Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η θέση μας: Βουλιάξτε απόψε το Σύνταγμα!


Εργάτες, αγρότες και φοιτητές. Δημόσιοι υπάλληλοι, συμβασιούχοι και εποχικοί. Δάσκαλοι, καθηγητές και πνευματικοί άνθρωποι του τόπου. Άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας...


Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι και τεχνίτες. Συνταξιούχοι και δεκάδες .....
χιλιάδες άνεργοι. Νέες και νέοι. Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, νεοδημοκράτες, αριστεροί, αναποφάσιστοι. Πάνω και πέρα από κομματικές ετικέτες, πάνω και πέρα από ιδεολογικές καταβολές, όλοι ενώνουν σήμερα τη φωνή τους στην Πλατεία Συντάγματος. Όλοι μαζί. Μια φωνή. Μια γροθιά.

Ενάντια στο εκτρωματικό και εν πολλοίς αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, που την ίδια ώρα θα συζητείται στη Βουλή. Ενάντια στις μαζικές απολύσεις, που προωθούνται με το «φερετζέ» της δήθεν εργασιακής εφεδρείας. Ενάντια στις ληστρικές φορολογικές επιδρομές σε έναν κόσμο που δεν έχει πια να πληρώσει. Ενάντια στις ισοπεδωτικές περικοπές μισθών και συντάξεων που επιβάλλει αδίστακτα ο Προκρούστης. Ενάντια –γενικότερα– στην αποτυχημένη συνταγή του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και του πιο ανάλγητου νομοσχεδίου που κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή των Ελλήνων. Ενάντια στην οικονομική κατοχή, τη συνταγματική εκτροπή, το βιασμό της Δημοκρατίας.


Ειρηνική συγκέντρωση. Αλλά με πανίσχυρη φωνή. Έτσι ώστε να ακούγεται δυνατά στο εσωτερικό της Βουλής. Εκεί όπου οι φοβισμένοι και εκβιαζόμενοι «εθνοπατέρες» θα αποφασίζουν κόντρα στη λαϊκή βούληση και την εντολή που ζήτησαν και πήραν. Εκεί όπου οι συνταγματολόγοι της Οικονομίας θα παραβιάζουν συνταγματικές και δημοκρατικές αρχές. Εκεί όπου πρέπει να φτάνει η φωνή του Λαού. Ότι δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορεί άλλο. Δεν πάει άλλο. Παρατράβηξε το κακό και, επιτέλους: Φτάνει πια!

Ειρηνική συγκέντρωση. Αλλά και ογκώδης. Έτσι ώστε να φτάνουν τα μηνύματά της στο Βερολίνο, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Εκεί όπου καιροσκόποι, εκβιαστές και τρομοκράτες των λαών θέλουν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Εκεί όπου καταπατούνται οι θεσμοί, περιφρονείται το κοινωνικό πρότυπο και παραβιάζονται οι αρχές της Ευρώπης. Εκεί όπου αναβιώνουν ιδέες οικονομικής κατοχής και αποικιοκρατίας στον 21ο αιώνα και φτιάχνονται κυβερνήσεις πάνω από τις κυβερνήσεις. Σε βάρος των λαών. Ποδοπατώντας τον ευρωπαϊκό Πολιτισμό και σκοτώνοντας το ευρωπαϊκό Όραμα.

Ειρηνική συγκέντρωση. Αλλά με πανίσχυρη φωνή και πρωτόγνωρο όγκο. Για να στείλει παντού ξεκάθαρο το μήνυμα: Υπάρχει, πάνω και πέρα από κόμματα και κυβερνήσεις, η Ελλάδα. Υπάρχει η Αξιοπρέπεια. Υπάρχει η Περηφάνια. Υπάρχει η Τιμή. Υπάρχουν άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς και τα ποσοστά. Υπάρχουν οικογενειάρχες με αξιοπρέπεια και νέοι που βλέπουν τα όνειρά τους να γίνονται σμπαράλια. Υπάρχουν ζωές που χάνονται. Και δεν σώζεται η Ελλάδα, καταστρέφοντας τους Έλληνες. Ούτε ρίχνοντας τους μισούς στον Καιάδα. Ούτε γονατίζοντας επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ούτε γεμίζοντας τους δρόμους και τις γειτονιές με ανέργους. Ούτε διώχνοντας τα παιδιά της, τα καλύτερα μυαλά της, στο εξωτερικό.


Ειρηνική και μαζική συγκέντρωση που να βουλιάξει το Σύνταγμα. Όλοι μαζί. Όχι ο ένας εναντίον του άλλου. Όχι ο ένας σε βάρος του άλλου. Όση οργή, όση αγανάκτηση, όσο θυμό κι αν κουβαλά ο καθένας. Μακριά από ακρότητες. Μακριά από συμπεριφορές που αφαιρούν χωρίς να προσθέτουν στον τόπο. Μακριά από τα παιχνίδια εκείνων που θέλουν να επενδύσουν στον κοινωνικό αυτοματισμό. Ενωμένοι και αποφασιστικοί. Όλοι οι Έλληνες μαζί!


Η ημέρα αυτή μπορεί να γράψει ιστορία. Το μήνυμα που μας έρχεται παντού, το μήνυμα που μεταφέρουμε, είναι ξεκάθαρο: Κανένας να μην λείψει. Βουλιάξτε απόψε το Σύνταγμα!

ΕΠΙΚΑΙΡΑ