξη ότι κανείς αστυνομικός δεν τιμωρήθηκε για τα έκτροπα του Ιουνίου,ούτε καν εκείνος που με μιά βόμβα κρότου-λάμψης,κατέστησε μόνιμα κουφό τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο στις 15 Ιουνίου.
Τέλος,θα ήθελα να αποκαλύψω μερικά στοιχεία (σκόπιμα τα άφησα για τον επίλογο) που μαρτυρούν πόσο θα σκληρύνει και άλλο η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των διαδηλώσεων,αλλά και των Αγανακτισμένων που ετοιμάζονται να κάνουν πιό μαζικά και δυναμικά την επανεμφάνισή τους στο Σύνταγμα.
Οι πληροφορίες δεν επιδέχονται διάψευση.
1.Δόθηκε εντολή από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να πλαισιώσουν τα ΜΑΤ άλλοι 480 αστυνομικοί!
2.Από τους 2.000 νεους αστυνομικούς,μόνο οι 100 θα φύγουν για την περιφέρεια.Οι υπόλοιποι θα μείνουν στην Αθήνα.
3.Παραγγέλθηκαν (ίσως να είναι και έτοιμες) νέες πιό ενισχυμένες στολές για τα ΜΑΤ.
4.Παραγγέλθηκαν και νέες μεγάλες ποσότητες χημικών.
5.Εκπαιδεύτηκαν άνδρες των ΜΑΤ που δεν θα φέρουν ασπίδες και γκλομπ,αλλά έργο τους θα είναι μόνο η σύλληψη διαδηλωτών.Μία ομάδα θα δρα στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη.
Αυτά και μόνο τα στοιχεία μαρτυρούν ότι μπροστά στην διογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και εξέγερση θα βιώσουμε καταστάσεις που όμοιες δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα.Ο λαός δεν πρόκειται να κάνει πίσω.Ο καμμένος δεν φοβάται τη φωτιά.Και εάν (ο μη γένοιτο) προκύψει και θανατηφόρο περιστατικό,τότε καλύτερα η κυβέρνηση Παπανδρέου να μην σκέφτεται το τί θα συμβεί...

Το άρθρο είναι του Τέρενς Κουίκ από τα επίκαιρα