Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ξυλοκόπησε το '96 συνταξιούχους,το '11 έγινε ...σύμβουλος του Παπουτσή! ...το ΠΑΣΟΚ δεν Ξεχνά !



Ξυλοκόπησε το '96 συνταξιούχους, έγινε σύμβουλος του Παπουτσή!
Σπασμωδική προσπάθεια, που αγγίζει τα όρια της πολιτικής κωμωδίας για να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης, ότι δήθεν προχωρά σε «αστυνομικούς επανασχεδιασμούς» και παράλληλα σωφρονίζει τις.... ακραίες συμπεριφορές στα εσωτερικά μέτωπα της ΕΛ.ΑΣ. που αλληλοσπαράσσονται, έκανε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Προστασίας του (Πολίτη) Χρήστος Παπουτσής.


«Αποκεφάλισε» τον ταξίαρχο των ΜΑΤ Στέφανο Κοζυράκη, που πλήρωσε το «μάρμαρο» της αστυνομικής βαρβαρότητας και αυθαιρεσίας στα συνεχή έκτροπα των ένστολων ροπαλοφόρων στην πλατεία Συντάγματος ενώ «εξοστράκισε» τον επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ, ταξίαρχο Γιώργο Σταύρακα, στέλνοντάς τον βοηθό διευθυντή στις αστυνομικές σχολές. Ταυτόχρονα έχρισε ως σύμβουλό του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία Χαράλαμπο Χριστοφαρεΐζη, επίτιμο υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Για όσους έχουν καλή μνήμη -όπως επισήμαιναν χθες αξιωματικοί της Ασφάλειας- ο κ. Χριστοφαρεΐζης ήταν το 1996 (επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη) ο επικεφαλής αξιωματικός των ΜΑΤ που είχαν τσακίσει στο ξύλο τους συνταξιούχους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τον ταξίαρχο Κοζυράκη δεν τον έσωσε, όπως σχολίαζαν χθες κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ., ούτε η συγγενική σχέση που διατηρεί με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο (είναι εξάδελφός του) αλλά ούτε και η παλιά υπηρεσιακή εξάρτηση, αφού είχε διατελέσει υπασπιστής του όταν ο κ. Πετσάλνικος ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Κοζυράκης πήρε στον ώμο του το κόστος του ξυλοδαρμού του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από πυροσβεστήρα ΜΑΤατζή, του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, που έχασε την ακοή του, της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη και όλων των θλιβερών εικόνων που απαθανάτισαν οι κάμερες των φωτογράφων και εικονοληπτών με το άγριο ξύλο εις βάρος των αγανακτισμένων πολιτών. Από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΥΑΤ) ο Στέφανος Κοζυράκης τοποθετείται στη Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ως διευθυντής. Στην ομάδα ΔΙΑΣ τοποθετείται ως επικεφαλής ο ταξίαρχος Ευάγγελος Βενέτης από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας.

Η κίνηση εκλαμβάνεται ως πρόθεση αποσυμπίεσης στο σώμα της αποδοτικής αλλά διαρκώς υποβαθμιζόμενης ομάδας, αφού ήταν κοινό μυστικό ότι ο κ. Σταύρακας δεν διατηρούσε τις καλύτερες σχέσεις με τον διευθυντή της Αμεσης Δράσης ταξίαρχο Κώστα Βαλλιάνο.
 Στέφανος Χίος


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/10/96.html#ixzz1b59NEhcG